Her Telden (14 Ekim 2020)

Her Telden (14 Ekim 2020)

Yayın: 13.10.2020 21:30 |Güncelleme: 14.10.2020 08:56
Paylaş:
A+ A-

MEĞER,ESNAF ODALARI BİRLİĞİ,MAKAM ARACI ALAN DEĞİL,EKONOMİK SIKINTIDAN DOLAYI,ELİNDE Kİ HİZMET ARACINI SATANMIŞ İYİ Mİ..?
Dün Karabük ESNAF ODASI’NIN makam aracı aldığına ilişkin bir yazımız olmuştu,meğer ESNAF ODALARI BİRLİĞİ makam aracı alan değil,bazı ekonomik kaygı veya sıkıntılar nedeni ile elinde ki HİZMET ARACINI satan Kurummuş.
Hep söylüyoruz ya,ESNAFLAR BÜYÜK SIKINTI içerisindeler,diye,O sıkıntı ESNAF ODALARI BİRLİĞİ’Nİ DE etkiliyor mutlaka ve burada da bir sıkıntıdan söz etmek mümkün.
ESNAF ODALARI BİRLİĞİ elinde ki hizmet aracını,KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ’NE satmış ve Kooperatif Başkanı Sayın NURETTİN TÜMEN,aynı zamanda BİRLİK Başkanı durumunda.
BİRLİK ekonomik sıkıntıya düşünce,ekonomik açıdan çok daha iyi durumda olan KREDİ KEFALET Kooperatifi’ne hizmet aracını satmak zorunda kalmışlar.
Sayın NURETTİN TÜMEN esnafın durumunu biliyor elbet.
Aynı zamanda KREDİ KEFALET KOOPARİTFİ Başkanı olması hasebiyle “ESNAFIN KREDİLENDİRİLMESİNE DE..” yardımcı olduklarını söylüyor ve şu an itibarı ile Karabük Piyasalarına 50-55 milyon lira dolayında kredi vermişler galiba.
Bu gerçekten büyük bir rakam.
Durumun gerçek yönü böyle tecelli etmiş anlayacağınız..

ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR FIRINCI DOSTUMUZ,KARDEŞİMİZ “FIRIN İŞLETMECİLERİ ARALARINDA Kİ REKABETİ BİTİRMEZLERSE BATARLAR…”
Dün UN FİYATLARINA gelen büyük miktarda ki zamlardan söz ettik ve sohbet ettiğimiz bazı Fırın İşletmecili dostlarımızın görüşlerini içeren bir yazı kaleme almıştık.
Fırın İşletmecisi çok önemsediğimiz,çok değer verdiğimiz bir Kardeşimiz aradı ve “EVET,UN FİYATLARINA ÇOK CİDDİ MİKTARDA ZAM GELDİ ve GELMEYE DEVAM EDECEK GİBİ..” dedi.
Daha sonra da “KARABÜK’TE EKMEK FİYATI 1.25 KURUŞ.HEMEN TÜM FIRIN SAHİPLERİ EKMEĞİ 1 LİRADAN SATIYORLAR.AYRICA BAYİLERİNE YÜZDE 30,YÜZDE 40 İSKONTO VERİYORLAR.DAHA SONRA DA UN FİYATLARI,ELEKTRİK FİYATLARINA,GİRDİLERE ZAM GELDİ DİYE EKMEĞE ZAM İSTİYORLAR.”dedi
O Fırın İşletmecisi Kardeş “BEN EKMEK FİYATLARINA ZAM VERİLMESİNE KARŞIYIM.ZAM VERİLECEĞİNE,EKMEĞİN GERÇEK FİYATI OLAN 1.25 KURUŞ ÜZERİNDE SATSINLAR,YÜZDE 30,YÜZDE 40 İSKONTO YERİNE YÜZDE 20-25 İSKONTO VERSİNLER..” ifadelerini kullandı.
Fırın Sahiplerinin veya İşletmecilerinin,hem bunu yapmadıklarına,hem de GİRDİLER PAHALANDI gerekçesi ile zam istemelerine karşı çıktığını anlattı ve “ÖNCE KENDİ ÜRETTİĞİNİN DEĞERİNİ BİLİP,ONA GÖRE SATSINLAR.SONRA ZAM İSTESİNLER..” iddialarını dile getirdi.
FIRINCILIK SEKTÖRÜ kabuk değiştirmiş olsa bile,demek zihniyet pek değişmemiş.
O rekabetçi satış düzeni halen devam ediyor.

