TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Ödül Törenine Katıldı

TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Ödül Törenine Katıldı

Yayın: 10.07.2020 22:32
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var” 2020 Ödül Töreni’ne online katıldı. Törende, 2019 yılında programa en fazla öğrenci göndererek girişimcilik bayrağını kazanan KBÜ, 2020 yılı Girişimcilik Bayrağını İstanbul Üniversitesine devretti.
Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine, yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var 2020 Ödül Töreni bu yıl çevrim içi ortamda gerçekleşti. Canlı yayınlanan ödül törenine Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, diğer üniversite rektörleri, TÜSİAD yönetimi, proje sahibi öğrenciler ve onlara rehber olan önemli firmaların temsilcileri katıldı.
Rektör Prof. Dr. Refik Polat, törende yaptığı konuşmada, TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var programını üniversite olarak çok önemsediklerini ve 3 yıldır katılım sağladıklarını belirtti. Girişimcilik bayrağını daha önce aldıklarını kaydeden Polat, sözlerinin devamında şunları söyledi:
“Bizi sevindiren ve gurur veren olay taşradan bir üniversite olarak Ankara, İzmir, İstanbul dışındaki bir ilden bu bayrağı taşıyabilmektir. Aşama aşama gelecek yılla ilgili planlarımız var. Bu bayrağı alırız veya ikinci, üçüncü oluruz o ayrı bir şey. Gelecek yıl bu programa uluslararası öğrencilerimizle birlikte daha fazla öğrenci göndermek istiyoruz. Türkiye’de en fazla uluslararası öğrencisi olan üniversiteler arasındayız. Farklı ülkelerden 9 bin uluslararası öğrencimiz var. Türk öğrencilerimizin yanında uluslararası öğrencileri de bu sisteme dahil etmek istiyoruz. Öğrencileri buna teşvik eden olay, hocalarımızın bu konuda duyarlı olması ve öğrencilere gereken özeni ve önemi göstermesi. Çok daha güzel işler başarmaya niyetliyiz. Buna inşallah devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin.”
Girişimcilik Bayrağı Töreni’nde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İzzet Açar, Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Genel Sekreter Lütfü Köm de eşlik etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akkuyu NGS’nin 1. ünitesine nakliye kilidi monte edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 08:00
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 1. ünitesinde nakliye kilidi tasarım konumuna yerleştirildi.

Akkuyu Nükleer AŞ açıklamasına göre, tesislerin dış ortamdan izolasyonunu sağlayacak olan kilit, aynı zamanda nükleer malzemelerin ve reaktör bölmesi ekipmanlarının güvenli bir şekilde taşınmasına da yardımcı olacak.

Her iki tarafı kapalı 14 metrelik silindirik bir hazne olan nakliye kilidi, oldukça ağır ve büyük boyutlu bir ekipman özelliği taşıyor. Reaktör bölmesinin sızdırmazlığını sağlayabilmek için kapıların dönüşümlü olarak açılmasını sağlayan kilidin ağırlığı 260 tonu, çapı ise 7 metreyi buluyor.

Paletli bir vinç kullanılarak monte edilen nakliye kilidi sayesinde Akkuyu NGS uzmanları, 1.i ünitenin işletilmesi ve bakımı için gerekli olan buhar jeneratörlerine, reaktör üst parçasına, ana sirkülasyon pompalarına, birincil devre boru hatlarına ve diğer yüksek teknolojili ekipmanlara güvenli bir şekilde ulaşabilecek.

Santralin çalışma aşamasında, kullanılmış nükleer yakıt içeren konteynerler, taze yakıtların bulunduğu variller ile taşıma ve işleme ekipmanları nakliye kilidinden taşınacak.

Ürün, yalnızca yetkili personelin iç mekana erişimini sağlamak için özel erişim kontrol sistemleriyle donatıldı.

İyonlaştırıcı radyasyon dedektörleri de güvenilir ve emniyetli çalışmayı sürdürmek için kilidin içerisine yerleştirilmiş durumda bulunuyor. Ekipman bakım ve onarımı için de kullanılarak zamandan tasarruf edilmesine yardımcı olacak olan nakliye kilidi, Akkuyu NGS'nin daha verimli çalışmasına destek olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akkuyu NGS Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, önemli bir teknolojik operasyonun daha tamamlandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Nakliye kilidi, reaktörün iç koruma kabuğunun gücünü büyük ölçüde artıran, güçlü metal kablolardan oluşuyor. Önümüzdeki günlerde ekipmanın ön gerilme testlerine başlamayı planlıyoruz. Bu, Akkuyu NGS projesindeki Rus ve Türk uzmanların koordineli ve yoğun emek harcayarak gerçekleştirdikleri çalışmaların bir sonucudur.”