KARDEMİR ve ODTÜ Arasında Eğitim İş Birliği Yapıldı

KARDEMİR ve ODTÜ Arasında Eğitim İş Birliği Yapıldı

Yayın: 09.08.2019 23:51
Paylaş:
A+ A-

Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ. ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arasında Bilişim İle Gelişen İş Dünyası (BİLGEİŞ) projesi kapsamında Uzaktan Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

KARDEMİR çalışanlarının bağımsız öğrenme ve bilgiye anlık ulaşma ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan protokol kapsamında, şirket çalışanları BİLGEİŞ projesinde yer alan 100 farklı dersi, uzaktan öğrenme yöntemiyle ücretsiz alabilecek. Şirket tanıtımı ile başlayıp karşılıklı bilgi paylaşımı ile devam eden törende, günümüz internet çağında, uzaktan eğitimin önemine ve ülkedeki uygulamalardan örnekler verilerek işletmelere sağladığı avantajlara dikkat çekildi.

Avrupa Birliği -Türkiye Mali İşbirliği kapsamında ODTÜ tarafından yürütülen ve kitlesel açık eğitim formatında geliştirilmiş olan ilk e-öğrenme portalı özelliği taşıyan BİLGEİŞ projesi, içerisinde Kriz Yönetimi, Müşteri İlişkileri, Doğru Pazarlama İletişimi, Proje Yönetimi gibi Sosyal Beceri Eğitimleri ile 3 Boyutlu Tasarım, Dijital Pazarlama, Programlama, Bulut Teknolojileri gibi Teknik Beceri Eğitimlerinden oluşan ücretsiz 100 adet e-eğitimi barındırıyor. KARDEMİR’in gereksinimleri ve çalışanların ortak ihtiyaçları doğrultusunda seçilecek eğitimlerin ilgili personellere ataması yapılarak uygulanacak olan projede, başarılı olanlara ODTÜ tarafından sertifika verileceği ve bu başlangıcın KARDEMİR’de bundan sonra sürdürülecek olan uzaktan eğitim sisteminin de altyapısını oluşturacağı belirtildi. KARDEMİR’de ilk planda Tasarım Odaklı Düşünme, Liderlik, Proje Yönetimi Hakkında Temel Bilgiler, Stres Yönetiminde Yöneticinin Rolü ve Müşteri İlişkileri gibi sosyal beceri eğitimleri ile başlayacak olan uzaktan eğitimlerin, teknik beceri ve mesleki gelişim içerikli farklı eğitimlerle devam edecek.

KARDEMİR’de düzenlenen protokol imza törenine KARDEMİR Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Uğur Altundağ Eğitim Müdürü Burcu Öztürk, ODTÜ Görsel İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi ( GİSAM) Başkanı ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, BİLGEİŞ Projesi Takım Lideri Meltem Koca ve BİLGEİŞ Teknik Alt Yapı Yöneticisi Activate AŞ. CEO’su Ata Khan katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.