KARABÜK BELEDİYE MECLİSİ’NDE YAŞANAN GERGİNLİK “KARŞILIKLI ELEŞTİREL AÇIKLAMALARLA SÜRÜYOR..”, AK PARTİ “ÖZÜR BEKLİYORUZ..”
Geçtiğimiz hafta içerisinde,KARABÜK BELEDİYE MECLİSİ’NDE yaşanan tartışmalar,yepyeni bir evreye savrularak AK Parti ile MHP’Lİ Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ arasında ki çekişmeye/gerginliğe dönüştü.
Konuya ilişkin olarak AK Parti Karabük Belediye Meclis Grubu geçtiğimiz gün,çok sert ifadeler ve Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’Yİ,zımnen tutarlı olmayan tavırlar sergilemekle eleştiren bir açıklama da bulundu.
“Sayın RAFET VERGİLİ BİZDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR..” denildi.
AK Parti Belediye Meclis Grubu adına yapılan yazılı açıklama da “AK PARTİ BELEDİYE MECLİS GRUBU KANYON PARKI ENGELLEDİ..” şeklinde ki açıklaması da dahil,birçok konu da eleştiriler getirildi.
AK Parti Belediye Meclis Grubu adına yapılan yazılı açıklama da Sayın VERGİLİ’NİN “KANYON PARK KONUSUNDA Kİ YANLIŞ BEYANINDAN..” yola çıkılarak kullanılan “BU DAVRANIŞ TİPİK BİR VERGİLİ DAVRANIŞIDIR..” ifadeleri bize hayli ağır ve anlamlı geldi doğrusu.
AK Parti Belediye Meclis Grubu adına yapılan yazılı açıklama “YILLARDIR Sayın RAFET VERGİLİ’YE YÖNELİK İLK AÇIKLAMA OLARAK..” gösterilirken,kullanılan ifadelerin hayli ağır olduğu da gözlenmektedir.
BELEDİYE MECLİSİ,ŞU SIRALAR HAYLİ HAREKETLİ BİR HAVAYA BÜRÜNDÜ..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI Sayın RAFET VERGİLİ, AK PARTİ İL BAŞKANI “Sayın ALTINÖZ’ÜN SİYASİ BİR BAŞARISI VAR MI..?” GÖRÜŞÜ İLE..
Karabük Belediye Meclisi’nde baş gösteren çekişme,bu defa da Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN,AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ’Ü hedef alması ile bir başka kulvara girmiş bulunuyor.
Bilindiği gibi,AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ,geçtiğimiz günlerde,Karabük Yerel Basınından bir Gazeteye açıklama yaparak Karabük Belediye Meclisi’nde AK Parti Meclis Grubu ile MHP’Lİ Belediye Başkanı arasında ki çekişmeye değinen ve “BİZİM ARKADAŞLARIMIZ HAKLI..” gibi algılanan açıklama yapmıştı.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,Sayın İSMAİL ALTINÖZ’ÜN bu açıklamasına karşılık olarak,çok sert ve çok ağır ifadeler içeren bir açıklama yaparak “Sayın ALTINÖZ’ÜN SİYASİ BİR BAŞARISI VAR MI..?” diye sordu.
Açıklamasının içerisinde çok sert ifadeler olan Sayın RAFET VERGİLİ,Sayın İSMAİL ALTINÖZ’E havaalanı olayını sordu “HAVAALANINI İNATLA MECLİSTEN GEÇİRİRKEN KONU GÜNDEM HARİCİ OLARAK MECLİSE GELMİŞ..” dedi ve tartışmanın başlangıcı olan konunun da gündem dışı geldiğine işaret etti.
Karabük Belediye Meclisi’nde başlayan tartışmalı hava halen durulmadı.
Hatta,şiddetli bir fırtınaya dönüşmesi ihtimali de çok kuvvetli..

