Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 22.07.2019 23:51
Paylaş:
A+ A-

Karabük Haddeciler Derneği Başkanı Pehlivan Baylan, MHP Gene Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşerek, Filyos’taki Endüstri ve Liman Bölgesi’nden Karabük olarak istifade edilemeyeceği konusundaki sıkıntıların çözülmesi için yardım istedi.

31 Mart Seçimlerinin ardından göreve gelen belediye başkanlarına yönelik ‘3T’ adını verdiği ‘teşekkür, takdir ve tebrik’ konulu ziyaret kapsamında Karabük’e gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşen Karabük Haddeciler Derneği Başkanı Pehlivan Baylan, yapım sürecinde olan Filyos Limanının Karabük sanayicisi için önemli olduğunu söyledi. Baylan, Karabük’te 1990 yıllarına kadar 53 tane olan demir çelik yan sanayi haddecilerin sayısının 22’ye düştüğünü belirterek, “Düşmemizin sebebi denize ve limana uzak oluşumuzdur. O yüzden Filyos Liman Projesi bizim için olmazsa olmazımız. Biz 50 senedir hayal ettiğimiz Filyos Limanının Zonguldak ve Bartın dan fazla hep siyasi anlamda dile getirdik, yatırımları takip ettik ve ödenekler aldırdık. Bu noktada Filyos Limanı alt yapısının Ekim sonuna kadar biteceğini, Ekimin sonundan sonra da üst yapısının ihale edileceğini bu arada 6 milyon metrekare olan bir alanda 1 milyon 800 bin dönüm araziyi bir özel firmaya verildiğini, aynı firmanın yan kuruluşuna buranın Organize ve Endüstri alanı müteşebbis heyetinin başına getirildi. Biz Karabük Haddeciler olarak müracaatımızı yaptık. 3 milyon 150 bin metrekare için Sanayi Bakanlığına müracaatımızı yaptık. Bakanlık ile bürokratlar arasında bir çelişki olduğunu görüyoruz. Bakanlık olumlu bakıyor, bürokratlar burada bacalı sanayi olmayacak diyor” dedi.

Baylan 50 yıldır hayal edilen bir limanda Karabük’ün yer alamaması sonrası sıkıntılar yaşayacağını ifade ederek, “Karabük’teki tesislerimizi oraya entegre edemezsek rekabet etme şansımızın olmayacağını ve 22 tane haddanenin kapanacağını, zora gireceğini özellikle KARDEMİR ve Karabük TSO ile haddecilerinin söz sahibi olmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Düzce’den kısa kısa

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 20:24
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – Düzce Üniversitesinde “4000 Kodlu TÜBİTAK Çağrıları” semineri düzenlendi.

Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen seminer, Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Yusuf Akemoğlu, seminerde, bilim ve toplum destek programları, 4000 kodlu çağrılar, çağrı alanları, başvuru şartları, desteklenecek etkinlik türleri, bilim fuarları ve bilim şenlikleri gibi konularda bilgi verdi.

Açılışta Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk de bir konuşma yaptı.

– Düzce'de orman muhafaza memurlarına yangın eğitimi verildi

Düzce'de orman muhafaza memurlarına yönelik yangın eğitimi düzenlendi.

Düzce Orman İşletme Şefliğinde düzenlenen programda, yangına ilk müdahale, yangın araçlarına takviye edilen emiş ve püskürtme pompalarının nasıl kullanılacağıyla ilgili bilgiler verildi.

Personele uygulamalar yaptırılarak emiş ve püskürtme pompalarıyla küçük çaptaki yangınlara ilk etapta nasıl müdahale edilmesi gerektiği gösterildi.

Eğitime, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Kadir Turalı, Düzce Orman İşletme Müdürü Murat Yıldız, şube mühendisi Bayram Cankurt ile Düzce Orman İşletme Müdürlüğü teknik personeli ve orman muhafaza memurları katıldı.

– Kültür Park'ta kapsamlı çevre temizliği yapıldı

Gölyaka ilçesinde bulunan Kültür Park içerisinde Belediye Başkanı Muzaffer Coşkun'un talimatıyla kapsamlı çevre temizliği ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi.

Ayrıca parkta bulunan mescit, belediye ekipleri tarafından kullanılır hale getirilerek hizmete açıldı.

– Kimyasal zirai ilaçlar, Yığılca arısı popülasyonuna zarar veriyor

Yığılca Kaymakamlığı, ilçede gerçekleştirilen zirai ilaçlamanın, Yığılca arısı üzerindeki olumsuz etkilerinin değerlendirildiği bir genelge yayınlandı.

Genelgede sürdürülebilir bitkisel üretim için kimyasal mücadelenin son çare olarak kullanılması gerektiği vurgulanırken öncelikle, kültürel tedbirler, biyolojik ve biyoteknik mücadele gibi alternatif yöntemler kullanılması gerektiği aktarıldı.

Yığılca Kaymakamı Hüseyin Demirkol, kimyasal zirai ilaçların Yığılca arısının popülasyonu üzerindeki olumsuz etkileri konulu bir çalışma başlatarak oluşturulan genelgeyi üreticilerle paylaştı.

Genelge, 39 köy 4 mahalle muhtarlığına da iletildi.