Yavru kedi mahsur kaldığı iki duvar arasından kurtarıldı

Yavru kedi mahsur kaldığı iki duvar arasından kurtarıldı

Yayın: 09.06.2022 12:13
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te iki duvar arasında mahsur kalan yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Olay, Yeşil Mahalle Mehmet Esen Sokak’ta meydana geldi. Bir gün boyunca iki duvar arasında kedi sesi duyan mahalle sakinleri Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler duvarda açtıkları delik yardımıyla yavru kediyi titiz çalışma sonucu kurtardı. Sağlık durumu iyi olan yavru kedi su verilip doğal ortamına bırakıldı. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Aşılar, salgın hastalıkların kontrol altına alınmasında önemli role sahip

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Medicana Sağlık Grubu Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr. Ahmet Cem Özuğuz, aşıların önemine değinerek, toplumun geniş kesimlerinin aşılanmasının salgın hastalıkların kontrol altına alınmasında kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Dr. Ahmet Cem Özuğuz, Dünya Aşı Haftası kapsamında aşıların önemi hakkında bilgi verdi.

Aşıların, tarih boyunca birçok ölümcül hastalığın kontrol altına alınmasında büyük rol oynadığını vurgulayan Özuğuz, aşıların kızamık, çocuk felci, difteri, tetanos, kuduz ve çiçek gibi hastalıkların yayılmasını büyük ölçüde azalttığını veya tamamen ortadan kaldırdığını hatırlattı.

Toplumun bir kesiminde aşı karşıtlığı olduğundan bahseden Özuğuz, “Ancak aşı karşıtlığı gibi bazı faktörler, aşılanma oranlarını düşürebilir ve toplumun sağlığını riske atabilir. Aşı karşıtlığı, bilimsel kanıtlara dayanmayan yanlış inançlar ve bilgi eksikliği nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu durum, salgın hastalıkların yeniden yayılmasına ve insan hayatının tehlikeye girmesine yol açabilir. Bu nedenle, bilimsel kanıtlara dayalı olarak aşılanmanın önemi ve faydaları hakkında doğru bilgilendirme yapılması hayati öneme sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Herkesin, kendisinin ve çevresindeki insanların sağlığını korumak için aşılanmayı ciddiye alması gerektiğinin altını çizen Özuğuz, sağlık otoritelerinin önerdiği aşı takvimine uygun olarak aşılanmanın, kişisel sağlık ve toplum sağlığı açısından son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.

Özuğuz, şu açıklamalarda bulundu:

“Aşılar, bireyleri sadece kendilerini değil, aynı zamanda çevrelerindeki diğer insanları da korur. Toplumun geniş kesimlerinin aşılanması, salgın hastalıkların kontrol altına alınmasında kritik öneme sahiptir. Dünya genelindeki insanların sağlığını korumak ve salgın hastalıklarla mücadele etmek için aşılar önemli bir araçtır. Dünya Aşı Günü, bu önemi vurgulayarak toplumların sağlık bilincini artırmak ve aşılanmanın önemini hatırlatmak için bir fırsattır. Hepimiz, sağlığımızı ve toplumumuzun sağlığını korumak için aşılanmanın önemini anlamalı ve harekete geçmeliyiz.”