Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 13.10.2015 10:50
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu daha önceden belirlenmiş programla partisinin seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla dün Karabük’e geldi.

Dün öğle saatlerinde partisinin Karabük İl binasına gelen CHP Genel başkan yardımcısı Enis Berberoğlu parti lokaline gelir gelmez basın toplantısı düzenledi.

Berberoğlu burada yaptığı değerlendirmede ; “7 Haziran ile bugüne kadar geçen 100 küsur günde MHP ile HDPliderlerinin üzerinde anlaştıkları tek konu CHP’nin iktidar olmasıdır. MHP lideri Devlet Bahçeli bir TV ekranlarında ‘CHP bugün AK Parti ile iktidar ortaklığı sağlasın iktidara gelsin’ demiştir. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ‘CHP’yi mutlaka iktidarda görmek istiyoruz’ demiştir. Bu kadar birbirine zıt ve hiçbir konuda anlaşamayan partinin üzerinde anlaştıkları tek konu CHP’nin iktidarda olmasıdır. Çünkü CHP Türkiye’de kimlik siyaseti gütmeyen tek partidir. ‘Şucusun, bucusun’ diye ayırmayan, işe alırken adil davranan, vergi toplarken adil davranan, mahkeme yargı karşısında adil davranacağı vaadinde bulunan tek partidir. Kimlik siyaseti bu ülkeyi bölüyor. CHP dışındaki tüm partiler şu aşamada maalesef bölücülük yapıyor. CHP birleştiren bir güçtür. “Türkiye’nin buna ihtiyacı vardır. Karabük bu ülkenin ilk ağır sanayisinin temel noktasıdır bunun altında nasıl CHP imzası varsa Türkiye’de bir çok dengeli projenin altında CHP imzası vardır. Bu idrak içinde CHP’nin iktidar olacağını düşünüyorum. Bizim partimiz 7 Haziran günü ‘tekrar seçim istiyoruz’ diye ayaklanmadı. ya da ‘ben iktidardan korkuyorum’ deyip bazıları gibi sütre gerisine saklanmadı. ya da önümüzde bir seçime nasıl gideriz, yeniden bu halkı nasıl cezalandırırız, bu seçmeni nasıl bizar ederiz de bize yeniden iktidar yolunu açabiliriz gibi de davranmadı. Doğru okuduk, seçmenin ne istediğini gördük. Kiminle iktidar olacağımızdan çok, bu iktidarın neye hizmet edeceği yolunda hazırlıklarımızı yaptık. 14 ilkemizi yayınladık. Bu 14 ilke hiçbir parti tarafından reddedilmedi, eleştirilmedi. Bu 14 ilkeye uyan her parti ile biz iktidar ortağı oluruz dedik. Şimdi 1 Kasım bence CHP’yi tek başına iktidara getirecek bir süreç olacak. Ama milli irade neyi emrederse, 8 Haziran sabahı olduğu gibi, 2 Kasım sabahı da aynı şekilde milli iradenin emrinde olacaktır” dedi.

Bu ülkede emekliyi,taş öreni,çiftçiyi düşünen tek partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ifade eden Berberoğlu, “bakın sayın genel başkanımızın emekliye iki maaş ikramiye,taş örene kadro,Çiftçiye mazot bir buçuk TL,asgari ücret bin 500 TL olacağını vaat ettiğinde bu ülkenin bakanı dahi kaynak sormuş,hatta CHP bu vaatleri yerine getirirse bende Cumhuriyet Halk Partisine oy vereceğim demişti.Kendisinden şuan oy vermesini beklemiyoruz ancak bir gün herkes CHP’ye oy verecek.Şimdi kendileri bizi taklit ederek aynı vaatleri sıralıyorlar.Peki bu ülkede başbakan mı değişti.Hükümet mi değişti.Neden kurban bayramı öncesi meclisi toplayıp emekliye ikramiye vermediler de 1 Kasım’dan sonra zam vereceğiz diyorlar.Karabük’te 50-60 bin emekli var. Emeklilerimizi hakir görüyorlar.Hal bu ki bu ülkenin gelişmesinde,büyümesinde emeklilerimizin alın teri var. Şimdi Karabük’te emeklilere ucuz taksitlerle konut yapacaklarını söylüyorlar. Tabi bunu söylerken de bizim istediğimizi verirseniz seçimden sonra temel atarız diyorlar.Bir tarafta hükümet yetkilileri şantaj yaparak oy istiyor.Bir taraf ta da belediye başkanı şantaj yaparak oy istiyor.Oysa ki biz ne diyoruz.Direk olarak emekliye iki maaş ikramiye diyoruz.1 Kasım’da CHP iktidara gelirse aynı anda taş örene kadro vereceğimizi söylüyoruz.Bunu sayın genel başkanımız vaat ediyor. Çiftçiye mazotu ucuz vereceğimizi söylüyoruz.Asgari ücreti bin 500 TL yapacağız diyoruz.Peki bunları söylerken tehdit, şantaj uyguluyor muyuz. Onun için biz halk için var olan bir partiyiz” ifadelerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te 10 gündür haber alınamayan kişi aranıyor

Yayın: 23.04.2024 15:36
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te kendisinden 10 gündür haber alınamayan kişinin bulunması için arama çalışması yürütülüyor.

Eflani ilçesi Emirler köyünde yaşayan Ramazan Tunç (53), 10 gün önce evden çıkarak geri dönmedi.

Bunun üzerine Tunç’un yakınları, jandarmaya kayıp ihbarında bulundu.

Tunç’un bulunması için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Jandarma, AFAD, UMKE ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) Derneğinden oluşan arama kurtarma ekibi, Tunç’u bulmak için köyün çevresinde arama çalışması yürütüyor.