Safranbolu Belediyesi ve TÜMBELSEN Arasında Sözleşme İmzalandı

Safranbolu Belediyesi ve TÜMBELSEN Arasında Sözleşme İmzalandı

Yayın: 12.01.2022 22:21
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)Kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesine yönelik Başkanlığımız ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBELSEN) arasında %70 oranında artışla 01.01.2022 –  31.12.2023 yürürlük tarihli toplu sözleşme düzenlenen törenle imzalandı.

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törene Belediye Başkanı Elif Köse’nin yanı sıra Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Erdal Bozkurt,  Karabük Şube Başkanı Ahmet Avdancı, Genel Hukuk ve Sözleşme Sekreteri Sayın Neval Arda ile Belediyede görev yapan memur ve sözleşmeli personel katıldı.

TÜMBELSEN Karabük Şube Başkanı Ahmet Avdancı moderatörlüğünde gerçekleşen İmza Töreninde Konuşan Konfederasyon Başkanı Mehmet Bozgeyik Sendikanın 30 yılı aşkın bir süredir mücadelesini sürdürdüğünü ifade ederken, “Bu gün burada imzalayacağımız sözleşme hem kamu emekçileri açısından hem de yerel yönetimler açısından Türkiye’deki tüm yerel yönetimlere örnek teşkil edecek bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıktı. BU anlamda Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TÜMBELSEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt ise, yerel yönetimlerin dünya ölçeğinde söylendiğinde ülkelerin demokrasisinin gelişmişliği olarak algılandığını, ülkemizde ise kaynaklarının kesildiği, elinin kolunun bağlandığı bir hale getirilen kurumlar olduğunu söyledi.

Bozkurt şöyle devam etti, “Son dönemde pandemi ile birlikte yerel yönetimlerin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Çünkü merkezi hükümetin her şeye yetişme şansı yok ve böylesi bir durumda yapılacak ilk müdahaleyi kamu hizmeti veren belediyeler yapar. Ne yazık ki ekonomik kriz insanları çok fazla etkiliyor. Öyle eskisi gibi üç ayda altı ayda değil her gün yeni bir zamla uyanıyoruz.  Belediyelerimizin işi gerçekten çok zor.  O kaynakla hem hizmet verecek hem çalışanı mutlu edecek hem de vatandaşı memnun edecek. Bu anlamda bizim sorumluluklarımız çok daha fazla. Hizmetin en iyisini yapmakla yükümlüyüz ki pazarladığı yaparken o gücü elimizde bulunduralım. Ben konuşmamın sonunda verdiği destekten ötürü Belediye Başkanımız Elif Köse hanımefendiye bir kez daha teşekkür ediyor, toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Toplu sözleşme töreninde son olarak Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse söz aldı.

Başkan Köse, Belediye Başkanı olarak sosyal belediyecilik anlayışını Safranbolu’da ve Safranbolu Belediyesinde hayata geçirmek için çalışıyorum diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü, “ Önemli olan ve önceliğimiz sizlerin emeği. Elimden geldiği kadar mesai arkadaşlarımın hayat standartlarını yükseltecek şekilde uygulamalar yapmaya çalışıyorum. Bunun karşılığında istediğim şey ise üreten, dinamik, Safranbolu’yu çok daha yaşanır hale getirecek hizmetler yapmak. Bunu da tabii ki hep birlikte yapacağız.”

