Cumhuriyet Konserini KARDEMİR İşçileri Verdi

Cumhuriyet Konserini KARDEMİR İşçileri Verdi

Yayın: 28.10.2020 21:47
Paylaş:
A+ A-

Kardemir çalışanlarından oluşan Kardemir Müzik Kulübü, Türkiye Cumhuriyeti’nin 97. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında konser verdi.
Pandemi sebebiyle seyircisiz düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Konseri, KARDEMİR’in sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı. Karabük Valisi Fuat Gürel ve protokol üyeleri de şarkılara Türk bayrakları ile eşlik etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Esnaf Odaları’nda ‘BİRLİK’ mesaisi

Yayın: 05.05.2024 17:05
Paylaş:
A+ A-

Nurettin Tümen’in 2002 yılından bu yana başkanlığını yürüttüğü bünyesinde ilçelerle birlikte 15 oda ve 115 delegesi bulunan Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 11 Mayıs Cumartesi günü olağanüstü kongre yapacak.

2022 Mayıs ayında olağan kongresi yapılan Karabük Esnaf Odaları Birliği için Ticaret Bakanlığına bağlı Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü olağanüstü kongre kararı aldıktan sonra harekete geçen Karabük Servis Araçları Odası Başkanı Hüseyin Kılıç bir kez daha Birlik başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

  1. DEFA KARŞI KARŞIYA GELİYORLAR

2 yıl önce yapılan Birlik seçimlerinde kullanılan 114 oyun 63’ünü alarak Kılıç’a karşı üstünlük kuran Nurettin Tümen, geçen yıl 7 Şubat’ta yapılan ve usulsüzlükler nedeniyle iptal edilen Karabük Esnaf Kredi Kefalet-2 kongresinde Hüseyin Kılıç ve Ahmet Okan Kirman ile yarışmıştı. Haziran ayında tekrarlanan Kefalet kooperatifi kongresinde bir kez daha karşıya gelen Tümen ve Kılıç yarışından Tümen bin 216 geçerli oyun 727’sini alarak 489 oy alan Kılıç’a bariz bir üstünlük kurmuştu.

KONGRE VALİ NAFİZ KAYALI GENÇLİK MERKEZİNDE

Olağanüstü kongre kararının alınmasının ardından Oda Başkan ve yöneticileriyle sık sık bir araya gelerek istişarelerde bulunan Hüseyin Kılıç 4. kez Nurettin Tümen’in karşısına çıkma kararı aldı. 11 Mayıs Cumartesi günü Yenişehir Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi’nde saat 122de başlayacak olağanüstü kongre öncesi bugün otobüs terminali karşısındaki bir kafede sabah kahvaltısında 10 oda başkanı ile bir araya gelen Kılıç 2 yıl sonra yapılacak olağan kongrede aday olmayacağını açıkladı.

20 AY SONRAKİ OLAĞAN KONGREDE ADAY DEĞİLİM

11 Oda başkanının kendisiyle birlikte hareket ettiğini belirten Kılıç, toplantıda şunları söyledi; “Olağanüstü genel kurul kararı mahkeme tarafından verilmesine rağmen süre geçirilerek Esnaf Odaları Birliği Başkanı Nurettin Bey, mahkeme kararına uymayarak süreyi geçirmiştir. Dolayısıyla bakanlıktan bize bir yazı geldi.  Bu genel kurulun bakanlık olarak yapılacağı bize söylendi. 11 Mayıs’ta bu sebeplerden dolayı yapılacak.  Başkanlık divanını yönetmeye Ayakkabıcılar Fedarasyonu Başkanımız geliyor. Karabük’ten de bir iki arkadaşımız divanda olacak. 5 kişi ile bu divan yapılacak. Ve seçime bu şekilde gidiliyor.

Ben kendim aday olmuyorum.  Arkadaşlarımız aday olacaksın bir şekilde derleyip toparlayıp bir dahaki seçimde farklı bir liste ile gidelim diye konuştuk. 20- 21 aylık dönemde bütün odaları kaynaştırıp muhabbet sohbet içerisinde sokacağız. Bir dahaki dönemde ben aday değilim.

Sonuna kadar bu ekibe güveniyorum. Bu sefer biz de biraz daha ciddiye alıyoruz işi. Arkadaşlarımız da neyin ne olduğunu görmüyor. Bizim tek amacımız bu 15 odayı bir araya getirip tek listeyle seçime girmekti.   

Esnaf odasının birçok fuzuli masrafı var. Esnaf odaları birliğimizin arabası yok şoförü var. Siyah plaka birliğin arabası değil. Genel başkanımız dahil esnaf kefaletin ve kooperatiflerin siyah plakaya binme yetkisi yoktur. Yönetim kurulu kimin ne kadar harcama yaptığını bilmiyor. Biz niye birlikten ayrıldık? Sürekli ikaz ettik ama bunları çözemedik, ayrıldık. Mehmet Deniz bey de yönetime geldi. O da çözemedi ki ayrıldı. Böyle sıkıntılar var. Buradaki yapılan fuzuli masraflar bir havuz yapılsa bütün küçük odalarımız ayağa kalkar. Bu 20-21 aylık süreden sonra da ben kesinlikle aday olmayacağım.”