Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 06.12.2016 09:36
Paylaş:
A+ A-

Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma bakanı Ahmet Arslan’ın 9 Aralık Cuma günü Zonguldak İline gelerek Zonguldak-Karabük ve Bartın İllerini de yakından ilgilendiren Endüstri bölgesi ilan edilen Filyos Vadi Projesi için temel atma programını gerçekleştirileceği açıklandı.

Bilindiği üzere;Filyos Limanın ihalesi 2014 yılının 18 Mart tarihinde yapılmış, iki yılı aşkın süre geçmesine rağmen kamu ihale kanundaki bazı eksiklerden dolayı firmaların yapmış olduğu itirazlar sonucu çözüm mahkemelere kalmıştı.

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak; Sayın Başbakanımızla İl Başkanları toplantısında bu konuyu görüşme imkanımız oldu, Karabük,Zonguldak ve Bartın olarak gerçekten çok önemli bir yatırım ve biliyorsunuz yer teslimi yapıldı. Filyos Limanı için şimdi firma orada bir şekil alsın, işler termin programına göre sıralasın, Ekim olmadı Kasım ayı içinde Sayın Başbakanımızın programı dahilinde temel atılacak inşallah, Sayın Başbakanımızın bu etapta süreyi nasıl geri çekeriz düşüncesi de var, bunlar teknik aşama ve neler yapılabilir bakılacak, 4 yıllık süreyi 750-800 güne çekebilirsek müthiş olur ama dediğim gibi bunlar teknik aşama önümüzde teknik olarak hangi şartlar var değerlendirilecektir” ifadelerine yer vermişti.

Diğer yandan Cuma günü gerçekleşecek temel atma töreni içen hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğüne dikkat çekilirken,törene Karabük milletvekilleri ve Karabük protokolünün de hazır olacağı bilgileri veriliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.