“65 Yaş ve Üstü Emekliler Ücretsiz Toplu Taşıma Peşindeler..”

“65 Yaş ve Üstü Emekliler Ücretsiz Toplu Taşıma Peşindeler..”

Yayın: 01.03.2019 22:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te sayıları 50 bini bulan 65 Yaş Üstü Emekliler,kendilerine kanunen sağlanan “Toplu Taşıma Araçlarından Ücretsiz Yararlanma hakkının Tanınmasını.. “ istiyor.TÜED Karabük Şube Başkanı Celal Bulut “ İyi niyetle ve Sosyal Devlet olma ilkeleri göz önüne alınarak çıkartılan bu Kanun,ne yazık ki,Ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Karabük’te de uygulanmıyor.Biz kanunun uygulanması için her kapıyı çalıyoruz.Şu ana kadar başarılı olamadık..” dedi

Karabük’te sayıları 50 binin üzerinde olduğu belirtilen 65 Yaş ve Üstü Emekliler için çıkartılan “Toplu Taşıma Araçlarından Ücretsiz Yararlanma hakkının..” şu ana kadar kullandırılmadığından söz eden,bu kesim insanları “Bunun için çıkartılmış olan Kanun neden uygulanmıyor anlamak çok zor..” diyerek çıkartılmış olan bu hakkın uygulanması için her kapıyı çalacaklarını söylüyorlar.

Bu konuda TÜED Karabük Şube Başkanı Celal Bulut “Evet 65 Yaş ve Üstü insanlara böyle bir hak tanınmış.Sosyal Devlet olmanın bir gereği olarak çıkartılmış olan bu hak,ne yazık ki,Karabük’te şimdiye kadar uygulanmadı.Bu Kanunun uygulanması,emeklimize bu hakkın tanınması için,çok gayret ettik ve bazı Yöntemler önerdik.Ne yazı kabul ettiremedik..” yolunda bilgiler verdi.

Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut “Kanunun uygulanması gerek.Uygulanmamasının sorumlusu, kesinlikle Emekliler Derneği değildir.Biz bunun için yol göstericilik yaptık,yöntemler geliştirdik. Olmadı, olmadı. Şahsen ben hep diyorum KARABÜK’TE SEÇİM EMEKLİLERDEN GEÇER ve bunu birçok kez gördü bu Kent.Şimdi Yerel Seçimler var,Emeklimize Kanun ile tanınan bu hakkı kim verecek birlikte göreceğiz.Bu arada bu hakkı verecek olan mutlaka Yerel Seçimde bir adım öne geçer..” anlamında da görüşler dile getirdi.

65 Yaş ve Üstü Emeklilere tanınan “Toplu Taşıma Araçlarından Ücretsiz Yararlanmaya..” yönelik kanunun 2013 yılında çıktığından da söz eden ilgili çevreler “Şu ana kadar Karabük ve İlçelerinde olduğu gibi,Ülkenin birçok yerinde de..” uygulanmadığının altını çizen konuya yakın kaynaklar “Uygulanmayan bu Kanunun takipçisi Valilikler,Belediyeler ve Aile,Çalışma Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri olmak durumunda,ama kimse şu ana kadar yapıcı bir adım atmadı..” yolunda da bilgiler veriyorlar.

Yorumlar

  1. Önemli degil

    baskan hikaye okumayi bıraksın. dune kadar nerdeydi? neden bu gune kadar dillendirilmedide bu sayfalarda konusu edilince bir anda konusmaya basladi. bunun dahi bir siyasi hareket olduguna inaniyorum. hadi otobusler belediyenin olsa eyvallah. ozel sahistan bunu istemek abestir. yada nasil cozulecekse belediyenin bu isletmeleri maddi olarak desteklemesi gerekir. ben olsam tasimacilik yapmam bu durumda.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli yakalandı

Yayın: 26.04.2024 22:39
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Safranbolu ilçesi Toprakcuma köyünde, 1 şüphelinin üzerinde ve aracında yapılan aramada 109 uyuşturucu hap ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Bayır Mahallesi’nde M.G’nin evinde gerçekleştirdikleri aramada, 1,82 gram esrar ve hassas terazi buldu.

Şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı.