2016 Temmuz-2017 Temmuz Değerlendirmesi Yapıldı

2016 Temmuz-2017 Temmuz Değerlendirmesi Yapıldı

Yayın: 27.09.2017 00:19
Paylaş:
A+ A-

Karabük Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Kbü. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2016 Temmuz -2017 Temmuz ayı değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Genel Sekreter Op. Dr. İsmail Kara, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan ile genel sekreterlik ve hastane yöneticileri katıldı.

MUAYENE SAYILARI KARŞILAŞTIRMA RAPORU

a-)2016 Temmuz ayı poliklinik sayısı (MHRS Dâhil) 45.755 iken 2017 Temmuz ayı poliklinik sayısı 69.459 olmuştur.
b-)MHRS kullanım sayısı 2016 Temmuz ayında 13.478 iken 2017 Temmuz ayında 20.770 yükselmiştir.
c-)2016 Temmuz ayında TOPLAM 67.359 hasta poliklinikte muayene olmuşken 2017 Temmuz ayında bu sayı 92.712 ye yükselmiştir.
d-)MHRS ile yapılan muayene sayısı toplam muayene sayısının %29,90 ını oluşturmaktadır.

e-)2016 yılı Temmuz ayında acil muayene sayısı 21.604 hasta iken 2017 Temmuz ayında bu sayı 23.253 olarak belirlenmiş geçen yıla oranla acil servisi kullanma oranında %10 artış olduğu belirlenmiştir.

Kamu hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara yapılan istatistikî verilere göre yaptığı değerlendirmede “Halkımızın MHRS(Merkezi Hekim Randevu Sistemi) yi kullandığını, geçen yıla oranla MHRS kullanımının %54 oranında arttığını görmekteyiz. Yine geçen yıla oranla acil hariç sadece poliklinikte muayene olan hasta sayısında da %51oranında artış olmuştur, bu rakamların nüfusa oranına bakacak olursak Karabük te her üç kişiden biri 2017 Temmuz ayında Hastanemize muayene gelmiştir.

Sağlık bakanlığımızın sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında hastanedeki yoğunluğun azaltılması, hastalarımızın poliklinik kapısında daha az beklemesi ve kaliteli hizmete ulaşması için başlattığı MHRS(Merkezi Hekim Randevu Sistemi) yi kullanmada halkımızın büyük oranda bilinçlendiğini görmekteyiz, MHRS den randevu bulamayan hastalarımıza belirlenen muayene kotası oranında poliklinik vezneden numara vererek muayene olmalarını sağlamaktayız.

Acil Servisi kullanma noktasında ise; acil servislere yapılan başvurular her geçen yıl daha da artıyor. Durumu acil olmayan hastalar da poliklinikler yerine acil servislere başvurunca, acil servislerin öncelikli olarak kabul ettiği hastaların yeterli hizmet alamamasına neden oluyor. Acil servis hizmetleri Ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri beklenmeyen durumlarda oluşan sağlık sorunlarında sakatlık ya da ölümden korunması amacıyla hastanın, acil serviste görevli sağlık personeli tarafından tıbbi araç ve gereç desteği ile değerlendirilmesi, tanısının konulması, tıbbi müdahale ve tedavisinin yapılması için yataklı sağlık tesislerinde sunulan acil sağlık hizmetlerini kapsamaktadır. Acil servisleri hiçte acil olmayan sebeplerle o kadar çok meşgul ediyoruz ki orada Ölümle yaşam arasında kalan insanların olduğunu unutuyoruz. Acil servis çalışanının dikkati ve enerjisinin de hasta yoğunluğu ile azalmaması gerekir diyen KARA “ACİL SERVİSLERDE BİZE ENGEL DEĞİL, YARDIMCI OLUN” mesajını verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.