Ceylan; Karabük İline Yakışır Bir Tesis Yapılacaktır

Ceylan; Karabük İline Yakışır Bir Tesis Yapılacaktır

Yayın: 23.08.2016 10:49
Paylaş:
A+ A-

Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcısı Mehmet Ceylan’ın takibi ve girişimleri neticesinde Karabük Katı Atık ve Bertaraf tesislerinin biran önce hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlandırıldığı bildirildi.

Yılan hikayesine dönen ve yıllardır yanlış uygulamalar sonucu bir türlü hayata geçirilemeyen tesis ile ilgili önemli gelişmeler olduğu haber verildi.

Başlatılan çalışmalar ile ilgili bakan yardımcısı Mehmet Ceylan tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.
Karabük, Safranbolu, Yenice, Eskipazar, Eflani, Ovacık İlçe Belediyeleri ile Yortanpazarı, Ovacuma Belde Belediyelerinden oluşan Karabük İli Çevre Hizmetleri Birliği(KARÇEV) tarafından yapılması planlanan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin inşaat yapım işi devam ederken sahada yaşanan heyelan ve yüklenici tarafından projeye yapılan itirazlar sonucu düzenli depolama sahası inşaatı durmuştur.

Konu ayrıca yargıya taşınmış ve süreç devam etmektedir.

Bununla birlikte, Karabük ilinin katı atık düzenli depolama sorununun bir an önce çözülerek mevzuata uygun bir sahanın oluşturulması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ceylan’ın talimatı üzerine Bakanlık konu üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırmış ve öncelikle inşaatı durdurulan alanda mühendislik çözümleri ile sahanın yapımına devam edilip edilmeyeceği ve alternatifler üzerine çalışmalar başlatılmıştır.

Bu amaçla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları ile Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğünden oluşan ekip tarafından 18.08.2016 tarihinde sahada teknik incelemeler gerçekleştirilmiştir.

Ülkenin birçok yerinde Vahşi Çöp Depolama sistemi bitirildi. Karabük bu işi bir türlü çözümleyemedi ve insan ister istemez üzülüyor.Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı olarak bu konuyu çok önemsiyor ve bizzat takip ediyorum.

Uzman ekipçe hazırlanacak rapor doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirilecek olup, Karabük ilimize yakışır mevzuata uygun katı atık düzenli depolama tesisi en kısa sürede hayata geçirilecektir” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Artvin’de çocuğa cinsel istismar suçundan aranan kadın hükümlü yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 21:18
Paylaş:
A+ A-

ARTVİN (AA) – Artvin'de, çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan aranan kadın hükümlü yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İI Jandarma Komutanlığı, Hopa İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi, “12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.Ü'nün yakalanması için müşterek çalışma yürüttü.

Ekipler, “hayasızca hareketlerde bulunma”, “bir kimseyi fuhşa teşvik etmek, fuhuş yaptırmak, fuhşa aracılık etmek veya yer temin etmek” suçlarından 6 kaydı da olan 46 yaşındaki S.Ü'yü yakaladı.

S.Ü, jandarma ve adliyedeki işlemlerin ardından Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığının sokakların suçlulardan arındırılması ve vatandaşın güvenliği için çalışmalara devam ettiği kaydedildi.