Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 18.09.2019 00:37
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin demir çelik sektörünün geleceğine ışık tutan ve piyasa yapıcı özelliğiyle Avrasya bölgesinin en önemli fuarı sayılan Metal Expo 2019 fuarı 11 Eylül 2019 tarihinde açıldı.

Karabük’ün önemli sanayi firmaları Kardemir A.Ş., Çağ Çelik A.Ş., Mescier A.Ş., Aygünsan Ltd. Şti. Kayıkçı Ltd.Şti., Işık Çelik A.Ş., Uyar Çelik A.Ş. açtıkları stantlarla Karabük’ümüz sektördeki önemini ortaya koydu.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odasından oluşan heyetimiz bu önemli organizasyonda yer alan firmalarımızı stantlarında ziyaret etti.

Ziyarette Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, Genel Sekreter Cem Biçen, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Karabük İcra Komitesi Başkanı Bilal Kılıç, Başkan Yardımcıları Hakan Karataş ve Atakan Sönmez yer aldılar. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier firmaların sahip ve yetkililerine Demir Çelik Sektörünün öncü ve gelişmesinde büyük katkısı olan Karabük’ümüzü temsil etmelerinden ve birlik beraberliğimizi ortaya koymalarından dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Metal Expo fuarının açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile stant ziyaretleri sırasında bir araya gelinerek istişarede bulunuldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.