KARABÜKSPOR’DA UZUN YILLAR BÜRO PERSONELİ,DAHA SONRA MÜDÜR OLARAK GÖREV YAPAN SAYIN OZAN ŞENTÜRK “İFADE VERECEĞİM.”
HİKMET FERİDUN TANKUT’UN Başkanlığı döneminde BATAN/BATIRILAN KARABÜKSPOR’DA uzun yıllar Büro Personeli olarak başlayıp,daha sonra Müdürlük seviyesine kadar gelen Sayın OZAN ŞENTÜRK’Ü gördük,önce ki gün.
KARABÜKSPOR ile ilgili yazıları özellikle izlediğini,okuduğunu söyledi ve “CUMHURİYET SAVCILIĞI’NA BENDE İFADE VERDİM,YİNE DE İFADE VERECEĞİM..” anlamında ifadeler kullandı..
Sayın OZAN ŞENTÜRK vereceği ifadelerde,KARABÜKSPOR’DA dönen dolapları,döndürülen oyunları,ÇEKLERİN NASIL PAYLAŞILDIĞINI falan da anlatacağını söyledi,zaten bu işleri bilenler ÇALIŞAN ÜST DÜZEY PERSONEL ve onların mutlaka ifadelerine başvurulur herhalde..
Sayın OZAN ŞENTÜRK, gönüllü olarak gidip ifade vereceğini ve çağırılmadan bu işi yapacağını anlattı,bunları söylerken de “CANIM KULÜBÜ BERBAT EDENLERİN YANINA KALMAMALI..” gibi serzenişlerde bulundu.
KARABÜKSPOR konusu üstü örtülemeyecek kadar büyük hale geliyor..!!

CHP EFLANİ İLÇE BAŞKANI İÇİN “İLÇEYE HAREKET GETİRDİ..” YAZIYORUZ YA,BUYURUN SİZE DİŞ RÖNTGENİ OLAYININ ÇÖZÜMÜNE KATKISI..
Bazı okurlarımız “NEDİR BU EFLANİ İLÇE BAŞKANI’NA KARŞI SEVGİN,SÜREKLİ YAZIYORSUN..” falan diyenler oluyor,Sayın AHMET AYTAÇ bu İlçemizde yıllardır süren sinmişliği, sessizliği parçalayıp attı.
İLÇENİN SORUNLARINI SÜREKLİ GÜNDEME GETİRİYOR.
Bakın YILLARDIR HİÇ KİMSE Eflani için “NEDİR HALKA VERİLEN BU İÇME/KULLANMA SUYUNUN DURUMU..” diyor muydu,Sayın AHMET AYTAÇ bunu gündeme getirdi ve ilgili olanlar bile su kalitesinin yetersizliğine vurgu yapmak zorunda kaldılar..
RENGİ BOZUK,KOKU VAR falan gibi yaklaşımlar getirmeye başladılar.
CHP İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ aylardır bozuk olan DİŞ RÖNTGENİ olayını gündeme getirdi,böyle bir cihaz EFLANİ ENTEGRE Hastanesi’nde varmış ve 7-8 aydır çalıştırılmıyormuş.
CHP EFLANİ İlçe Başkanı bunu eleştirdi,gündeme getirdi ve sonuç aldı..
Şimdi EFLANİ’DE DİŞ RÖNTGENİ ÇEKİMİ BAŞLATILMIŞ..
Demek bir SİYASETÇİ Siyaset yaptığı yerin sorunlarını izler,gündem yaparsa O SİYASİ PARTİNİN İKTİDAR DA OLMASINA BİLE GEREK YOK,zira o sorun,İLGİLİ BİRİMLERCE ÇÖZÜLÜYOR..
Yıllarca EFLANİ İlçesinde kimsenin sesi çıkmadı,kaybeden Eflani oldu..
CHP İlçe Başkanı sorunları dile getiriyor,ilgili birimler görüyor ve çözüyor..

ÇIKACAĞINA HEMEN HERKESİN KESİN GÖZÜ İLE BAKTIĞI “ÖDENMEYEN VERGİLERİN YENİDEN TAKSİTLENDİRİLMESİ..” VE TAHAKKUK DURUMU
Hükümetin ÖDENMEYEN VERGİLERİN taksitlendirilmesi/yapılandırılması için bir çalışma yaptığına ilişkin Kamuoyu’na yansıyan bilgiler var ve bu durumun kesinleşme ihtimali çok ama çok güçlü.
Sahi BU KAÇINCI TAKSİTLENDİRME veya YAPILANDIRMA OLACAK..?
CHP Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU geçen hafta içerisinde “ÜLKE YÖNETİLEMİYOR,ERKEN SEÇİME GİDİLMELİ..” şeklinde bir çağrı yaptı,hatta Sayın DEVLET BAHÇELİ’DEN bu çağrısına destek istedi.
Eğer ERKEN GENEL SEÇİM ihtimali artarsa,kesin taksitlendirme yapılandırma olur ve bunun için birkaç ay daha sonra,işin gelişimi netlik kazanır ve durum daha da netleşir.
Neyse bu tarafı işin Siyasal yönü bizim dışımızda.
Şimdiye kadar KAÇ KEZ taksitlendirme veya yapılandırma yapıldı,oralardan ne sonuçlar alındı acaba,taksitlendiren/yapılandıran mükelleflerin TAMAMI ÖDEMELERİNİ DÜZGÜN YAPTI MI..?
Yoksa bir/iki taksit ödeyip gerisini öylece bıraktı ve yeni yapılandırma mı bekledi..?
Bu arada pandemi sürecinden sonra VERGİ DAİRELERİNİN tahsilat oranları iyiden/iyiye düşer herhalde ve örneğin Karabük’te tahsilat oranı çok yüksekti,bundan sonra ne olur dersiniz..?
TAKSİTLENDİRME/YAPILANDIRMA BEKLENTİSİ ÇOK BÜYÜK.

