Safranbolu Kent Konseyi 4. Seçimli Genel Kurulu Yapıldı

Safranbolu Kent Konseyi 4. Seçimli Genel Kurulu Yapıldı

Yayın: 06.07.2019 01:23
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Kent Konseyi 4. Seçimli Genel Kurulu, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıya, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin yanı sıra Genel Kurul Üyeleri katıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin gündem maddelerini okuması ve oya sunmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasına geçildi.

Başkan Köse, Kent Konseyinin Safranbolu için yararlı ve gelişimi yönünde faydalı işler yapacağını ifade ederken; “Kent Konseyi seçiminin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Divan Kuruluna İlçe Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Deniz, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Sami Acar ve Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkan Şahin Yavuz oy birliği ile seçildi.

Safranbolu’da trafik ve turizm sorunu olduğuna dikkat çeken ve bu sorunların hep birlikte fikir jimnastiği yaparak giderilebileceğini ifade eden Mehmet Deniz Başkanlığında devam eden toplantıda dilek ve temennilerin ardından Tasnif Kurulu seçimi gerçekleştirildi. Daha sonra ilk dönem için iki yıl Kent Konseyi Başkanlığını yürütecek olan Başkanlık seçimi için yapılacak oylamanın açık oylama esasına göre yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Katılımcıların tümünün ortak adayı olan Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı ve İşadamı Şefik Yılmaz Dizdar yapılan açık oylamada oybirliği ile Kent Konseyi Başkanlığına seçildi.

Seçimin ardından kısa bir konuşma yapan Dizdar; “Şahsıma layık görülen bu görevi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisinde olacağım. Malumunuz uzun süredir Safranbolu Kültür ver Turizm Vakfı Başkanlığını da yürütmekteyim. İnşallah amaçları Safranbolu’ya hizmet olan iki kurum adına var gücümüzle çalışacağız. Yeniden teveccühlerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı sonunda konuşan Başkan Köse, Kendilerinin de Mehmet Deniz’in düşüncelerine katıldığını, hiçbir yönlendirme olmadan gerçekleştirilen seçimlerin ardından başkan ve yürütme kurulu ile Safranbolu için güzel çalışmalar yapacaklarına inandıklarını söyledi.

Köse şöyle devam etti; “Kent Konseyi ile birlikte uyum içerisinde Safranbolu’da yapmayı düşündüğümüz projeleri daha da geliştirerek uygulamaya koyabileceğimizi düşünüyorum. Genel Kurulda bulunan tüm arkadaşların Safranbolu adına iyi niyetli ve gönüllü olduğunuzu biliyorum. Bu vesile ile tüm genel kurul üyelerimize teşekkür ediyor, Safranbolu’muza hayırlı olsun diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardında Kent Konseyi Yürütme Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimine geçildi. Oy birliği ile seçilen asil ve yedek üyeler şu isimlerden oluştu;

ASİL ÜYELER; Şahin Yavuz, Ali Sami Acar, Muammer Dumaner, Serap Karaoğlu, Hüseyin Akyol, İsmail Özcan, Özlem Urgancıoğlu

YEDEK ÜYELER; Nurdan Bayramgil, Kemal Tuncer, Zeki Çelik, Sebahattin Koş, Fedai Acar, Burhan Esirgen, İlyas Çavuşoğlu

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kışı Kızılırmak Deltası’nda geçiren besicilerin göç yolculuğu başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – İLYAS GÜN – Samsun'da, Kızılırmak Deltası'ndaki kışlaklarda kalan besiciler, yazı geçirecekleri Karagöl Dağı'ndaki yaylalara gitmek için küçükbaş hayvanlarıyla yaklaşık 1 ay sürecek yolculuklarına başladı.

Hayvanlarını kış döneminde Kızılırmak Deltası'nda barındıran besiciler, havaların ısınmaya başlamasıyla hazırlıklarını tamamlayıp, Karagöl Dağı'nın eteklerinde yer alan bin ila 1500 rakımlı yaylalara gitmek üzere yola çıktı.

Deltadan yüzlerce küçükbaş hayvanıyla hareket eden besicilerin zorlu yolculuğu, yaklaşık 1 ay sürecek. Günde 10 ile 15 kilometre arasında mesafe katedecek besiciler, yolculuk boyunca hayvanlarını belirli aralıklarla sağacak.

Yazı yaylada geçirecek besiciler, ekim veya kasım aylarında yeniden deltaya dönecek.

10 yaşından bu yana besicilik yapan 48 yaşındaki Mustafa Coşkun, AA muhabirine, sıcak ve nemli havanın hayvanların hastalanmasına neden olduğunu, bu nedenle yaz aylarında serin yerleri tercih ettiklerini söyledi.

Yaklaşık bir ayda yaylaya ulaştıklarını belirten Coşkun, “Çünkü hayvanlarımızı otlatarak gidiyoruz. Akşam mola veriyoruz, sabahın ilk ışıklarıyla yeniden yola çıkıyoruz. Yaklaşık 5 ay yaylada kalıyoruz, kışın daha sıcak olan Kızılırmak Deltası'nı tercih ediyoruz. İşimiz çok zor ama mecbur yapıyoruz.” dedi.

Besici Eyüp Çobanoğlu da yaklaşık 1 aylık yolculuklarının oldukça zorlu geçeceğine işaret etti.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Sorumlusu Kadir Yılmaz ise deltanın göçmen kuşların yanı sıra büyükbaş ve küçükbaş hayvan besicileri için de önemli bir yer olduğunu dile getirdi.

Manda ve koyunculuk yapan besicilerin yılın belirli aylarında deltada hayvanlarını otlattıklarını anlatan Yılmaz, “Besiciler kışı deltada geçiriyor. Eylül ayının sonlarına doğru deltaya yaylalardan gelen besiciler, birkaç ay burada kaldıktan sonra tekrar yaylalara hayvanlarını otlatmaya götürüyor. Kış aylarında 2 bin ila 3 bin arasında koyun deltada kışlıyor.” diye konuştu.

Yılmaz, havaların ısınmasıyla koyun sürülerinin deltadan ayrılmaya başladığını vurgulayarak, göçmen kuşlarla koyun sürülerinin deltada görsel şölen sunduğunu, yerli ve yabancı turistlerin de hem kuşları hem de besicilerin geçişini takip ettiğini sözlerine ekledi.