Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 07.04.2021 22:34
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi ile Mehmet Mescier Özel Eğitim Uygulama Okulu, personellerinde korona virüs (Covid-19) çıkması nedeniyle 10 gün kapatıldı.
Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, Mehmet Mescier Özel Eğitim Uygulama Okulu personelinde birden fazla Covid-19 vakası görülmesi ve vakaların temaslı sayısının fazla olması nedeniyle okulda 05.04.2021 tarihinden itibaren 10 gün süre ile yüz yüze eğitime ara verilmesine, eğitime uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesine karar verildiği belirtildi.
Açıklamada, Karabük Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulu personelinde birden fazla Covid-19 vakası görülmesi ve vakaların temaslı sayısının fazla olması nedeniyle okulda 07.04.2021 tarihinden itibaren 10 gün süreyle yüz yüze eğitime ara verilmesine, eğitime uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesine karar verildiği belirtilerek, “Alınan bu kararlara uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 202. maddesi gereği ve 5326 sayılı kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince idari para cezası ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlem uygulanacaktır” denildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

3 Mayıs Türkçülük Günü

Yayın: 03.05.2024 11:28
Paylaş:
A+ A-

Sosyal medyada 3 Mayıs Türkçülük Günü hakkında artan ilgi ve merak, kökeni ve kutlama geleneği hakkında birçok kişiyi araştırmaya yöneltiyor. İşte, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nün kökeni ve kutlama geleneği hakkında detaylar:

Türkçülük Günü, 3 Mayıs 1944 tarihinde gerçekleşen ve ırkçılık-Turancılık davasının bir parçası olan Hüseyin Nihal Atsız – Sabahattin Ali davasının duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayişi”ni anmak amacıyla ortaya çıktı. Bu olayın ardından, 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî Hapishanesi’nde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar, Reha Oğuz Türkkan ve diğer mahkumlar tarafından kutlandı.

Geleneksel olarak devam eden bu kutlamalar, Türkçüler Günü adını aldı ve sonraki yıllarda da devam etti. Türk milliyetçiliği ve kültürünün önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen etkinlikler, Türkçülük ideolojisinin ve hareketinin önemli bir parçası olarak kabul ediliyor.

Türkçülük Günü, Türk milliyetçiliği ve kültürünün kutlandığı ve anıldığı bir gün olarak Türk toplumu için önemli bir yer tutmaktadır.