Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 07.11.2019 21:48
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 5 Nisan 1994 yılında dönemin hükümeti tarafından ekonomik tedbirler çerçevesinde özelleştirilmesine, bunun mümkün olmaması halinde kapatılması kararı verilen Karabük Demir Çelik Fabrikaları için 8 Kasım 1994’te hayatın durdurulduğu Karabük’teki eylemlerin unutulmadığını söyledi.

Başkan Vergili; “Azmin, inancın, birlikteliğin, insanların inandıkları dava için bir araya geldiğinde neler yapabileceğinin en güzel örneği, bir şehrin ben yaşamak istiyorum diye haykırdığı, tek yürek, tek vücut olduğu gün 8 Kasımdır. Kardemir bugün üretiyor ve ayakta kalıyor ise, yatırımlar yapıyor ise bu çelik işçisinin gösterdiği sabrın, üretimden gelen gücünün başarısıdır. Bunu kişiselleştirmek isteyenlere geçmişte olduğu gibi gelecekte de asla müsaade etmeyeceğiz. Herkes çelik işçisinin azmine, çabasına ve davasına olan inancına saygı göstermek zorundadır. Çünkü Karabük olarak bir daha 8 Kasımları, bir daha acı tecrübeleri yaşamak istemiyoruz” dedi.

25 yıl önce Karabük halkı, siyasetçisi, esnafı ve sivil toplum örgütleri ile birlikte bir destan yazdığını ifade eden Başkan Vergili, bu tarihe sahip çıkmaya devam edeceklerini, bu yüzdende Karabük’teki bütün olayların içinde olacaklarını belirtti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gürsoy Vakfı “Erbap” projesiyle yeni ustalar yetiştiriyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kültürel mirasın korunması adına çalışmalar yürüten Gürsoy Vakfı, “Erbap” projesiyle sektöre alanında yetişmiş genç yetenekler kazandırıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Gürsoy Grup bünyesindeki Güryapı İnşaat ve Restorasyon AŞ, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması adına önemli projeler yürütmeye devam ediyor. Alanlarında uzmanlaşmış kişilerin deneyimlerini genç yeteneklerle paylaşmasına olanak sağlayacak olan proje, mayıs ayında alacağı başvurular ile sektöre yeni yetenekler kazandırma fırsatı sunacak.

Vakıf, kültürel dokuyu koruyan ve gelecek nesillere aktarımı sağlayan sosyal sorumluluk projelerinde “liyakata” odaklanıyor.

Usta-çırak ilişkisiyle uzmanlar gençlere kariyerleri için teknik detayları, geleneksel işçiliği, tarihi dokuyu koruyarak hassas restorasyon becerilerini geliştirmeyi öğretecek.

Proje kapsamında Gürsoy Grup bünyesinde bulunan Güryapı şantiyelerindeki atölyelerde, üniversitelerin restorasyon bölümlerindeki gençlere staj imkanı sunulacak. Atölyelerde staj gören gençler, mesleki becerilerini geliştirirken aynı zamanda staj sonrası iş olanakları ile sektörde yer bulma fırsatı da elde edebilecek.

Hem yurt içi, hem de yurt dışı atölyelerde staj gören gençler farklı iş deneyimleri kazanarak, uluslararası alanda kendilerini geliştirme imkanı bulacak.