Başkan Aksoy Muhtarlarla Buluştu

Başkan Aksoy Muhtarlarla Buluştu

Yayın: 13.08.2015 10:04
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Muhtarlarla Akşam Yemeğinde Bir Araya Gelerek Karşılıklı Görüş Alış Verişinde Bulundu.

Muhtarların katılımı ile gerçekleşen akşam yemeğine Belediye Başkan Yardımcıları ile tüm daire müdürleri de katılırken, Başkan Aksoy öncelikli gündemde olan konulara açıklık getirdi.

Yol ve Altyapı Çalışmaları Ara Verilmeden Devam Ediyor

Başkan Aksoy Safranbolu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yol ve altyapı çalışmalarına da değinirken, “Yol ve altyapı çalışmalarımıza ara vermeden hızlı bir şekilde devam ediyoruz” dedi.
Özellikle bu günlerde kentimizde yeni yerleşim bölgelerinde yol çalışmalarının hızlandığını kaydeden Başkan Aksoy konu ile ilgili şunları söyledi; Bu amaçla öncelikle Gayza başı bölgesi, yani kent ormanı bölgesinde bulunan bütün yolların altyapısını hazırlayıp oraları soğuk asfalt sistemi ile kaplamaya niyetliyiz. Bu işle ilgili ihalemizi tamamladık ve müteahhit firmamız çalışmalarına başladı. Yine ikici aşamada ise Barış Mahallesi ve Bostanbükü Mahallelerimizde gerçekleşecek. Yeni yerleşim bölgesi olan Barış Mahallemiz, 250 Evler gibi bölgelerde ve Göztepe Sitesinden Bostanbükü’ne inen yollarında soğuk asfalt sistemi ile kaplanması işlemine başlandı. Bununla birlikte Çarşı Bölgemizde özellikle doğal gaz çalışmalarının yapılmasının ardından bozulan Arnavut kaldırımları ile ilgili Kültür Bakanlığından almış olduğumuz desteğe binaen ihalemizi gerçekleştirdik, müteahhidimiz turizm hareketliliğinin biraz azalması ile birlikte çalışmalarına başlayacak. Safranbolu çarşı Bölgesinde yeni kurduğumuz sistem ile Arnavut kaldırımları taşlarının arasını çimentolu karışımlar ile doldurmaktayız. Böylelikle özellikle bayan misafirlerimizin yürümekte zorlandıkları kaldırımlarda daha rahat yürümeleri sağlanmış olacak. Bununla birlikte Belediyemiz son dönemde okul bahçeleri ile ilgili de bir proje başlattı. Bu uygulama ile 10 okulumuzun bahçesi düzenlendi ve asfaltları serildi”

Hasan Dede Tepesinde Yapılması Planlanan Otopark Projesi

Hasan Dede Tepesinde yapılması planlanan Otopark projesinden de söz eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü.

Hasan Dede Tepesi üzerinde meydana getirmeyi düşündüğümüz büyük bir otopark alanıyla çarşının trafik yoğunlunu rahatlatmayı, gelen misafirlerimizin arabalarını rahatlıkla, güvenilir olarak park edebilecekleri kısa bir yürüme mesafesiyle çarşıya ulaşabileceklerini ve şehrin trafik sorununa bir çözüm hedeflediklerini anlatan başkan Aksoy bu konuda muhtarların görüşlerini aldı.

“Çarşıdan Otoban mı Geçiriyorum?”

Başkan Aksoy, “Bir takım koruma alanını bütünüyle etkileyecek plan tadilatı yapılamaz hükmü var. Bizim koruma alanlarımız Çarşı bölgesi Kıranköy ve Bağlar kesiminden oluşuyor. Çarşı bölgesinin üzerinden otoban mı geçiriyorum ki bütünüyle etkilensin. Ben Bağlar kısmındaki bütün binaları yıkıp yerine daha büyük gökdelenler yapacak plan tadilatı mı getiriyorum ki bütünü etkilensin. Biz sadece korumayı daha da yaygınlaştıracak, kökleştirecek bir karar getirdik. Getirdiğimiz karar koruma alanlarının çok uzağındadır. Çarşıdaki trafik sıkışıklığından, gelen misafirlerin çarşıda yürümede karşılaştıkları sıkıntıdan muzdarip olduğumuzu belirttik ve çözüm noktasında Safranbolu Belediyesi olarak projemizi de ürettik. Madem bunu kabul etmiyorsunuz o zaman bize öneri geliştirin dedik. Bizim yetkimiz dâhilinde değil, sen çalışacaksın biz irdeleyip cevap vereceğiz dediler. Bu saatten sonra Safranbolu çarşı bölgesiyle ilgili doğabilecek sıkıntılardan dolayı ilgili olanın koruma kurulu olduğunu ifade ediyorum. Bu hususla ilgili siyaset nezdinde, gerek kamu nezdinde ve gerekse mahkeme nezdinde başvurularımı yapacağımı ifade ediyorum. Daha henüz elime karar gelmedi. Bununla ilgili çalışmaları yapacağız. Gerekirse mahkeme yoluna kadar gideceğiz” dedi.

