2016 Yılı Bütçesi 32 Milyon TL

2016 Yılı Bütçesi 32 Milyon TL

Yayın: 02.12.2015 11:08
Paylaş:
A+ A-

İl Genel Meclisi başkanı Hasan Yıldırım yaptıkları çalışmalar ile ilgili değerlendirmede bulundu.

İl Genel Meclisi Kasım ayında başladığı bütçe görüşmelerini tamamlandı. 20 gün süren bütçe görüşmeleri sonrasında bütçe 32 milyon olarak bağlanırken, bütçeden en büyük payı Milli Eğitim Müdürlüğü aldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım, bütçenin tüm ayrıntılar tek tek gözden geçirilerek, tüm kurum ve kuruluşların ihtiyaçları belirlenerek, karşılıklı istişareler sonrasında belirlendiğini, gelirlerin giderleri karşılama oranının denk olduğunu söyledi.

İl Özel İdaresinin 60 memur, 60 daimi işçi, 110 taşeron işçi olmak üzere 220 çalışanı bulunduğunu ifade eden Yıldırım, personel giderleri olarak ise bütçeden 7 milyon 264 bin TL ayrıldığını belirterek “Bildiğiniz gibi her yıl bütçe görüşmelerimiz Kasım ayı başında başlıyor. 20 günlük sürede ilgili kurum müdürleri ve Özel İdare gelir ve giderleri masaya yatırılıyor. Yapılan istişareler ve ihtiyaçlar doğrultusunda bütçe belirleniyor. Bütçe görüşmelerimiz Kasım ayı sonunda bitti. 32 milyon TL olarak bütçeyi bağladık. Bütçeden 10 bin TL Jandarmaya, 300 Bin TL Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, 150 bin TL Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, 170 bin TL Halk Sağlığı Müdürlüğüne, 959 bin Tl Kültür Hizmetleri Müdürlüğüne, 4 milyon 750 bin 500 TL ise Milli eğitim’e ayrıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğüne ayrılan 170 bin TL’nin 150 bin TL’si ile Mobil Kanser Tarama Aracı alınacak. Yine Kültür Hizmetleri için ayrılan 959 bin TL’nin 650 bin TL’si Ovacık Gençlik ve Kültür Merkezi inşaatı için kullanılacak. Her yıl olduğu gibi bu yılda bütçeden en büyük payı milli Eğitim Müdürlüğü aldı” dedi

11 MİLYON BORÇLANMA KARARI ALDIK

İl Özel İdaresi araç parkurunu yenilemek ve diğer ekipmanların yenilenmesi için İller bankasına 11 milyon TL borçlanma kararı alındığını kaydeden Yıldırım, “ Bildiğiniz gibi Köy yollarında çalışmalarımız devam ediyor. Geçen yıl 106 kilometre yol yapmıştık, hedefimiz 200 km yol yapmak. Bunun için gerekli tüm çalışmalarımızı kendi ekiplerimizle yapıyoruz. Kendi işçimiz, kendi aracımız ile. Bu yolla maliyetlerimizi en aza düşürdük. Hedeflerimize ulaşmak, kaliteyi en üst seviyeye çıkarmak için araç parkurumuzu yenileyeceğiz. Bu sebepten ötürü İller Bankasına 11 milyon TL borçlanma kararı aldık. İlgili karar İç İşleri Bakanlığına gönderildi. İç İşleri Bakanlığı onaylarsa İller Bankasından da gerekli onay gelirse bu gelen para ile araç parkurumuza yeni iki seyyar konkasör, kamyon ve diğer ihtiyaçlarımızı almayı hedefliyoruz. Amacımız hedeflerimizi gerçekleştirmek, tüm köy yollarımızı asfaltlamak, köylerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak” dedi.

KENDİ ASFALTIMIZI ÜRETİYORUZ

İlçelerde açtıkları ocaklar ve araç parkuruna kattıkları konkasör ile kendi asfaltlarını ürettiklerini ifade eden Yıldırım,  “eskiden asfaltın maliyetini 35 liraya mal ederken şuanda bu rakamı 15 lira seviyelerine çektik.Her İlçemize ocak açtık.Seyyar konkasörümüzle en büyük karımız nakliyeden oldu.Şimdi yaklaşık 3 milyon liraya mal olacak olan ikinci konkasör almayı hedefliyoruz.Bunlarla birlikte toplam 2 bin 200 kilometrelik yol ağımızın yapımını daha hızlı bitireceğiz.En büyük hedefimiz ise 2019 yılına kadar bin 100 kilometrelik grup yolumuzu tamamlamak” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli yakalandı

Yayın: 26.04.2024 22:39
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Safranbolu ilçesi Toprakcuma köyünde, 1 şüphelinin üzerinde ve aracında yapılan aramada 109 uyuşturucu hap ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Bayır Mahallesi’nde M.G’nin evinde gerçekleştirdikleri aramada, 1,82 gram esrar ve hassas terazi buldu.

Şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı.