Halk Eğitimde İşbirliği ve Güç Birliği

Halk Eğitimde İşbirliği ve Güç Birliği

Yayın: 06.04.2021 22:39
Paylaş:
A+ A-

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İlknur Koçbıyık ve Bölüm Başkanları Halk Eğitimi faaliyetleri hakkında bilgi alışverişi ve işbirliğinde bulunmak üzere karabük’ü ziyaret ettiler.

Karabük Öğretmenevinde ikamet edecek olan heyeti Karabük İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören beraberinde Hayat Boyu Öğrenme Hizmetleri Şube Müdürü İkram Yılmaz ile birlikte karşıladılar.

Ziyaretlerin ilk ayağı Karabük Mehmet Vergili Fen Lisemiz oldu. Burada bir değerlendirme yapan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören “Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Müdüresi ve öğretmenlerini tarih, turizm, sanayi, eğitim ve kültür şehri Karabük’ümüzde ağırlamak bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bundan sonraki işbirliği ve kurumlarımızın birlikte yapacağı çalışmalarla kadim kültürümüzün birçok güzelliğini barındıran İlimizin değerlerini de birlikte hazırlanacak koleksiyonlarda görmemiz mümkün olacak. Ülkemizi yurtiçinde ve yurtdışında birçok sergi ve organizasyonlarda başarıyla temsil eden Ankara Olgunlaşma Enstitüsü ile ilimizi buluşturan Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürümüz Sayın Yusuf BÜYÜK’e teşekkürlerimi arz ederim.” dedi.

Üç gün boyunca Karabük Merkez ve İlçelerinde ziyaretlerde bulunacak heyet, daha sonra Safranbolu ilçemizdeki kültür miras zenginliğini görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Safranbolu’ya hareket etti.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Düğünde Silahla Ateş Edildi

Yayın: 03.05.2024 11:13
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te düzenlenen bir düğünde gelin ve damat, silahlarla havaya ateş açarak tehlikeli bir duruma sebep oldular. Cep telefonu kameralarıyla kaydedilen görüntüler, sosyal medyada büyük tepki çekti.

Karabük ilinde gerçekleştirilen düğünde gelin ve damat, tabancalarıyla peş peşe ateş ederek hem kendi hem de çevrelerinde bulunanların hayatlarını tehlikeye attılar. Bu tehlikeli davranışlar, o anların cep telefonlarıyla kaydedilmesiyle ortaya çıktı. Daha da endişe verici olanı, gelin ve damadın bu tehlikeli anları sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmalarıydı.

Benzer bir olay, merkeze bağlı Cumayanı köyünde gerçekleşti. Düğün sırasında damat, evin önünde silahla ateş açtı. Bu tehlikeli davranışlar, çevrede bulunanların hayatlarını hiçe saydığını gösterdi. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte, toplumda büyük bir tepki oluştu.

KARABÜK VALİLİĞİ KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Bazı yazılı ve görsel medya ile sosyal medya hesaplarında yer alan düğünde gelin ve  damadın havaya ateş açığı haber ve paylaşımlarıyla ilgili olarak; İl Jandarma Komutanlığımız tarafından yayınlanan görüntüler üzerinde  yapılan araştırma sonucunda; videonun ikinci kısmında havaya ateş açan erkek şahsın İlimiz Cumayanı Köyünde kendi düğününde havaya ateş açan B.T. isimli erkek şahıs olduğunun tespit edilmesi üzerine, adı geçen şahıs hakkında genel güvenliği kasten tehlikeye sokmaktan adli ve idari işlem başlatılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.