Başkan Vergili Mahalle Muhtarları ile Bir Araya Geldi

Başkan Vergili Mahalle Muhtarları ile Bir Araya Geldi

Yayın: 21.07.2016 11:02
Paylaş:
A+ A-

Her ay düzenli olarak yapılan Mahalle Muhtarları Temmuz Ayı toplantısı, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin de katılımı ile yapıldı.

Mahalle Muhtarları Temmuz Ayı toplantısına Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Karabük Belediyesi Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal katıldı ve Karabük merkez mahalle muhtarları katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yargıtay Başkanı seçiminde yine sonuç çıkmadı

Yayın: 06.05.2024 12:05
Paylaş:
A+ A-

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçimlerinin 31. tur oylamasında da hiçbir aday seçilme yeterliliğini sağlayamadı.

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020’de seçilen Akarca’nın 4 yıllık görev süresi 24 Mart itibarıyla doldu.

Bu kapsamda Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için Yargıtay üyeleri 25 Mart Pazartesi sandık başına gitti.

Seçimin ilk 30 turunda hiçbir adayın, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamaması nedeniyle 31. tur oylaması yapıldı.

Oylama sonucu Akarca 96, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 107, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 108 oy aldı. Seçime katılım 319 olarak kayıtlara geçerken, 8 oy geçersiz sayıldı.

Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 32. tur oylama yarın yapılacak.

Seçimlerde üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor. (AA)