Dolmuş Sürücüsüne ve Dolmuşa Binen Gençlere Ceza Kesildi

Dolmuş Sürücüsüne ve Dolmuşa Binen Gençlere Ceza Kesildi

Yayın: 16.05.2020 21:33
Paylaş:
A+ A-

Yüzde 50 doluluk oranından fazla yolcu taşıyan dolmuş sürücüsüne ve aynı dolmuşta sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 20 yaş altı iki genç kıza idari para cezası kesildi.
Yeni tip korona virüsle (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında kent genelinde uygulamalarını yoğun bir şekilde sürdüren Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Demirçelik Kavşağında yolcu taşıyan dolmuşu durdurdu. Dolmuştaki yolcu sayısının İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgedeki yüzde 50 doluluk oranına uymadığı tespit edildi. Sürücüye tutulan tutanakla birlikte kabahatler kanunundan 3 bin 180 TL para cezası kesildi.
Ekipler, durdurulan dolmuşta, Covid-19 salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 15-20 yaş grubunda iki genç kızın olduğunu belirledi. Kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından A.K ve A.K isimli 20 yaş altı iki kıza 392’er TL para cezası kesilirken, gerekli uyarıların yapılmasının ardından evlerine gönderildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da üniversite öğrencilerini darbeden 2 minibüs sürücüsü gözaltına alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da fakülteye gitmek için servis kiralayan üniversite öğrencilerini darbeden 2 minibüs sürücüsü gözaltına alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Sürmene ilçesindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin minibüslerde yer bulamadıkları için servis kiraladıkları ifade edildi.

Servisin önünün minibüs sürücüleri tarafından kesilerek servis şoförü ve öğrencilerin tehdit ve hakarete uğradıkları, darbedildikleri yönünde sosyal medyada haberler yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Haberlerle ilgili olarak servis şoförü ve darbedilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D, K.D, H.S. ve S.Y. hakkında Cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili Valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır.”

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da sosyal medya hesabından olay sırasında çekilen video ve yaralanan öğrencinin fotoğrafını paylaşarak, “Öğrencilerimize yapılan bu saldırganlığı şiddetle kınıyor, bu konuda her türlü önlemin alınacağının bilinmesini istiyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman evlatlarımızın yanındayız.” ifadesini kullandı.