Belediye personelinin yaptıkları çalışmalar ile aldığı her kuruşu hak ettiklerini ifade eden Başkan Köse, “ Bundan sonra da Safranbolu adına hep birlikte üreteceğiz. Yapacağımız işi dışarıdan hizmet almak yerine Safranbolu’nun imkânları ile birlikte yapacağız. Onun dışından benden olumlu anlamda ne isterseniz seve seve yapmaya hazırım. Tek derdimiz Safranbolu ve Safranbolu halkına görev süremiz boyunca hak ettiği hizmeti vermek. Biz artık üreten bir belediyeyiz. Daha güzel hizmetler verebilmemize vesile olması dileği ile toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İmza töreninin ardından Başkan Köse Sendika Yöneticilerine çeşitli hediyeler takdim etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Atık ahşaplardan ürettiği maketlerle geçmişi yaşatıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

BAYBURT (AA) – BEŞİR KELLECİ – Usta öğretici Ercan Okumuş, Bayburt'taki atölyesinde geçmişte kullanılan tarım aletleri, taşıt, yapı ve gündelik eşyaların maketlerini üretiyor.

Bayburt Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici olarak görev yapan Okumuş, resim öğretmenliği bölümü mezunu olmasına karşın el yatkınlığı nedeniyle evinin bodrum katında oluşturduğu hobi atölyesinde atık ahşap parçaları kullanarak çeşitli maket ve süs eşyaları yapmaya başladı.

Çevresinden gelen talep nedeniyle hobisini mesleğe dönüştüren Okumuş, 4 ay önce atölyesini, kiraladığı 25 metrekarelik dükkana taşıdı.

Okumuş, Neşet Ertaş'ın türküleri eşliğinde sipariş üzerine ceviz, kavak, kiraz, çam ağacından at arabası, traktör, kamyon, gündelik eşya, ev, iş yeri ve camilerin maketlerini yapıyor.

Kalem, cımbız ve bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırarak şekil verdiği ve çaydanlık, soba, radyo, televizyon gibi eşyaların minyatürlerini de yapan Okumuş, bunları modellediği mekanlarda detay olarak kullanıyor.

Okumuş, siparişlerin yanı sıra hazırladığı kendine özgü ürünleri ve süs eşyalarını, sosyal medya hesapları üzerinden yurt içi ve yurt dışına satıyor.

– “Onların hatıralarını ahşap maketlerle yaşatmaya, canlandırmaya çalışıyorum”

Ercan Okumuş, AA muhabirine, 4 yıl önce evinin bodrum katında atık ahşapları sanat eserine çevirebilmek için hobi atölyesi oluşturduğunu söyledi.

Daha sonra çevresinden gelen siparişler üzerine hobisinin mesleğe dönüştüğünü anlatan Okumuş, “Yoğun istek olunca yeni bir atölye açmaya karar verdim. Özellikle eşimin destekleriyle burayı açtım. Çevremdekilerin yanı sıra sosyal medyada yaptığım işleri görenler atalarından, dedelerinden, babalarından kalma evlerin, tarım aletlerinin veya gündelik eşyalarının maketlerini istiyor. Ben de onların hatıralarını ahşap maketlerle yaşatmaya, canlandırmaya çalışıyorum.” dedi.

Ahşabı şekillendirip küçük parçalar haline getirerek birleştirmenin zaman, emek ve sabır istediğini ifade eden Okumuş, “Malzemenin temelini daha çok marangozların atıl olan küçük tahta parçalarından oluşturuyorum. Ceviz, kiraz, çam, kavak ağacı parçalarını küçük el aletleriyle şekillendirerek maketleri yapıyorum. Mesleki olarak görsel sanatlar öğretmeni olduğum için yaptığım maketleri birer sanat eserine çevirmeye özen gösteriyorum.” diye konuştu.

Okumuş, yöre insanının daha çok çiftçilikle uğraştığı için babalarından kalma tarım aletleri veya kullandıkları taşıtların maketlerini yapmasını istediklerini dile getirdi.

Müşterilerinin hatıralarını en iyi şekilde canlandırmaya çalıştığını aktaran Okumuş, “Bunu isteyen kişiler bana fotoğraflarını getiriyorlar, ben de onları ölçeklendirerek ahşap maketlerini yapıp teslim ediyorum. Bunları sahiplerine verdiğimde yüzlerindeki gülümseme, heyecan onların hatıralarını birebir canlanıyormuş gibi yaşattığı hissiyat beni de mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.