KARDEMİR’in Olağan Mali Genel Kurulu Dün Yapıldı

KARDEMİR’in Olağan Mali Genel Kurulu Dün Yapıldı

Yayın: 15.04.2016 10:12
Paylaş:
A+ A-

Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı.

KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurulda konuşan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç; amaçlarının Kardemir’in rekabet gücünü artırmak olduğunu ifade ederek, Filyos Limanı projelerinin hazır olduğunu ve KARDEMİR için Filyos limanının önemine dikkat çekti.

Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (KARDEMİR) 20. Olağan Genel Kurulu, % 33.7 katılım ve KARDEMİR marşı ile KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantı başkanlığını Talat Yılmaz’ın yaptığı mali genel kurula KARDEMİR A.Ş yöneticileri ve bazı ortaklar katıldı.
Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekili Kamil Güleç, KARDEMİR’in hedeflerinin tümüne birden ulaşma kararlılığı ile çıktığı yolda, emin adımlarla yürümeye devam ettiğini belirterek, “Geçmiş yıllarda, inşaat demiri ve kütük üreticisi konumunda olan KARDEMİR, ülkemiz ve bölge ülkeleri arasında tek ray üreticisi konumuna gelmiş, hızlı tren rayları, mantarı sertleştirilmiş raylar, demiryolu makası ve hiçbir yerde üretilmeyen ağır profiller gibi ülkemizde üretimi olmayan ürünleri üretmeye başlamıştır.
Türkiye’nin ithalat/ihracat dengesine katkı sağlamak üzere Kardemir, 2016 yılı Nisan ayı sonunda 700.000 ton/yıl kapasiteli Çubuk ve Kangal Haddehanesini de devreye alacaktır. Montaj işlemleri devam eden bu haddehane sektördeki diğer tesislerle kıyaslandığında katma değerli ürünleri üretebilecek Türkiye’nin tek tesisi olacaktır. Devam eden diğer önemli projelerden birisi de Türkiye’de üretilemeyen Demiryolu Tekeri yatırımıdır. 2014 yılı verilerine göre 20.000 adet teker ithal edilmiş olup, bu ihtiyaç 2023 iş planına göre 50.000 adet seviyesine çıkacaktır. Kardemir’in 200.000 adet/yıl kapasiteli bu tesisi ile yılda 50.000 adet teker Türkiye’nin ithalatını sıfırlanmış olacak ve 150.000 adet/yıl ihracat potansiyeli oluşacaktır.
Hedefimiz; Çubuk ve Kangal Haddehanesi, Demiryolu Tekeri Üretim Tesisi, Ray Sertleştirme gibi, gücümüze güç katacak olan yatırımları da hızla tamamlayarak Kardemir’in rekabet gücünü artırmaktır. Kardemir’i 3 milyon tona çıkaracak ve katma değeri yüksek ithal ürünlerin ülkemizde üretilmesine imkân sağlayacak olan bu projelerin tamamı FİLYOS’ da yapılacak bir liman ya da liman alternatifi ile amacına ulaşmış olacaktır.
Bu bağlamda KARDEMİR’e, kendi arazisi üzerinde bulunan iskelesi yerine, ihtiyaca cevap verecek bir rıhtım ve depolama alanları ile ilgili bir imkân yaratılması en büyük hedefimizdir. Bu yöndeki projemiz tüm teknik detayları ile uygulamaya yönelik olarak hazırlanmıştır. Filyos Projesinin hayat bulması ise Kardemir’i denize kavuşturacak, dünyaya açacak, bölgemize de ciddi bir ekonomik canlılığı beraberinde getirecektir.
KARDEMİR; hedeflerinin tümüne birden ulaşma kararlılığı ile çıktığı yolda, emin adımlarla yürümeye devam ediyor. Bu anlamda Kardemir’in tüm seviyedeki çalışanlarına güvendiğimizi, övündüğümüzü burada bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Çıktığımız bu yolda, hep birlikte ve el ele, çok daha güzel şeyleri yaşayacağımıza, Kardemir’in mevcut kabiliyetlerinin, zoru başarmadaki azminin, mükemmelliğe ulaşma amacımıza yüksek katkıda bulunacağına olan inancımız tamdır.
Tüm süreçlerimizde maliyetleri düşürmek, iyileştirmeye açık alanlarımızı belirleyerek üstüne hızla gitmek, önceliğimiz olacaktır. Ekonomik açıdan baktığımızda, bundan sonra yapacağımız gözden geçirme ve iyileştirme faaliyetlerimiz, tedbirlerimiz, mutlaka maliyetlerimizi aşağı çekecek ve verimlilik artışını özendirecek çalışmalarımızı içerecektir.

