Aksoy; 7’den 70’e Bütün Vatandaşlarımız İçin Çalışıyoruz

Aksoy; 7’den 70’e Bütün Vatandaşlarımız İçin Çalışıyoruz

Yayın: 12.07.2016 10:12
Paylaş:
A+ A-

Mevcut Belediye Başkanı Dr.Necdet Aksoy’un 2009 yılında göreve gelmesinin hemen ardından kurulan Safranbolu Belediyesi Beyaz Masa – Halkla İlişkiler biriminin 7 gün 24 saat, etkin, etkili, hızlı çözümler için ve insan odaklı hizmet anlayışı ile faaliyet göstermeye devam ettiği bildirildi.

Beyaz Masa – Halkla İlişkiler biriminin ilçenin özelliklerini göz önünde bulundurarak, bu doğrultuda 2009 yılından günümüze kadar çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Aksoy; “Safranbolu’da yaşayan 7’den 70’e bütün vatandaşlarımızın problemlerinin hızlı bir şekilde çözüme kavuşmasında göstermiş olduğu özverili çalışmalardan dolayı, halkın yoğun ilgisini ve takdiriniz kazanmış, yazılı ve görsel yerel medyada da adından sıkça söz ettirmektedir. Safranbolu’da yaşayan vatandaşlarımız ve ilçemiz ile ilgili bilgi almak isteyenler, Belediyemizden talebi ve isteği olan vatandaşlarımız taleplerini ve isteklerini Belediyemiz 1. katında bulunan Beyaz Masa Halkla İlişkiler birimine şahsen, alo 153 hattına telefonla ve www.safranbolu.bel.tr adresinde bulunan Beyaz Masa linki aracılığı ile e mail göndererek yapabilmektedirler” dedi.

2009 yılından günümüze kadar, görevlerinde uzman güler yüzlü personeller tarafından Beyaz Masa birimine başvuruda bulunan vatandaşlarımızın herhangi bir konu ile ilgili talep ve istek ya da şikâyetleri kayıt altına alınmakta diyerek konuşmasına devam eden Aksoy; “Kayıt işlemleri yapıldıktan sonra Belediyemizdeki ilgili müdürlüklere başvuru formları ve e mailler ulaştırılmakta, talep sahibine telefon ve e mail ile bilgi verilmektedir” şeklinde konuştu.

Safranbolu Belediyesi Beyaz Masa Birimine 2009 yılında 1140 müracaat, 2010 yılında 1206, 2011 yılında 1601, 2012 yılında 2042, 2013 yılında 2224, 2014 yılında 3361, 2015 yılında 3848, 2016 yılında 1576 (31.06.2016 itibarıyla ) toplamda 16.998 müracaat alınmış ve gerekli birimlere ulaştırılarak gereken talimatlar verilerek çalışmalar derhal başlatılmıştır.

TOPLAM MÜRACAAT 16.998

Kuruluşundan günümüze kadar toplam 16.998 vatandaşın telefonla veya bizzat başvuru yaparak talep ve isteklerine çözüm bulunduğunu ifade eden Aksoy; “Gerek ilçemizde ikamet eden vatandaşlarımız, gerekse ilçemiz dışından ziyarete gelen vatandaşlarımızın Beyaz Masa birimi ile ilgili, aldıkları güler yüzlü ve samimi hizmet karşılığındaki memnuniyetleri, vatandaşlarımızla kurmuş olduğumuz karşılıklı gönül köprüsünün her geçen gün kuvvetlendiğini görmektedirler. Bu durum bizleri ziyadesi ile mutlu etmekte ve daha büyük bir şevkle çalışmamıza vesile olmaktadır. “HER CANLIYA HİZMET” anlayışı ve “ARADIĞINIZDA ÇÖZÜM BAŞLAR“ sloganı ile Beyaz Masa 7 gün 24 saat etkili, etkin ve hızlı çözüm odaklı, vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam etmektedir” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Atık ahşaplardan ürettiği maketlerle geçmişi yaşatıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

BAYBURT (AA) – BEŞİR KELLECİ – Usta öğretici Ercan Okumuş, Bayburt'taki atölyesinde geçmişte kullanılan tarım aletleri, taşıt, yapı ve gündelik eşyaların maketlerini üretiyor.

Bayburt Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici olarak görev yapan Okumuş, resim öğretmenliği bölümü mezunu olmasına karşın el yatkınlığı nedeniyle evinin bodrum katında oluşturduğu hobi atölyesinde atık ahşap parçaları kullanarak çeşitli maket ve süs eşyaları yapmaya başladı.

Çevresinden gelen talep nedeniyle hobisini mesleğe dönüştüren Okumuş, 4 ay önce atölyesini, kiraladığı 25 metrekarelik dükkana taşıdı.

Okumuş, Neşet Ertaş'ın türküleri eşliğinde sipariş üzerine ceviz, kavak, kiraz, çam ağacından at arabası, traktör, kamyon, gündelik eşya, ev, iş yeri ve camilerin maketlerini yapıyor.

Kalem, cımbız ve bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırarak şekil verdiği ve çaydanlık, soba, radyo, televizyon gibi eşyaların minyatürlerini de yapan Okumuş, bunları modellediği mekanlarda detay olarak kullanıyor.

Okumuş, siparişlerin yanı sıra hazırladığı kendine özgü ürünleri ve süs eşyalarını, sosyal medya hesapları üzerinden yurt içi ve yurt dışına satıyor.

– “Onların hatıralarını ahşap maketlerle yaşatmaya, canlandırmaya çalışıyorum”

Ercan Okumuş, AA muhabirine, 4 yıl önce evinin bodrum katında atık ahşapları sanat eserine çevirebilmek için hobi atölyesi oluşturduğunu söyledi.

Daha sonra çevresinden gelen siparişler üzerine hobisinin mesleğe dönüştüğünü anlatan Okumuş, “Yoğun istek olunca yeni bir atölye açmaya karar verdim. Özellikle eşimin destekleriyle burayı açtım. Çevremdekilerin yanı sıra sosyal medyada yaptığım işleri görenler atalarından, dedelerinden, babalarından kalma evlerin, tarım aletlerinin veya gündelik eşyalarının maketlerini istiyor. Ben de onların hatıralarını ahşap maketlerle yaşatmaya, canlandırmaya çalışıyorum.” dedi.

Ahşabı şekillendirip küçük parçalar haline getirerek birleştirmenin zaman, emek ve sabır istediğini ifade eden Okumuş, “Malzemenin temelini daha çok marangozların atıl olan küçük tahta parçalarından oluşturuyorum. Ceviz, kiraz, çam, kavak ağacı parçalarını küçük el aletleriyle şekillendirerek maketleri yapıyorum. Mesleki olarak görsel sanatlar öğretmeni olduğum için yaptığım maketleri birer sanat eserine çevirmeye özen gösteriyorum.” diye konuştu.

Okumuş, yöre insanının daha çok çiftçilikle uğraştığı için babalarından kalma tarım aletleri veya kullandıkları taşıtların maketlerini yapmasını istediklerini dile getirdi.

Müşterilerinin hatıralarını en iyi şekilde canlandırmaya çalıştığını aktaran Okumuş, “Bunu isteyen kişiler bana fotoğraflarını getiriyorlar, ben de onları ölçeklendirerek ahşap maketlerini yapıp teslim ediyorum. Bunları sahiplerine verdiğimde yüzlerindeki gülümseme, heyecan onların hatıralarını birebir canlanıyormuş gibi yaşattığı hissiyat beni de mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.