“MARZİNC Kesinlikle Kirletici Bir Tesis Değil..”

“MARZİNC Kesinlikle Kirletici Bir Tesis Değil..”

Yayın: 16.09.2020 20:54
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te hiçbir bilimsel dayanağı olmadığı halde “BİR ŞEHİR EFSANESİ Haline gelen MARZİNC Karabük’ü kirletiyor, zehirliyor..” yolunda ki iddialar, yapılan  Denetim Komisyonu açıklamaları ile çöktü. MARZİNC Genel Müdürü Metin ALTAN’DA “Tesisimizin en küçük bir kirletici vasfı bulunmuyor. Bu konulara en ciddi dikkati gösteriyoruz.” Bilgilerini verdi. Denetim Komisyonu Üyesi Kazım Özcan ise “Ne bacalardan çıkan emisyon değerleri,ne su deşarjları en küçük bir sorun yaşatmıyor..” dedi.

Dün Marmara Geri Kazanım Tesisi toplantı salonunda Basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalar yapan MARZİNC Genel Müdürü Metin ALTAN ve Denetim Komisyonu Üyesi Kazım Özcan “Tesisin en küçük bir kirletici vasfı olmadığının..” altını çizen açıklamalar yaparak tesisin sürekli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de gözetiminde olduğunu belirttiler.

MARZİNC Genel Müdürü Metin ALTAN “Tesisimiz de üretimimiz devam ediyor.Üretim sırasında çıkan cüruf bazı çimento fabrikalarına veya bizim cürufumuzu hammadde olarak kullanan başka tesislere ve bertaraf tesislerine gönderiyoruz.Anlayacağınız cüruf sahamız tertemiz durumda..” anlamında bilgiler verdi.

MARZİNC Tesislerinin sürekli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile anılan Bakanlığın denetim ve gözetimi altında olduğunu da belirten Genel Müdür Metin ALTAN “Bu tür tesislerin içerisinde,Karabük MARZİNC Belki de Dünyanın en gelişmiş teknolojisini kullanan,en gelişmiş tesislerinin başında gelmektedir..” gibi iddialı bilgiler de verdi.

Öte yandan Karabük Belediyesi tarafından kurulan Denetim Komisyonu Üyesi Kazım Özcan ise “MARZİNC Baca emisyon değerlerinde bir sorun biz geldiğimizde de yoktu,şimdide yok.Belediyemiz aldığı önlemlerle cüruf olayına ve su deşarj olayının çözümünde çok etkili oldu.Şimdi baca emisyon değerleri ve su deşarj değerleri hem bizim hem de Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün kesin denetimi altında.En küçük bir sıkıntılı durum ve bir sapma yok.Bu manada MARZİNÇ kesinlikle kirletici bir tesis değil..” yolunda bilgiler verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Artvin’de çocuğa cinsel istismar suçundan aranan kadın hükümlü yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 21:18
Paylaş:
A+ A-

ARTVİN (AA) – Artvin'de, çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan aranan kadın hükümlü yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İI Jandarma Komutanlığı, Hopa İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi, “12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.Ü'nün yakalanması için müşterek çalışma yürüttü.

Ekipler, “hayasızca hareketlerde bulunma”, “bir kimseyi fuhşa teşvik etmek, fuhuş yaptırmak, fuhşa aracılık etmek veya yer temin etmek” suçlarından 6 kaydı da olan 46 yaşındaki S.Ü'yü yakaladı.

S.Ü, jandarma ve adliyedeki işlemlerin ardından Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığının sokakların suçlulardan arındırılması ve vatandaşın güvenliği için çalışmalara devam ettiği kaydedildi.