“Ya Karabük Trafiği, Ya Trafik Karabük’ü Esir Alacak..”

“Ya Karabük Trafiği, Ya Trafik Karabük’ü Esir Alacak..”

Yayın: 12.06.2019 22:43
Paylaş:
A+ A-

31 Mart YEREL SEÇİMLERİNDE, Karabük seçmenine,Belediye Başkan Adaylarının verdiği en önemli sözler arasında yer alan ve şu ana kadar çözüm noktasında herhangi bir çalışmanın yapılmadığı gözlenen, “Şehiriçi Trafik sıkıntısı için..” verilen sözlerin ne zaman icraata geçeceği merakla bekleniyor.Bu manada Karabük sakinleri “YA KARABÜK TRAFİĞİ,YA TRAFİK KARABÜK’Ü ESİR ALACAK..” yolunda yaklaşımlar gösteriyorlar.

Bilindiği gibi 31 Mart YEREL SEÇİMLERİ sırasında, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Burhanettin Uysal “Milletvekilli olduğum dönemde üzerinde çok yoğun uğraş verdiğim,KARDEMİR girişinden başlayan geçişlerle Şehiriçi Trafik sıkıntısını çözmeyi vaat..” etmişti ve bu vaatleri ile birlikte “Şehiriçi trafiği çözecek olan KARDEMİR önünden başlayan geçişler çok ciddi bir mali tablo gösteriyor. Bunun çözülmesi Karabük Belediyesi imkanları ile mümkün değil.O nedenle Devleti bu işin içine almak zorundayız..” yolunda görüşler dile getirmişti.

Prof.Dr.Burhanettin Uysal’ın bu görüşlerine karşı,MHP Adayı Rafet Vergili ise “Cumapazarı ile Bulak Yol Kavşağına kadar kesintisiz akacak bir trafik olacak.Yolu alt ve üst geçişlerle kesintisiz akışı olan bir trafik düzenine kavuşturacağız.Herşeyi Devletten beklemek doğru olmaz,Karabük Belediyesi’nin maddi imkanları bu projeyi yapmaya yeter..” anlamında açıklamalar yapmıştı.

CHP-İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Dursun Altıparmak’da konuya ilişkin olarak “Şehiriçi trafiğin biran önce rahatlatılması için tüm yollar yayalar gözetilerek yeniden düzenlenecektir.Ayrıca Esentepe ve Şirinevler Ana Caddelerinin trafik sorunu ele alınarak çözülecektir..” şeklinde vaatler vermişti.

Bu gelişmelerin yanı sıra,YEREL SEÇİMLERDEN sonra,Karabük Şehiriçi Trafiğinin rahatlatılması amacı ile,an azından, şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmadığı da gözlerden kaçmayan bir gerçek olarak durmaktarı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SGK’nin geri ödeme listesine 81 ilaç daha eklendi

Yayın: 04.05.2024 15:04
Paylaş:
A+ A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 79’u yerli üretim olmak üzere 81 ilacın daha Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) geri ödeme listesine alındığını bildirdi.

Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sosyal Güvenlik Kurumumuzun Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’nde yapılan düzenleme ile 79’u yerli üretim olmak üzere 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim.” ifadelerini kullandı.

SGK’nin konuyla ilgili duyurusunda ise bu ilaçlardan birinin kanser, 6’sının diyabet, 11’inin antibiyotik, 4’ünün epilepsi-migren, 2’sinin MS, 1’inin obezite, 2’sinin pulmoner hipertansiyon, 7’sinin alerji ilacı olduğu belirtildi.

Düzenlemenin 5 iş günü sonra yürürlüğe gireceği bildirildi.