Uysal Darbe Girişimini Araştıracak

Uysal Darbe Girişimini Araştıracak

Yayın: 22.08.2016 10:56
Paylaş:
A+ A-

TBMM Genel Kurulu’nda FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ve faaliyetlerini araştırması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun üyeleri belirlendi.

Ak Parti Karabük Milletvelili Prof. Dr. Burhanettin Uysal Araştırma Komisyonu üyesi seçildi. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi ile bu terör örgütünün faaliyetlerinin tüm yönleriyle araştırarak gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyon 15 üyeden oluşacak. Komisyonun çalışma süresi başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üye seçimi tarihinden sonra 3 ay olacak. Kurulan komisyon, gerekli görülmesi halinde Ankara dışında da çalışmalarda bulunabilecek. Önemli bir görev üstlenen Ak Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr Burhanettin Uysal ile birlikte belirlenen diğer komisyon üyeleri şöyle: “AK Parti Burdur milletvekili Reşat Petek, Eskişehir milletvekili Emine Nur Günay, İstanbul milletvekili Ravza Kavakçı Kan, İstanbul milletvekili Belma Satır, İzmir milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Manisa milletvekili Selçuk Özdağ, Bursa milletvekili Zekeriya Birkan; Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili Zeynel Emre, İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İzmir milletvekili Aytun Çıray; Halkların Demokratik Partisi Mardin milletvekili Mithat Sancar ve Milliyetçi Hareket Partisi Muğla milletvekili Mehmet Erdoğan”

3 kişi görüş bildirdi

  1. Karabük

    Sn. Vekilimize güvenimiz sonsuz. Karabük’teki hainlerin de kim olursa olsun (AKP’li , İş adamı , başkan , genel müdür vs) bu kapsamda ortaya çıkarılıp cezalandırılması beklentimizdir.

  2. vatandaş

    sn vekilimize Karabük üniversitesine onun rektörlük döneminde alınan hocaların bir çoku fetö ile ilgili görevden el çektirildini duyoruz öncelikle bu konuyu açıklasın bizde vatandaş olarak kendine tekrar güvenelim

  3. Karabük

    Burhanettin Bey o alınanları fetöcü diye aldırmış olsaydı şimdi fetöcğ araştırma komisyonuna seçilmezdi? Hangi kuruma fetöcü alınmamış ki? O bakış açısıyla Burhanettin Beyin rektörlüğü döneminde kim başbakandı kim cumhurbaşkanıydı diye de sorgulamak lazım. M Ali Bey bile çıkmış safa saf alkış tuttuk derken bunlara suçlu Burhanettin Bey mi olmuş şimdi?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

3 Mayıs Türkçülük Günü

Yayın: 03.05.2024 11:28
Paylaş:
A+ A-

Sosyal medyada 3 Mayıs Türkçülük Günü hakkında artan ilgi ve merak, kökeni ve kutlama geleneği hakkında birçok kişiyi araştırmaya yöneltiyor. İşte, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nün kökeni ve kutlama geleneği hakkında detaylar:

Türkçülük Günü, 3 Mayıs 1944 tarihinde gerçekleşen ve ırkçılık-Turancılık davasının bir parçası olan Hüseyin Nihal Atsız – Sabahattin Ali davasının duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayişi”ni anmak amacıyla ortaya çıktı. Bu olayın ardından, 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî Hapishanesi’nde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar, Reha Oğuz Türkkan ve diğer mahkumlar tarafından kutlandı.

Geleneksel olarak devam eden bu kutlamalar, Türkçüler Günü adını aldı ve sonraki yıllarda da devam etti. Türk milliyetçiliği ve kültürünün önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen etkinlikler, Türkçülük ideolojisinin ve hareketinin önemli bir parçası olarak kabul ediliyor.

Türkçülük Günü, Türk milliyetçiliği ve kültürünün kutlandığı ve anıldığı bir gün olarak Türk toplumu için önemli bir yer tutmaktadır.