‘1. Bölge İlleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ Başladı

‘1. Bölge İlleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ Başladı

Yayın: 10.04.2015 11:37
Paylaş:
A+ A-

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ‘1. Bölge İlleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) başladı.

KBÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu ile Ankara, Bolu, Aksaray, Çankırı, Karabük, Yozgat, Kırşehir, Sivas ve Eskişehir’den ilgililer katıldı.

Toplantının açılışından konuşan Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Müzakereleri ve Koordinasyon Daire Başkanı Alparslan Öğüt, ülkenin bilim, sanayi ve teknoloji ile ilgili konularını istişare edilmesi için toplantıların düzenlendiğini söyledi.

Toplantı da önemli konuların görüşüleceğini belirten Öğüt, “Hep birlikte ülkemiz için neler yapabileceğimizi konuşmak önemli. Yapılacak sunumlar ile yapılan çalışmalar anlatılacak. Burada amacımız ortak bir dil yakalamak. Hükumetimiz ülkemizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılı için büyük hedefler ortaya koydu. Milli gelirin bu yılda 2 trilyon dolara ulaşması, kişi başı gelirin 25 bin dolar olması, ihracatımızın 500 milyar dolara yükselmesi, işsizlik oranın yüzde 5’e düşmesi, enflasyon ve faiz oranlarının tek haneli rakamlarda sabitlenmesi hedeflenmektedir. Bu hedeflere ulaşmak için her yıl ayrı ayrı hedefler belirlenmiştir” dedi.

Bu hedeflere ulaşılması için tüm kamu kuruluşlarına ve özel sektöre önemli görevler düştüğünü belirten Öğüt, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu nokta da bizim bakanlığımız daha ayrı bir yere sahiptir. Kalkınmanın en önemli unsurları bizim bakanlığımızın görev alanları içerisinde bulunmaktadır. Bilim, teknoloji, yenilik ve girişimi ilerlemenin en önemli kavramlarıdır. Bütün bunların uygulama alanı ise sanayi, tarım ve hizmetler sektörüdür. Bakanlığımız çalışmaları ile sanayi, tarım ve hizmetler sektörünün önünü açabilecek araçlara sahiptir. Teknoloji ve yenilik politikamızın esasları var. Yenilikçi ve toplumsal bir kültür oluşturulması, yaratıcı ve analitik düşünceyi teşvik eden bir eğitim sistemi kurmak, öncü beyinler yetiştirmek, kavrayan, analiz eden ve uygulamaları aktaran dinamik bireyler oluşturmak, bilgi ekonomisi geçerek katma değeri yüksek ürünlerin üretimini yapmak, yenilik ekosistemini geliştirmek, arge harcamalarını artırarak, daha ekonomik bir alt yapı kurmak, kamu, sanayi ve üniversite işbirliğini geliştirmek, özel sektörün bilimsel araştırma yaparak, girişimci yapısını desteklemek, gelişmiş ülkelerden sadece teknoloji transferi değil, aynı zamanda bilgi akışını sağlamak gibi hedeflerimiz var. Bunlara farklı unsurlar da eklenebilir. Önemli olan artık atılım yapma zamanın geldiğidir. Ülkemizin üstüne düşen tarihi rolleri oynayabilmesi için bilim ve sanayi atılımları önemle yapılmalıdır. Yeni şeyler yapalım. Yeniliklere açık olalım. Girişimciliğin önünü açalım. 2023 yılında ülkemizi hedeflenenden çok daha ileriye götürelim”

İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, yarın Safranbolu’da yapılacak toplantı ile sona erecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun “2. İkiztepe Sağlık Zirvesi”ne hazırlanıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesi'nce düzenlenecek “2. İkiztepe Sağlık Zirvesi”nde, sağlık sektörü bir araya gelecek.

ASKON Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, AA muhabirine, Samsun'da 16-18 Mayıs tarihlerinde “2. İkiztepe Sağlık Zirvesi” düzenleyeceklerini söyledi.

Zirveye, Türkiye'deki sağlık sektörü temsilcilerinin yanı sıra 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcı beklediklerini anlatan Doğru, “Samsun'da sağlık turizmi konusunda ciddi bir hizmet ihracatı başladığını görüyoruz. İkiztepe Sağlık Zirvesi'nin birincisini yaptıktan sonra 3 milyon dolarlık sağlık turizmi gelişti. O zaman yurt dışından 60 katılımcı varken 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi'ne 30 ülkeden 200'den fazla katılımcı gelecek.” dedi.

Samsun'un sağlık hizmeti konusunda zirve şehirlerden biri olduğunu belirten Doğru, şöyle devam etti:

“Samsun'daki sağlık hizmeti sektörü, özellikle özel hastaneler ve kamu hastanelerimiz, şehir hastanemiz de yapılıyor, üniversite hastanemiz şehirde birbiriyle irtibatlı ve kendi aralarında rekabeti artık bırakmış ve dış rekabete doğru yönelmiş durumda. Bu hususta hem Samsun Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, diğer yerel yönetimlerimiz kamu ve özel hastanelerimiz güç birliği oluşturarak Samsun'da en iyi hizmet ihracatını, en iyi sağlık turizmini yurt dışından gelecek misafirlerimize vermeyi planlamakta. Zaten önceki dönemlerde de böyle olmuştu ama bizim zirvemizden sonra daha zirveye çıktı. Hem tıbbi cihazda malzeme alımı konusunda hem de sağlık hizmeti ihracatı bizim tabirimizde sağlık turizmi konusunda buradaki hastanelerimizi, doktorlarımızı, Samsun'un sağlık şehri olarak altyapısını tanıyarak, görerek burayı hasta gönderecek alım heyetlerini burada ağırlayacağız.”

Samsun'un sağlık turizminden elde ettiği geliri artırmak istediklerine dikkati çeken Doğru, “Samsun, bölgemizde sağlık alanında birinci sırada, ülkemizde ise yedinci sırada bulunuyor. Panelde, onkoloji ve onkolojik cerrahi, kas ve iskelet sistemi hastalıkları, obezite ve metabolik cerrahi, nörolojik bilimler, plastik cerrahi, sağlık turizminde inovasyon, doku ve organ nakli, kalp ve damar hastalıkları olmak üzere sekiz ana konu başlığımız bulunuyor. Burada 28 akademisyen sunum yapacak. Samsun'un ve ülkemizin sağlık alanında gelmiş olduğu en son teknolojik nokta, tıbbi altyapı ve medikal inovasyon ortaya koyulmuş olacak. Şu anda Samsun'da yıllık 3 milyon dolarlık sağlık turizmi yapıyoruz, bizim hedefimiz 30 milyon dolara çıkarmak, bunun için de çalışmalar yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.