Mobilet Bisiklete Çarptı: 2 Yaralı

Mobilet Bisiklete Çarptı: 2 Yaralı

Yayın: 10.01.2022 20:11
Paylaş:
A+ A-

(İHA) – Karabük’te mobiletin bisiklete çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Asistan doktor olduğu öğrenilen bisiklet sürücüsü, dakikalarca yerde ambulans bekledi.
Kaza, Karabük-Yenice karayolu Soğuksu yakınlarında meydana geldi. İrfan Şahin (62) idaresindeki mobilet, aynı istikamette bisikleti ile seyir eden Muhammed Harun Bayrak’a (26) çarptı. Kazada iki sürücü de yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Dakikalarca yerde ambulans bekleyen yaralı ve diğer sürücü, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza ile ilgili inceleme başlatılırken, bisiklet sürücüsünün Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asistan doktor olarak görev yaptığı öğrenildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

3 Mayıs Türkçülük Günü

Yayın: 03.05.2024 11:28
Paylaş:
A+ A-

Sosyal medyada 3 Mayıs Türkçülük Günü hakkında artan ilgi ve merak, kökeni ve kutlama geleneği hakkında birçok kişiyi araştırmaya yöneltiyor. İşte, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nün kökeni ve kutlama geleneği hakkında detaylar:

Türkçülük Günü, 3 Mayıs 1944 tarihinde gerçekleşen ve ırkçılık-Turancılık davasının bir parçası olan Hüseyin Nihal Atsız – Sabahattin Ali davasının duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayişi”ni anmak amacıyla ortaya çıktı. Bu olayın ardından, 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî Hapishanesi’nde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar, Reha Oğuz Türkkan ve diğer mahkumlar tarafından kutlandı.

Geleneksel olarak devam eden bu kutlamalar, Türkçüler Günü adını aldı ve sonraki yıllarda da devam etti. Türk milliyetçiliği ve kültürünün önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen etkinlikler, Türkçülük ideolojisinin ve hareketinin önemli bir parçası olarak kabul ediliyor.

Türkçülük Günü, Türk milliyetçiliği ve kültürünün kutlandığı ve anıldığı bir gün olarak Türk toplumu için önemli bir yer tutmaktadır.