BİR ZAMANLARIN,KARABÜK VE YÖRESİNDE Kİ EN GÖZDE,EN ÖNEMLİ PİKNİK ALANLARI OLAN GÜRLEYİK VE YAĞLICA ÇAYIRINI HATIRLAYANLAR
Yazarının ismini yazmaya gerek yok,FELSEFENİN TEMEL İLKELERİ isimli kitapta “İNSAN TAVIRLARININ,MİLLİ GELİR ARTIŞI,MİLLİ GELİRDEN ALDIĞI PAY ORANIN DA DEĞİŞECEĞİNE..” ilişkin ciddi analizler vardır.
İnsanın MİLLİ GELİR düzeyi arttıkça,Sosyal Davranışlarında da değişikli olduğu temelinden bir anlayıştır bu ve çok da doğru bir analizdir,bakın size küçük bir örnek.
Geçmiş yıllarda BU YÖRE insanları,tatil dediğinizde genellikle GÜRLEYİK MESİRE alanı ile EFLANİ YAĞLICA ÇAYIRINA giderler,birgün orada piknik yaparlardı..
ŞİMDİ BÖYLE BİR ANLAYIŞ GERÇEKTEN YOK DENECEK KADAR AZ.
GÜRLEYİK’İ hatırlayanlar bile azdır örneğin.
Zira o zamanlar kişi başı MİLLİ GELİR 1.200-1.500 dolar civarındaydı ve o civarda bir sosyal yaşam tarzı vardı,şimdi 8.000-8.500 dolar ve buna göre bir yaşam tarsı var,tatil anlayışı da buna göre değişiyor..
Daha uzun tatiller,daha çağdaş tatil anlayışı gelişiyor..
Sahi GÜRLEYİK MESİRE ALANINI hatırlayanlar var mı..?

ESKİPAZAR HADRİANAPOLİS ANTİK KENTİ KAZILARI SÜRÜYOR,EFLANİ CİVARINDA BU TÜR ÇALIŞMALAR HİÇ YAPILMADI VE BİZİM BİR TARLA..
Eskipazar HADRİANAPOLİS Antik Kenti’nde ARKEOLOJİK KAZILAR devam ediyor ve öyle görünüyor ki yıllarca da devam edecek,bu anlam da örneğin EFLANİ Civarında bu tür çalışmalara uygun TARİHİ ESERLER var mıdır..?
Örneğin Mülkiyeti bizim olan ve TABAKLAR Mahallesi sakinlerinin ÖTEYÜZ olarak tanımladığı bir Bölge de EYER TARLA dediğimiz bir toprak parçası vardır.küp,tuğla kırıkları falan görünürdü,orayı birileri kazmışlar..
Yıllar önce gördüm bir ODA BÜYÜKLÜĞÜNDE kazmışlar hem de..
Yine o taraflarda HAMAM KÖPRÜSÜ denilen bir yerde,sanki toprağın yüzünde,eski bir hamamdan kalma tek/tük kalıntılar bulunurdu, biz hayvan otlatırken, yani yaz günleri çobanlık yaparken oralar da hem çaya girer,hem oynardık.
Örneğin o civarda ESKİPAZAR denilen bir yamaç vardır ve bilemiyoruz orada geçmiş yıllardan kalma bir yerleşim bölgesi, daha sonra toprakla örtülüp öyle ESKİPAZAR adını mı aldı..
Biliyorsunuz EFLANİ’NİN 2-3 BİN YIL önce ki ismi HULANA KENTİ veya HULENE KENTİ ve bunun YÜN KENTİ anlamı taşıdığı da TARİHÇİLER tarafından söylenir.
Bu bağlam da EFLANİ GÜNDEME alınabilir mi..?

