Okan Küçük Yorumluyor. 19 Ekim 2022

Okan Küçük Yorumluyor. 19 Ekim 2022

Yayın: 19.10.2022 10:44 |Güncelleme: 20.10.2022 23:08
Paylaş:
A+ A-

Ankara Karabüklüler Vakfı

Birlik  Medya  olarak 1999 yılında dernek olarak kurulan 2012 yılından beri Ankara’da Karabüklülerin  evi – buluşma noktası olan  Karabüklüler Vakfı’nı ziyaret ettik. 2018  yılından itibaren Nizamettin Yücel başkanlığında temsil edilen Vakıfta Başkan ile güzel, keyifli sohbetler gerçekleştirdik.

Karabüklü öğrencilere burs desteği veren, Türkiye’nin her bölgesindeki hemşehrilerimize belirli oranda gıda desteği sağlayan,  kahvaltı, söyleşi, konser, kültür gezileri gibi etkinliklerle hemşehrilerimizi buluşturan  Karabük Tanıtım Günleri düzenleyerek tanıtım katkısı sunan değerli, güzide bir vakfımız Karabüklüler Vakfı.

Başkan Yücel genç ve dinamik yapısıyla vakfa ayrı bir hareket ve hız kazandırdığı gibi önümüzdeki süreçlerde vakfın etkinliğinin daha da arttırılması için projeler hazırlamış durumda olduğunu öğrendik.

Karabük’e katkı veren, destek olan, çeşitli iş ve hizmetler üreten Karabüklüler Vakfımız hep varolsun, hep daha da büyüsün inşallah. Başkanımız Nizamettin Yücel’e de başarılarının artarak devam etmesini dileriz. Karabük’te bize düşen görev olursa vakfımız için elimizden gelen katkıyı da sağlarız. Başkan Yücel’e misafirperverliği, ziyarette verdiği bilgiler ve hoş sohbeti için ayrıca teşekkür ederiz.

 Özkan Çetinkaya Rüzgarı

Ak Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya  sürekli sahalar da ve çok çalışıyor maşallah. Çetinkaya, mahalle ziyaretleri, hanelerde misafirlikler, hasta ziyaretleri, huzurevi ziyaretleri, düğünler, cenazeler vs. Karabük’ün hemen her köşesini adeta arşınlıyor.

 Karabük siyasetinde yeni yüzler, yeni isimler, genç – dinamik , vizyon sahibi isim arayışları içinde yıldız gibi parlıyor aslında Özkan Çetinkaya. Gelecek vaat eden isimlerden. Karabük’ün geleceğinde rol oynayabilecek isimlerden.

Karabük siyasetinin  aşağıdan 3 kişi yukarıdan 5 kişi denilebilecek yıllardır bilinen konuşulan isimlerin dışında Karabük’ün yüzünü değiştirebilecek, yeni Karabük’ün yüzü olabilecek isimlerden biri…

İyi Parti’de Altıparmak Talebi

Sokaklarda İyi partiyi konuşanlar ‘İyi Parti  Genel Merkezi zırt- pırt teşkilat değiştirerek,  Karabük’te yaratılan  dargınların – küskünlerin asıl  sorumlusudur. Madem hiç teşkilat koymasaydı Genel Başkan Teşkilata resmini assaydı, ne dargınlar olur ne küskünler olur ne çocuk oyuncağı gibi teşkilatlar, başkanlar değişir böylece 1 milletvekili de gözü kapalı kazanılabilirdi. Gelinen durumda ise  kimse kimseyi beğenmiyor, herkes birbirinin arkasından kulis yapıyor, ciddi bir kopukluk oluştuğu gibi  kopukluk  kemikleşti . Bu saatten sonra Partinin başına  tecrübeli – bilgili – derleyici – toparlayıcı bir başkan gelmezse kim  milletvekili adayı olursa olsun, olmayanlar artık başka partilere çalışır nefs yaparlar.” diyorlar.

Genel Merkezin teşkilatlarla böylesi hoyrat bir şekilde oynamasının sonucunda İyi Parti’nin birlik içinde olabilmesi için başkanlık yapacak kişi çok önemli. Bu birikimde Dursun Altıparmak var. İkna edilmeli ve partiyi bütünleştirmeli, diyorlar.

