Halk Günü Toplantıları Devam Ediyor

Halk Günü Toplantıları Devam Ediyor

Yayın: 18.07.2019 00:03
Paylaş:
A+ A-

Vatandaşlarımızın istek, şikâyet ve önerilerini dile getirebilecekleri Halk Günü Toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen “Halk Günü” toplantısına Vali Yardımcısı İsmail Bayata, İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bilal Yatmaz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Kıymet Boztaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Özlem Erhan ve Valilik Açık Kapı Birim Sorumlusu Ayşe Harmanbaşı katıldı.

Vatandaşlarımızla özel olarak tek tek görüşen Vali Gürel, kendisine iletilen şikâyet, sorun, iş, sağlık ve bireysel ekonomik sıkıntılarının çözümü noktasında destek isteyen vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyerek kanun, yönetmelik ve yasal yükümlülükler içerisinde belirtilen sorunların araştırılarak çözümü konusunda beraberindeki kurum amirlerine talimatlar verdi.

“Halk Günü” toplantısına iştirak etmek isteyen vatandaşlarımızın Çarşamba günleri saat 09.00’da Valilik Toplantı Salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta kene ile mücadele kapsamında büyükbaş hayvanlar ilaçlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 04:00
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ta kene ile mücadele kapsamında il genelindeki büyükbaş hayvanlarda ilaçlama çalışması gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, yaz aylarında Tokat ve çevresinde görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla mücadele kapsamında il genelindeki tüm büyükbaş hayvanların ilaçlanması amacıyla başlattığı çalışma kapsamında büyükbaş hayvanlar, ayda bir görevlilerce ilaçlanıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin de köylerde yürütülen çalışmalara katıldı.

Şahin, AA muhabirine, KKKA hastalığının genelde orta ve kuzey Anadolu'da görüldüğünü söyledi.

Tokat'ın KKKA hastalığıyla ilgili riskli iller arasında bulunduğuna işaret eden Şahin, “Keneler genelde ilkbahar ve yaz aylarında aktif hale geçiyor. Bu konuda yıl boyunca bilgilendirmeleri yapıyoruz. Hayvanlar meraya çıkmadan önce kene ilacını ya personelimiz ya da muhtarlarımız vasıtasıyla üreticilerimize dağıtıyoruz. Meraya çıkmadan önce ilaçlanması yapılıyor. Bu sene 9 bin doz kene ilacı dağıttık.” ifadelerini kullandı.

Çalışmalarının aralıksız sürdüğünü vurgulayan Şahin, “İl genelinde 212 bin hayvanın ilaçlanması yapıldı. Bu konuda Bakanlığımızın, Sağlık Bakanlığının hazırladığı broşürleri çiftçi eğitimi yaparak dağıtıyoruz, bunları anlatıyoruz. İnşallah 2024 yılında da insan ölümünün olduğu vakalar yaşamayız. Yoğun ilaçlama dönemine katkı veren mesai arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum.” dedi.