Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
20 Ekim, 2022 18:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nda devir teslim töreni yapıldı


blankKarabük Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KTSO) Yönetim Kurulu devir teslim töreni gerçekleştirildi. KTSO Meclis Salonu'ndaki törende konuşan odanın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Kendisini bu göreve seçen herkese teşekkür eden Çapraz, hedeflerinin Karabük'ü en yüksek iş ve yaşam kalitesine sahip örnek bir kent haline getirmek olduğunu söyledi. Çapraz, KTSO'nun eski yönetimine de teşekkür ederek, herkesle uyum içinde çalışacaklarını ifade etti. Yapılan seçimlerde TSO Meclis Başkanı Adnan Çebi'nin şehir dışında olduğu için programa katılamadığını söyleyen Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz görevi Mehmet Mescier'den devraldı. Devir teslim sonrası Karabük TSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.blankblank
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 14:03 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bir daha uyuşturucu kullanmayacağına dair söz verdi, cezadan kurtulamadı

Kastamonu’da narkotik gruplarınca meskeninde yapılan aramada çok sayıda uyuşturucu unsur ve hassas teraziyle yakalanan şahıs, mahkemede bir daha uyuşturucu unsur kullanmayacağını dair kelam vermesine karşın cezadan kurtulamayarak 15 yıl mahpus cezasına çarptırıldı.
Olay, 28 Mayıs 2024 tarihinde Kastamonu vilayet merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü grupları edindikleri bir istihbaratı kıymetlendirerek Hüsnü T.’nin konutunda ve üzerinde arama yaptı. Narkotik gruplarınca yapılan aramalarda 457,93 gram bonzainin ham unsuru olan A-M isimli unsur, 62,27 gram bonzai, 2,92 gram metamfetamin, 12 adet sentetik ecza hapı, 0,76 gram kenevir tohumu, 1 adet extacy, 1 adet cam düzenek, 1 adet hassas terazi ve 26 adet tabanca fişeği ele geçirildi.
Olayın akabinde narkotik takımlarınca gözaltına alınan Hüsnü T., emniyetteki süreçlerinin akabinde tutuklandı.
Hüsnü T. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde "uyuşturucu ve uyarıcı unsur ticareti yapma yahut sağlama" cürmünden dava açıldı. Davanın karar duruşmasında kendisini savunan Hüsnü T., "11 aydır tutukluyum. Konutum park yerine yakın. Tezgah açıp satacak değilim. Konut mahpusu dahi en ağır isimli denetim koşullarıyla tahliye edilmememi istiyorum" dedi.
Mahkeme heyetince karar öncesinde son kelamı de sorulan Hüsnü T., "Beraatımı talep ediyorum. Mağdurum, bir baht daha istiyorum. Yaşlı annem var, bakıma muhtaç. Bir daha uyuşturucu husus kullanmayacağıma kelam veriyorum. Bir baht daha verilmesini talep ediyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hüsnü T.’yi 15 yıl mahpus cezası ile 30 bin TL’de isimli para cezasına çarptırdı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.