Herkes mi diyor ?  Tabi, tek tek herkesle konuşmam imkansız, benimle konuşan ya da bana ulaşanların çoğunluğu Altıparmak diyor ama…

Yıldırım’dan Elektrik Tarifesi ve Promosyon Çıkışı

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, esnafın, Elektrik ve doğalgaz faturaları ile ilgili taleplerini dile getirdi. Başkan Yıldırım, esnafların elektrik tarifelerinin ticarethane olarak değil mesken tarifesinden değerlendirilesini istiyor. Akaryakıt için ise belirli bir rakama kadar vergiden muaf indirimli bir uygulama yapılmasını istiyor. Bankalara esnaflarımıza promosyon nerde çağrısında bulunduklarını, bankalardan esnaflara olumlu anlamda hiçbir yaklaşım görmediklerini  bu nokta da arayış içine gireceklerini  söylüyor.

Esnaf adına önemli ve ciddi konuları gündeme getiriyor Başkan olarak. Bakalım bu talepleri konusunda gelişmeler olacak mı, bu noktada hangi çalışmalar yapılacak ? Esnafa verilecek kredi müjdesinin ardından bu konularda da adımlar atılabilirse daha güçlü, daha mutlu esnafları olacak…

Karabük’te Nasıl Bir Vekil Görmek İstersiniz ?

2023 yılı içerisinde yapılacak seçimler de Karabük’ü temsil edecekler hangi özellikte olmalı ? Geçmişte hangi başarılara imza atmış bakılacak mı örneğin ? Geçmişte temsil noktasında nerelerde bulunmuş, bakılacak mı ?

Ya da bugüne kadar hangi alanda hangi başarıya imza atmış, neler yapmış- neler yapamamış bakılacak mı ? Tecrübeli siyasetçi mi ister Karabüklüler, yeni nesil siyasetçi mi ister mesela ?

Dinamizm mi, bilgi mi, tecrübe, vizyon mu neye dikkat edecekler mesela ? Hepsinden karışık olsundan çok olmuyor çünkü bu memlekette değil mi ?

Karabük sorunları olan bir şehir, Karabük, sorunlarını çözebilecek yetenekte kişileri seçebilme yeteneğinde olmalı   o zaman değil mi ?

Karabük, Karabük’e yön verebilecek, Karabük’ü yönlendirebilecek, Karabük’ün önüne yeni ufuklar açabilecek, farklı bakış açılarını yakalayabilecek birilerini Milletvekili seçmeli değil mi ?

Bu kent kendini yönetemeyenlerin, kapalı kapılar arkasında kulisler çevirenlerin, birbirlerinin ayağına çelme takmak için pusuda bekleyenlerin kenti olmaz değil mi ?

Milletvekilliği gibi kritik yerler GEÇİM YERİ, RANT YERİ olmadığına göre, Karabük’te, Karabüklülere örnek olarak gösterebilecek bir isim verin denilse kimi söylerseniz bilmiyorum ama  ben KENDİNİ DEĞİL KENTİNİ YANİ KARABÜK’Ü  GERÇEKTEN SEVENLERİ DESTEKLEYECEĞİM tabi ki zamanı geldiğinde.

 Var mı öyle biri – birileri derseniz, neden olmasın her şeyin – her zaman bir reklamı bir de gerçeği vardır. Yazarız zamanı geldiğinde…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da otomobilin motosiklete çarptığı kazada 3 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum’da otomobilin 3 tekerlekli elektrikli motosiklete çarptığı kazada baba ve oğlu ile otomobil sürücüsü yaralandı.

Alınan bilgiye göre V.Ç. (29) idaresindeki 16 CDB 89 plakalı otomobil, İnönü Caddesi’nde Irak uyruklu Sarhan Al-Isawı’nın (42) kullandığı 3 tekerlekli elektrikli motosiklete çarptı.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada otomobil sürücüsü, motosiklet sürücüsü ve motosiklette bulunan sürücünün oğlu İbrahim Al-Isawı (12) yaralandı.

Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentte bulunan bir özel hastaneye kaldırıldı.

Otomobil sürücüsü V.Ç’nin 250 promil alkollü olduğu öğrenildi.