Yolcu Otobüsü Devrildi: 28 Yaralı

Yolcu Otobüsü Devrildi: 28 Yaralı

Yayın: 02.07.2016 13:30
Paylaş:
A+ A-

Antalya’dan Kastamonu’ya giden yolcu otobüsünün devrildiği kazada, 35 yolcudan 28’i yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Ahmet Altuntaş, idaresindeki 34 HC 1156 plakalı yolcu otobüsüyle Karabük-Kastamonu karayolu Toprakcuma mevkisinde seyir halindeyken, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yolcu otobüsünün devrildiği kazada 35 yolcudan 28’i yaralandı. Yaralılara olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Yaralılardan 4’ü Kastamonu’daki çeşitli hastanelere, 24’ü ise Karabük’teki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Jandarma ve polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı. Ulaşım ise kontrollü olarak sağlandı.

Kazanın şokuyla yaşadıklarını anlatan sürücü Altuntaş, “Taksiden kaçıyordum. Yolun kenarında bulunan kanala düştüm. Savrulunca otobüs devrildi” diye konuştu.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Antalya’ya gelen yabancı turist sayısı 2 milyona yaklaştı

Yayın: 30.04.2024 15:54
Paylaş:
A+ A-

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya’ya gelen yabancı turist sayısının dün itibarıyla 1 milyon 870 bine ulaştığını belirterek, geçen seneye göre yüzde 16’lık bir artış gerçekleştiğini söyledi.

Antalya

POYD tarafından her ay düzenlenen geleneksel toplantı, Kemer ilçesindeki bir otelde gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Saatçioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, kentteki turizm hareketliliğinin arttığını belirtti.

Sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını dile getiren Saatçioğlu, “Antalya’ya dün itibarıyla yurt dışından giriş yapmış misafir sayısı 1 milyon 870 bin. Geçen seneyle karşılaştırdığımızda yüzde 16’lık bir artış kaydetmişiz.” dedi.

Geçen yıl şubatta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ilk 2 ay yurt dışından gelen turist sayısında bir duraklama görüldüğünü anımsatan Saatçioğlu, bu yıl, geçen yılın rakamlarının geçilmesi yönünde bir beklentinin olduğunu kaydetti.

Antalya’nın kış sezonunu da hareketli geçirdiğini aktaran Saatçioğlu, yıl sonunda 17 milyon turist rakamına ulaşılabileceğini ifade etti.

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz da turizmdeki gelişmelerin sevindirici nitelikte olduğunu dile getirdi. Yaz sezonunun yaklaşmasıyla ilçedeki turizmin daha da hareketlendiğini aktaran Solmaz, turizmcilere gereken desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Toplantıda, dernek çalışmalarına destek olanlara plaket verildi.(AA)