Sadi Yaver Ataman’ı Rahmetle Anıyoruz

Sadi Yaver Ataman’ı Rahmetle Anıyoruz

Yayın: 11.12.2015 10:28
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Türk Halk Müziğinin Ve Safranbolu’nun Unutulmaz Değerlerinden Birisi Olan Devlet Sanatçısı, Müzikolog, Saha Araştırmacısı, Sanatçı, Eğitimci, Yönetici ve Sanat Uygulayıcısı Sadi Yaver Ataman’ın Ölümünün 21. Yılında Bir Anma Mesajı Yayınladı.

Türk Halk Müziğinin bizleri anlattığını, geleneklerimizi, göreneklerimizi ve kültürümüzü yansıttığını, Sadi Yaver Ataman’ın da yaptığı birbirinden önemli çalışmalarla bunu başardığını ve gelecek nesillere aktardığını belirten Başkan Aksoy mesajına şöyle devam etti; “1994 yılında kaybettiğimiz, Türk Halk Müziği ve folklorumuzun incelenmesi ve derlenmesinde unutulmaz eserlere imza atmış, İstanbul Radyosunda Grup Şefliği, İstanbul Belediye Konservatuarı içinde Folklor İnceleme ve Derleme Kurulu Başkanlığı, Radyo Islah Komisyonu Üyeliği ve Raportörlüğü gibi pek çok önemli görevde bulunmuş, Devlet Sanatçısı, Müzikolog, Saha Araştırmacısı, Sanatçı, Eğitimci, Yönetici ve Sanat Uygulayıcısı, Türk Halk Müziğine çok sayıda eseri kazandırdığı gibi günümüze kadar gelmesinde büyük emek harcamış, Safranbolu’muzun unutulmaz değerlerinden Sadi Yaver Ataman’ı vefatının 21. yılında saygı, özlem ve rahmetle anıyorum”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta deprem nedeniyle evi ağır hasar görenler konteynere yerleşmeye başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerde evi ağır hasar görenlerin konteynere yerleşmeye başladığını bildirdi.

Sulusaray'da 18 Nisan'da meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede çalışmalar sürüyor.

Vali Hatipoğlu, AA muhabirine, deprem bölgesine konteyner sevkinin devam ettiğini söyledi.

Konteynerlerin kurulma çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Hatipoğlu, “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için konteyner kurulum çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sulusaray'da, Artova'da, Yeşilyurt'ta konteyner kurulumu tamamlandı. Sulusaray'da 56, Artova'da 16, Yeşilyurt'ta 1 konteyner kurulumu yaptık.” dedi.

Konteynerlerin kurulması işlemini ekiplerin yaptığını belirten Hatipoğlu, “Konteynerlerde toplam 327 vatandaşımız yaşıyor. Sulusaray'da 24, Yeşilyurt'ta 19 konteyner daha kuracağız. Devletimizin tüm imkanları ile vatandaşlarımızın yanındayız.” ifadesini kullandı.