Başkan Aksoy, “her ne kadar engellense de ihtiyaçlarınızı gidermemle ilgili önümüze set çekilse de ben Safranbolu halkının ihtiyaçlarını gidermek için kapıdan kovsalar bacadan gireceğim, dağı delip altından geçeceğim, ihtiyaçlarını gidereceğim” açıklamasında bulundu.

Başkan Aksoy, Son Günlerde Gündemden Düşmeyen Çöplük Konusuna da Değindi.
Siyasetin yapılış amacı hizmet üretmektir. Yani siyaseti hizmet üretmek için yaparsanız akıbete ulaşır. Siyaseti çamur atmak, var olan ufak tefek aksaklıkları gerekçesine bakmaksızın tepedekine vur abalıya prensibi ile yaparsanız, sizin bu siyasetinizden bir nihayet çıkmaz. Safranbolu’da muhalefet partilerinin ilçe başkanları sırayla bir açıklama yaptılar. Safranbolu Belediyesinin çöplük ile aksamaları olduğunu ve çöplüğü ıslah etmememizle alakalı konuştular. Ne yazık ki bunu çirkin boyutlara götürerek yaptılar. Şimdi işin aslını sizlere iletiyorum; “2009 yılında Safranbolu’nun en ciddi meselelerinin sıralamasını yaptık. Bunların içerisinde ilk 3 te çöplük meselesi var idi. Bununla ilgili derhal Çevre Bakanlığına başvuruda bulunarak bir modern çöp depolama tesisi yapmak ve mevcut çöplüğümüzü ıslah etmek istediğimizi resmi yazılarla ilettik. Bakanlık bize proje desteği olarak ilk etapta 50 bin lira verdi. Bunun ardından da 300 bin lira para aktarıldı. Ancak bir şart koştu. Bu projenin uygulamaya başlaması için buraya çöp dökmeyi durdurmanız lazım denildi. Biz derhal yeni bir yer istedik ve bakanlık bize Karabük Çevre Birliğine dahil olunuz dedi. Bizde Karabük Çevre Birliğinin Encümen Üyesi olduk. Çalışmaların yüzde 45 nispetine gelindiğinde bir kayma meydana geldi. Bizim tespitlerimiz, yanlış hafriyat sonucu bu kaymanın meydan geldiği yönünde oldu. Önce alt tarafı oyarsanız toprak aşağıya göçer. İlk önce üst tarafının kazılması gerekirdi yönünde uzmanların görüşleri vardı. Müteahhit firma bu kaymayı bahane göstererek dava açtı. Önce itirazlarda bulunuldu. Çevre Birliği bu itirazları kabul etmeyince dava açtı ve Birlik kendisine burasının çöplük olup olamayacağı konusu senin işin değil, bu bizim işimiz, sen ihaleyi aldın bu ihaleyi tamamla şeklinde kararlar aldı ve kendilerine de gönderdi. Ancak tamamlamadı ve birlik ihaleyi iptal etti.

İlginçtir ki, Çevre Birliğinin ihaleyi iptal gerekçesini müteahhit mahkemeye götürdü. Mahkemede burasının çöplük yapılamayacağını gündeme getirdi ve mahkeme bu gerekçeyi haklı buldu. Mahkeme burada heyelan var çöplük sahası yapılamaz gerekçesi ile projeyi bütünü ile iptal etti.

Biz bu süreçte ne yazık ki Kocaeli Üniversitesine yaptırdığımız projeye de bir türlü başlayamadık. Çünkü çöp dökmeye devam etmek zorundaydık.

