Öğlebeli Mahallesi SYM Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi

Öğlebeli Mahallesi SYM Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi

Yayın: 23.06.2019 23:56
Paylaş:
A+ A-

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Öğlebeli Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde açılan kursları başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Öğlebeli Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi kursiyerlerinin sertifika törenine Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Karabük Halk Eğitim Müdürü Dursun Yeşiloğlu, Karabük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cavit Kesginci, Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Özen, Öğlebeli Mahallesi Muhtarı Mustafa Akyürek, Namık Kemal Mahalle Muhtarı Adnan Kuş ve kursiyerler katıldı.

Konuşmaların ardından Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğince Öğlebeli Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından tören sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Üniversitesinde “Temel Barista” Eğitimi düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABÜSEM) tarafından kahve sektöründe kariyer yapmayı hedefleyenler ve kahve severler için “Temel Barista” Eğitimi gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İrfan Yurt ve Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yılmaz tarafından verilen eğitime 17 kişi katıldı.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, kahve çeşitlerine ilişkin bilgi vererek, “Bunları tek tek kursiyerlerimize gösteriyoruz, yapıyoruz, yaptırıyoruz. Espresso makinesinde yeni olarak öğüttüğümüz kahveyi temperlemesinden, espressonu nasıl alınacağına kadar bütün aşamaları tek tek göstererek, kursiyerlerimize öğretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, farklı alanlardan ve bölümlerden kursiyerlerin olduğunu belirterek, kahve kültürünü benimseyen herkesin, kurs talebinde bulunduğunu vurguladı.

Kursta kahve hazırlama noktasında birçok deneyim elde edildiğine işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

“e-Devlet'ten taranan sertifikalarımız var. Üniversite bünyesinde, bunları biz veriyoruz. Bu sertifikayla kafelerde barista olarak çok rahat bir şekilde kursiyerlerimiz çalışabiliyorlar, iş bulabiliyorlar. Şu anda kahve yeni bir trend, ciddi bir eğilim var bu alanda. Öğrenci nüfusunun yoğun olduğu yerlerde birçok kafe mevcut. İnsanlar buralara gidip, zaman geçiriyorlar. Dolayısıyla bu yoğun olan kafelerde kursiyerlerimiz de çok rahat iş bulabilme imkanına sahip oluyorlar. Kalifiyeli eleman yetiştiriyoruz. Bütün kahvelerimizi her şeyi tek tek gösteriyoruz, yaptırıyoruz. Dolayısıyla onlar da deneyim kazanmak kaydıyla çok rahat bir şekilde iyi bir barista olabiliyorlar.”

Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatma Güler de 38 saatlik bir eğitim aldıklarını bildirdi.

Kursta her çeşit kahve türünü öğrendiklerini aktaran Güler, “Kahveleri çok seviyorum. Hepsinin nasıl yapıldığını öğrenmek istedim. Kahvelerin aslında zor bir şekilde yapılmadığını, kolay bir şekilde olduğunu ama el becerisi gerektirdiğini görmüş oldum.” değerlendirmesinde bulundu.