10 kişi görüş bildirdi

  1. Eflani Bizim

    Ahmet bey siz memleketimizin bir değerisiniz. Ne yazıkki Karabük sizin değerinizi geç farketti. Israrla Karabükspor u gündemde tutuyorsunuz, bıkmadan usanmadan size teşekkür ediyoruz. Yıllarca Ferudun Tankut muhalifi yazarlar ve kulüpden nemalanan basın mensupları tek kelime yazmıyorlar siz ısrarla gündeme getiriyorsunuz varolunuz. Doğduğunuz topraklara Eflani yi ve sahipsizliğini yazıyorsunuz varolunuz. Eflani delik deşik ediliyor defineciler tarafından fakat idarecilerimiz maalesef uyuyor. Dediğiniz gibi Eflani miz de tarihi bir şehir ve çıkarılmayı bekleyen birçok tarihi eserin üzerinde. Araştırılıp çıkarılmayı bekliyor..

  2. otobus krizi devam ediyor

    reis siyaseten manevralar yapip akp il baskaniyla meclis uyeleriyle polemik yapacagina belediye islerini takip etsin. insin eski balik pazarina sabah 9 dan sonra kac halk otobusu caļsiyor 12 ye 13 kadar bi baksin yalandan deliļk yapmasin isini yapsin.. aydınlık evlerin halini bir görsün tv studyolarinda atip tutmayla belèdiye yurumuyor sen anca secmen sayisindaki 100/6 lik kendi partililerinin gururunu oksarsin. sen geldin köy oldu koca karabük…

  3. Alaattin keykubat

    Ya bu mevcut baskan uyuyo yada isine geliyor veyahutta tankutun adami.Ya turkiye calkalaniyor bu adamda tik yok.Adam.biseyler konysur uzerine gider ama bu adamin boyle bi.dusuncesi yok.

  4. Eflaninin sesi

    Eflani’de okularda corona tehtiti!!!
    Eflanide okullarda bir çok ogrenci ve öğretmenin koronaya yakalanıp karantina altına alındığı veliler ve bir-çok kamu memmuru tarafından iddia ediliyor. Basindan ve kamuoyundan gizlenen bu durum bizlere şunu hatırlattı 1 hafta önce Eflanide bir okul müdürü muhalefet ilçe başkanlarına 657 sayılı kanuna aykırı bir şekilde okulda siyaset yapararak hakaret etmişti. Bizde soruyoruz Okul Müdürüne okulda siyaset yapıp muhalefet parti başkanlarına olmadık hakaretler edeceğine neden pandemi sürecini iyi yinetemdin neden Karabukteki gibi sağlıklı okul etiketini alamadin?

  5. radar

    Şehrin ileri gelenleri, yerel yetkililer, kamu üst düzey, gelmiş geçmiş devletin yöneticileri Karabük için iyi şeyler yapamadılar. Bu arada Safranbolunun ileri gelenleri, dışarıdaki ve içerideki zengin ve bürokratlarının üstün gayretyleriyle Safranboluya büyük yatırımlar yaptılar. Onları tebrik ediyorum.
    KARABÜKÜ 120000 NÜFUSLU SANKİ KÖY KÜLTÜRÜ YAPANLARI ALKIŞLIYORUM.
    ÇÖZÜMMÜ ? SAFRANBOLUYU VİLAYET YAPIN KARABÜKÜ DE BAĞLAYIVERİN OLSUN BİTSİN.

  6. İstanbuldan Eflenili

    Efleni tarih gaynar hazineci defineciler burayı boş bırakmazlar mesela Gama denilen yerde Efleni Belediyesi bir yer yapıyoduda yarım galdı ya o civarda çok tarihi eser oldugu söylenir o mıntıka civarında çok hazine define çıkabilicek yer oldugu hep rivayet edilir Ahmet beyin yazdıgı öteyüz civarındada hamam köprsünün adı nerden geliyoki Efleni tarihini gayrı ortaya çıkmalı

