Başkan Çaylı 7 Yılını Değerlendirdi

Başkan Çaylı 7 Yılını Değerlendirdi

Yayın: 06.04.2016 10:29
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, görevde olduğu 7 yıllık dönemdeki belediye çalışmalarını ve uygulayacakları projelerini anlatarak Yenice ve vatandaşlar için çok iyi işler yaptıklarını söyledi.

84 aylık hizmet süresini geride bırakırken, her yeni bir günü taze bir başlangıç sayarak yollarına ve hizmetlerimize devam ettiklerini belirten Başkan Çaylı, “Bu belediyeyi aldığımız noktayı da bugün için getirdiğimiz noktayı da siz değerli hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum. Yenice Belediyesi, hizmet dönemlerimizde bir kurum niteliğini kazanmış, kamuoyunda itibar sahibi bir belediye olmuştur. Saymakla bitiremeyeceğimiz sayıda hizmet halkımızın kullanımına sunulmuştur. İlçede birçok devletle sorun olan arsa – tapu işlemleri, Karşıyaka mahallemizin ormanla olan sorunu dışında, gayretli çalışmalarımızla sonuca ulaştırılmıştır” dedi.

Birçok sosyal sorumluluk projesinin gerçekleşmesine vesile olduklarını dile getiren Çaylı, “Belediyeciliği rutin bir belediyecilik anlayışından çıkarttık. Biz, ilçemizde yaşayan insanlarımızın dertleriyle dertleniyor, sevinçlerine ortak oluyoruz. Belediye başkanı olarak gün ve saat gözetmeden halkımızın sevinçli ve üzüntülü anlarında yanlarında oluyoruz. Bizim gibi küçük ölçekli belediyelerde halkın tüm sorunlarına hakim olmak, hemhal olmak, dertleriyle dertlenmek, onlarla yoğrulmak gerekiyor. Bunu 84 aylık süre zarfında iyi yaptığımıza inanıyoruz. .Yenice Belediyesi, belediyeciliğin dışında birçok asli görevi olmayan çalışmalara öncülük etmiştir. Yenice’ye 8-9 yıl önce gelip yatırım yapmak isteyen işadamlarına sunulacak bir metrekare arsa yok iken bugün için belediyemizin planladığı ve belediyemizin gayretiyle gerçekleşen 191 bin metrekare hazine arsamız mevcuttur” ifadesinde bulundu.

İlçeye gelen misafirlerimiz tuvalet dahi bulamadığı günlerden bugün turizm alanında 5-6 milyon liralık yatırım yapan bir belediye konumuna geldiklerini de anlatan Çaylı, “Seyir Terası, Köykent Projesi, ilçemizde turizmin çıtasını yukarılara taşıyacak ve insanlarımızın turizmden para kazanılabileceğini göreceği bir proje olacaktır. Zira turizmin birçok il, ilçe ve yerleşim yeri için çok önemli geçim kaynağı olduğu bilinen bir gerçektir. Yıllardır ilçemizde turizm, turizm denilmiş fakat konaklama ve hizmet noktasında önemli bir adım atılamamıştır. Biz, insanların Yenice’ye günü birlik değil, konaklamak üzere 7-8 günlüğüne gelmelerini sağlamak için bu projeleri başlattık” dedi.

Çıra Pazarı mesire alanını düzenleme çalışmalarının sürdüğünü belirten Çaylı, “İlçemizin ne noktada neye ihtiyacı var, bunu biliyoruz ve çalışmalarımızı buna göre programlıyoruz. Yol, su, kanalizasyon gibi çalışmaların rutin bir belediyecilik hizmeti haline geldi. İşçilerimizin çalışanların “bu ay 50 lira mı alacağım, 100 lira mı alacağım” dediği noktadan ikramiyesi ve sosyal hakları 15-20 gün önceden yatan bir konuma geldik. Biz, yaptıklarımız kadar yapacaklarımızın hesabı kitabı içindeyiz. Bunun için gece-gündüz çalışıyor, çalışıyoruz. Yenice Belediyesi çalışıyor, çalışınca oluyor. 7 yıl önce halkımızın desteği ile göreve geldik. Yenice’miz emin ve ehil ellerdedir. Halkımızın desteği sürdüğü müddetçe, halkın ve Yenice’mizin emrinde olmaya devam edeceğiz. Yeter ki halkımızın bize olan güven ve inancı, itimadı sürsün. Bizim en büyük güvencemiz saygıdeğer halkımızdır, halkımızdan aldığımız güçtür” diye kaydetti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)