Arıcılar Konferansta Buluştu

Arıcılar Konferansta Buluştu

Yayın: 15.04.2015 10:02
Paylaş:
A+ A-

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Karabük Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından arıcılık konferansı düzenlendi.

Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Mustafa Necati Muz’un konuşmacı olarak katıldığı konferansa Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı ve daire Amirleri katıldı.

Karabük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa çok sayıda arıcı katıldı. Konferansta katılımcılara genel arı yetiştiriciliğinin yanı sıra, arılarda görülen çeşitli hastalık ve zararlılar ile bunlara karşı yapılacak mücadele yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Konferansta konuşma yapan Karabük Arı Yetiştiricileri Birlik Başkan Yardımcısı Fuat Alpay birlik faaliyetleri hakkında bilgi vererek, arıcılara yapılan destek ve katkılarından dolayı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürüne, İl Özel İdare Genel Sekreterine ve Valiye teşekkür etti.

Konferansa Ankara’dan gelerek iştirak eden Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, da, Arıcı Birliklerinin çalışmaları ve Türkiye arıcılığına olan katkılarını anlattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı,, Müdürlükçe yapılan arıcılık faaliyetleri ve yapılan desteklemeler hakkında ayrıntılı bilgi vererek, Karabük’ün arıcılığa uygun bir yapısı olduğunu ve bu avantajın değerlendirilmesi gerektiğini, arıcılara her zaman destek olduklarını ve talep olduğu sürece desteklerinin süreceğini söyledi.

Vali Yardımcısı Abdullah Acar da yaptığı konuşmada arıcıların bu ilgileri ve arayış içinde olmalarından dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, arıcılardaki gayret devam ettiği sürece desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Konuşmaların sonunda Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Mustafa Necati Muz arı hastalık ve zararlıları konusunda konferans verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.