  7. Eflanili Hakkı

    Doğru yol partili biri olarak CHP başkanımız Ahmet Aytaç beyefendiye teşekkür ederiz. Önceki gün gazeteci Semih beyi aradı bilgi verdi, sanırım bizim burada ki gazeteci arkadaşları da aramış Semih Gündem bey sağolsun haberi yaptktan 5 saat sonra sağlık müdürlüğüne yazı geldi. Allah sizin gibi gazetecileri başımızdan eksik etmesin sayın Ahmet gölbek bey eflanimiz sile gurur duyuyor

  8. Gönderen

    Önceki kaymakam döneminde Beştepeler mevkiinde 10 bin lavanta fidanı dikimi yapılmıştı. Meğerse Çevrikköprü mevkiinde bir arazide de lavanta dikimi yapılmış. İlk hasadı da yapmışlar. Çevrikköprü hareketli bir mevkiiydi. Lavanta bahçesi turizm yönünden mevkiiye katkısı olacak muhakkak. Zaten şimdiden meraklı insanlar lavanta tarlasını ziyarete başlamışlar. Fidanlar daha genç olduğundan verim düşüktür muhtemelen. Çevrikköprü’de elde edilen lavantaların yağını da çıkartmaya, kolanya gibi ürünler çıkartmaya başlamışlar. Ürün çeşidi de artacaktır muhakkak. O işi yapanların para kazandığı görülürse muhakkak ki başka girişimciler de olacaktır. Beştepeler’deki lavantaların hasadı yapılıyor mu bilmiyorum. Saha ormana aitti galiba. Bunun yanında Karabük’te kenevir ekimi de başlamış. Merkez, Safranbolu ve Eskipazar’da toplam 9 dönüm arazide kenevir ekimi için müsaade verilmiş. Hasadlar da başlamış. Eflanililer ilk başta meraklıydı ama müsaade için başvuru yapan olmamış demek ki. Kenevir olayında tohum sıkıntısı var galiba. Ama birkaç seneye tohum çoğalacaktır….

  9. Burhan Tekin

    Sayın Ahmet bey öncelikle basın hayatınızda başarılar diler saygılarımı sunarım.Şuan ülkemizde sizler gibi cesur yürekli ve görevini yapan kaleminin hakkını ne gördüyse ne kanıta ulaştıysa onları okuyucularına aktaran ender değerde bir basın mensubu yılların tecrübesi olarak önünüzde saygı ile eğilir sağlık sıhhat dilerim.
    Karabük ilinde siyasi hayatlarında halkı için çırpınıan ilçelerinin sorunlarını bir namus bilen iki kişi tanıdım biri çok değerli Yenice eski Belediye Başkanım ve birde gazetecilik görevini yürüten basınundavdeğeri olan Mustafa Akay Bey ile Eflani ilçesinin CHP ilçe Başkanı sayın Ahmet Aytaç partili veya partisiz tüm halkların kendi ilçe sorunlarına el atan bu kardeşlerime destek olmarıdır.
    İşte siyaset hizmet ben diyerek değil biz diyerek yapılan siyasettir.

  10. GARA BÜK

    Karabük ümüzün en büyük talihsizliği Başkan Rafet Vergili dir. Yıkılan belediye binasının olduğu yere hiçbirşey yapılmadı. Çimen ekmeyi marifet sanıyor. Cumhuriyet kenti Karabük ün ortasında çimenlere uzanıp göbeğimizi mi kaşıyacağız. Valilik binası yıkıldı ucube halde duruyor. Büyük şehirlerden gelip Kardemir Kavşağından içeri girenler zaten şehrin nasıl yönetildiğini görüyorlar. Başkan demek şehri emin demek. Başkanlığını yaptığı şehrin futbol takımı her hafta sonu yüz kızartıyor. Sayın başkan kılını kıpırdatmıyor. Polemik yapıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da devrilen karavandaki Alman çift yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un Alaca ilçesinde devrilen karavandaki iki Alman vatandaşı yaralandı.

Stefan Simon (49) idaresindeki KO VN 167 Almanya plakalı karavan, Çorum-Alaca kara yolu Alacahöyük Kavşağı yakınlarında karşı şeride geçerek devrildi.

İhbar üzerine kaza yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan sürücü ve eşi Raiola Simon, sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından Alaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazada yaralanan çiftin köpeği Frida da ilçedeki bir veterinerde tedavi edildi.

Kaza nedeniyle yaklaşık 1,5 saat ulaşıma kapanan yol, karavanın çekici ile kaldırılmasının ardından ulaşıma açıldı.

Alman çiftin Kapadokya'dan Gürcistan'a seyahat ettiği öğrenildi.