Malumunuz üzere geçtiğimiz yıl Safranbolu’da çok büyük bir kongreyi İklim değişikliği Kongresini gerçekleştirdik. Bu kongre vasıtası ile Sayın bakanımız birkaç defa ilçemize teşrif ettiler. Biz bu konuyu Sayın bakanımız her geldiğinde dile getirdik. En sonunda mahkeme süreçlerini de gerekçe göstererek Sayın Bakanımızdan sırf Safranbolu için bir katı atık depolama tesissi ve mevcut vahşi depolama alanımızın da ıslahı için yeni bir projeye destek vermelerini istedik. Bakanımız bu hususta başta müsteşarımız olmak üzere talimatlarını verdi. Müsteşarımızın da talimatı ile bu konudaki şirketi İSTAÇ bize destekte bulunarak yeni bire proje hazırladı. Bu proje hem bir tesis kurma hem de 5 yıl bize çöp dökme imkânını hazırlamış oldu.

Bu projeleri hazırlanış aşamasından sonuna kadar belediye meclisimizde de uzun uzun anlattık. Maalesef bizim hakkımızda açıklama yapan partilerin meclis üyeleri çöplük alanı ile ilgili konuda ya çekimser ya da ret oyu verdiler. Destek olmak bir yana işin engel olunması yönünde durdular. Gerekçeleri ne ? Karabük’teki çöplük alanını bir an önce hızlandırın. Zaten bu konuda çalışma yaptığımızı, mahkeme kararı olduğunu ifade ediyoruz. Yine bu konuda en fazla gayret gösteren Belediyelerden birisi olduğumuzu ifade ediyoruz. Buna rağmen, Safranbolu’dan bunlar gitsin, Karabük’teki çöplük alanında bunlar tutulsun diye bunu gerekçe göstererek ret ya da çekimser oy kullandılar. Sonrada çıkıp siyasi partiler bununla ilgili açıklama yapıyor. Bu durum anlaşılabilir gibi değil.

Zaten uzun yıllardır kullanılan ve hali hazırda kirlenmiş bölge olduğu için Bakanlık yetkilileri buraya yapmamıza izin veriyor. Bu projede ona göre hazırlandı. Hem mevcut çöplüğü ıslah edecek hem de 5 yıl boyunca kullanım hakkı sağlayacak yeni bir projeyi bakanlığa sunduk. Muhalefetin hayır oyuna karşın arkadaşlarımızın desteği ile imar tadilatlarımızı yaptık, şu anda son bir noktası kalmıştır. İnşallah önümüzdeki sene bakanlığımızdan alacağımız destek ile gerçekleşeceğini ümit ediyorum.

Karabük, Bartın, Zonguldak illeri dahil modern çöp depolama tesisi ile ilgili projesi olan ve gerçekleştirecek olan tek belediyenin de Safranbolu Belediyesi olduğunu ifade etmek istiyorum. Ancak şu anda bunu gündeme getiren muhalefet partilerinin açıklamaları da abesle iştigalden başka hiçbir şey değildir. Hemen şunu da belirteyim. Açıklama yapan arkadaşlarımız konu hakkında detaylı bilgi almak istiyorlar ise gelsinler bizler onlara projenin aşamaları ve detayları hakkında gereken tüm bilgileri verelim” dedi.

Belediye olarak Safranbolu’muza en iyi hizmeti vatandaş odaklı belediyecilik anlayışımız ile devam ettiriyoruz. Çalışmalarımız yaz kış fark etmeden aralıksız devam ediyor.

“Hepimiz Safranbolu’nun daha yaşanılır bir kent olması ve geleceğini imar etmek için çalışıyoruz. Bu nedenle Safranbolu Belediyesi olarak her zaman halkımızın düşünceleri bizim için çok önem arz etmekte. İnşallah çalışmalarımıza aynı şevk ve azimle devam edeceğiz.”

Toplantıya iştiraklerinden dolayı mahalle muhtarlarına teker teker teşekkür ettiğini söyleyen Başkan Aksoy; “Bu tür toplantıların daha sıklıkla yapılmasında fayda olacağını, inşallah bundan sonra bunu devam ettireceklerini belirtti.

Toplantının sonunda muhtarlar mahallelerinde yapılmasını istedikleri çalışmaları dile getirdiler ve Başkan Aksoy’a projelerden ve yapılan başarılı çalışmalardan dolayı da teşekkür ettiler.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Uyuşturucu Operasyonunda 2 Şüpheli Yakalandı

Yayın: 25.04.2024 14:16
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri uyuşturucu madde temin ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışma yürüttü.

Barış Mahallesi’nde 2 şüphelinin evinde gerçekleştirilen aramada, 14 gram satışa hazır metamfetamin, 70 sentetik ecza hap, 3 kenevir tohumu, 2 çakmak gazı, 7 uyuşturucu kullanma aparatı ile uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 17 bin 500 lira ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli tahkikat başlatıldı.