Aday Adaylarında Meraklı Bekleyiş Bugün Son Buluyor

Aday Adaylarında Meraklı Bekleyiş Bugün Son Buluyor

Yayın: 18.09.2015 11:42
Paylaş:
A+ A-

1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği seçimleri için Siyasi partiler, aday listelerini bugün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verecek. Kesin aday listeleri 28 Eylül’de ilan edilecek. Yurtdışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi ise 8 Ekim’de başlayacak.

Milletvekili Aday listesi ve sıralaması Ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te de merakla beklenmeye başladı. AKP’nin, CHP’nin, MHP’nin Saadet Partisi’nin, BBP’nin ve diğer Partilerin aday sıralaması en geç bugün saat:.17.00’e kadar seçim kurullarına teslim edilecek.

Bilindiği gibi CHP’de İl Başkanı Av. Erdoğan Dinçel ve Gülsüm Beniç Aday Adayı olmuştu. İki aday adayı olduğu için CHP sadece sıralama belli olacak. En çok merak edilen ise AK Parti ve MHP’de kimlerin milletvekili adayı olacağı ve sıralamanın nasıl gerçekleşeceği.

AK PARTİ’DE 18 ADAY ADAYINDA HEYECANLI BEKLEYİŞ

Siyasi Partilerde Milletvekili Aday adaylığı müracaatının 1 Eylül tarihinde başlamasının ardından yoğunluk yine AK Parti’de oldu ve 18 kişi Milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu. AK Parti’ye Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunanlar arasında geçen dönemde de aday adayı olan isimler bulunuyor. Bunlar mevcut Milletvekili Osman Kahveci hariç. Geçen dönemin 2. Sıra adayı Sedat Namal, Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Muzaffer Atılgan, Özgür Ulupınar, Ömer Ayar, Adnan Ünnü, Cumhur Ünal, Enver Malkoç, Ersoy Yılmaz, gibi isimler. Bu isimlere Mehmet Ceylan, Hasan İpek, Ahmet Erorhan, Güngör Bilir ve Adem Demirci de eklenerek, sayı 18’e yükseldi. Yani 7 Haziran öncesi 14 olan aday adayı sayısı 18’e yükselmiş oldu. Şimdi bu aday adayları arasından sadece iki kişi 1 Kasım seçimleri için Milletvekili adayı olacak. Bu aday adayları arasında eski Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Mehmet Ceylan,Ahmet Erorhan ismi ön plana çıkarken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in de Karabük’ten aday gösterileceği ve sıralamanın da değişebileceği ifade ediliyor.

CHP’NİN ADAY LİSTESİ BELLİ GİBİ

Ana Muhalefet Partisi CHP’de Karabük İl Başkanlığı görevinden istifa eden Avukat Erdoğan Dinçel ile eğitimci Gülsün Beniç’in dışında başvuru yapanın olmadığı bilinirken, Sıralamanın ise Erdoğan Dinçel ve Gülsün Beniç şeklinde olması bekleniyor.

MHP’DE LİSTE SAVAŞI

MHP’de mevcut Milletvekili dahil 7 aday adayı olmasına rağmen dışarı dan bir ismin adaylığı için girişimlerde bulunulması MHP’de hareketliliğe yol açtı.

MHP’li Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin yoğun çabaları sonucu 7 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde Durmuş Yalçın’la 16 yıl aradan sonra bir Milletvekilliği kazanan MHP’de Milletvekili aday adayı sayısı 7. Ancak bu 7 ismin haricinde Dr. Adem Kar’ın da aday adayı olduğu ifade ediliyor. Bilindiği gibi MHP’de Mevcut Milletvekili Durmuş Yalçın, Ahmet Taşkın, Ayhan Akbaş, Çetin İpek, Mustafa Dursun, Mustafa Özata ve Osman Aydın daha önce aday adaylıklarını açıklamışlardı. Şimdi bu 7 aday adayının haricinde Dr. Adem Kar’ın da isminin telaffuz edilmesi Gözleri Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye çevirdi. Dr. Adem Kar’ın aday adayı olmasında Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin rolü olduğu ifade edilirken, Vergili’nin Adem kar’ın adaylığı için Genel Merkez nezdinde girişimlerde bulunduğu, ve sıralamaya da çok büyük etkisinin olacağı belirtiliyor.

Diğer yandan Mevcut Milletvekili Durmuş Yalçın’ın Karabük basını başta olmak üzere, teşkilatla yaşadığı sıkıntıların Genel Merkeze intikal ettirildiği ve yaşanan bu sıkıntıların da rahatsızlığa yol açtığı belirtiliyor. Bu nedenle de MHP’de listenin Durmuş Yalçın’sız,Adem Kar ve Osman Aydın şeklinde yapılabileceği şeklinde duyumlar alınıyor..

Öte yandan Ovacık Belediye Başkanlığından istifa ederek Milletvekili aday adayı olan Mustafa Dursun’a da Genel Merkezde tepkilerin olduğu belirtilirken, bu tepkilerin oluşmasına neden olarak Ovacık Belediye Başkanlığının AK Parti’ye kaptırılması olarak nitelendirildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Belediye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen etkinlikte Yazıcıoğlu, mahalle muhtarlarıyla buluştu.

Yeni dönemin herkese hayırlı olmasını dileyen Yazıcıoğlu, “Süreç yeni başlıyor, amacımız Tokat'ımıza hizmet etmek. Biz bu değişimi savunurken Tokat'ımızın temel sorunları üzerinde durduk. Bu temel sorunların başında kentsel dönüşüm geliyor, Tokat'ın trafiği geliyor, toplu ulaşım geliyor.” dedi.

Tokat'a hizmetin bir ekip işi olduğunu söyleyen Yazıcıoğlu, “Siz bu ekibin en değerli parçasısınız. Temel sorunlarımızı ve mahallelerimizin sorunlarını çözmek için sizlerle birlikte hızlıca adım atacağız. Bayram dolayısıyla bu pazartesi günüyle startı vermiş olduk. Tokat'ın seçim döneminde de hep uyum içinde çalışmaktan bahsetmiştim. Bu seçimi nezaketi olanlar kazandı. Aynı nezaket ve uyum içerisinde siz değerli muhtarlarımızla çalışacak, Tokat'ımızı en iyi yerlere taşıyacağız. Tokat'ımız hem mutedil hem de kin tutmayan bir şehir. Rahmetli babam çok büyük emek vermiş, parlatmış ve Tokat'ı dünyaya tanıtmış. Ben de babamın bıraktığı yaşta Tokat'ı devraldım. Ben herkesin belediye başkanıyım. Bizim makamımız hizmet makamı olacak naz makamı olmayacak. Tüm mahallelerimize aynı hizmeti götürmeye gayret edeceğiz. Kapımız her daim herkese açık.” diye konuştu.

Tokat Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Gökrem, Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nu tebrik ederek, görevinde başarılar diledi.