KARDEMİR; her zaman yenilikçi, dünya standartlarında üretim yapan ve hizmet veren, teknolojiye ve insanımıza yatırımı önemseyen, ekip çalışmasına inanan, büyümeye ve üretmeye devam eden bir kuruluş olmaya devam edecektir” dedi.

Güleç’in konuşmasının ardından Genel Kurul Basına kapalı olarak devam etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

NEOHUB ve Oxentia sürdürülebilirlik odaklı girişimler için işbirliği yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – DenizBank'ın yeni nesil iştiraki NEOHUB ve Birleşik Krallık'ta inovasyon ve teknoloji alanında faaliyet gösteren Oxford Global Danışmanlık Şirketi Oxentia, sürdürülebilirlik odaklı girişimlerin küresel pazarlara açılmasını destekleyen uluslararası girişim hızlandırma programı TRUK Accelerator için iş birliği yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mentörlük, ağ oluşturma fırsatları, küresel çaptaki eğitimler ve özel danışmanlığı kapsayan programı başarıyla tamamlayan girişimciler, Oxtech Ventures tarafından yatırım almaya hak kazanacak.

Girişimciler, dört ay süresince Türkiye, beş ay süresince de Birleşik Krallık ekiplerinin rehberliğinde yürütülecek programın çift aşamalı yapısı sayesinde, Türkiye pazarının yanı sıra, Birleşik Krallık ekosisteminde girişimlerini geliştirme ve küresel varlık kazanma fırsatı bulacaklar. Programın başvuruları, 10 Mayıs'ta sona erecek.

– “Ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini gelecek dönemde de bütün imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen, NEOHUB Genel Müdürü Gürhan Çam, TRUK'un, sürdürülebilirliği desteklemek, doğal kaynakları korumak üzere sorumluluk alıp elini taşın altına koyan girişimlere yeni çağrıları olduğunu belirtti.

Çam, “Oxentia ile güçlerimizi birleştirdiğimiz programımızda sürdürülebilirlik odağıyla faaliyet gösteren girişimleri geleceği şekillendirecek inovasyonları hayata geçirmeleri için destekleyeceğiz. Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki bu iş birliği, faaliyetlerimizi küresel arenada genişletmek yönündeki çalışmalarımızın da önemli bir uzantısı. Ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini gelecek dönemde de bütün imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

– “Amacımız, bu girişimlerin uluslararası perspektiflerini genişletmelerine destek olmak”

Oxentia Genel Müdürü Steve Cleverley, NEOHUB ile iş birliği yaparak Türk girişimlerinin küresel anlamda büyümesini desteklemekten heyecan duyduklarını vurgulayarak, “Bölgedeki çalışma deneyimimiz, Türkiye'den çok sayıda çığır açan teknolojiler üzerine kurulan, yenilikçi ve kendi yerel pazarlarında başarılı girişimler çıktığını bize gösterdi. Amacımız, bu girişimlerin uluslararası perspektiflerini genişletmelerine, potansiyellerini kullanmalarına ve yeni pazarlara ulaşarak büyümelerini hızlandırmalarına destek olmak” değerlendirmelerinde bulundu.