Bundan sonra Belediyenin törenlerinde şişe suyu kullanılmayacak!

Bundan sonra Belediyenin törenlerinde şişe suyu kullanılmayacak!

Yayın: 22.09.2022 15:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Şirinevler Kentorman projesinin temel atma töreninde ikramlarda kullanılan şişe suyunun kullanılmaması yönünde personele talimat verdi.

Yaklaşık 22 milyon liraya mal olacak Kentorman projesinin temel atma töreninde konuşan Başkan Vergili,  “Türkiye’nin en kaliteli suyu Karabük çeşmelerinden akıyor. Bundan sonra belediyemizin yaptığı açılış, temel atma gibi tören ve etkinliklerinde böyle şişe suyu istemiyorum. Sürahilerle bizim çeşme suyumuzu ortaya koyun bardaklarla ikram edin” dedi.

Karabük’teki içme suyunun kapalı sulardan daha kaliteli olduğunu vurgulayan Vergili, halk ekmeğin 2 liradan satıldığını hatırlatarak, “Türkiye’nin en ucuz şehirlerinden biriyiz. ” ifadelerini kullandı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili törende yaptığı konuşmada ayrıca, 13 yılda 73 büyük projeye imza attıklarını, önümüzdeki görev süreleri içerisinde de seçimlerde verdikleri sözleri yerine getirmek için gece-gündüz çalışmaya devam edeceklerini belirterek “13 yıldan bu yana yana belediye başkanıyım. Bu süre içerisinde yaptığımız hizmetleri sıralamak saatlerimizi alır. 13 yılda 73 kalem büyük iş yapmışız. Sebze ve Meyve Hali, Mezbaha ve Canlı Hayvan Pazarı, köprüler, alt geçitler ve bir akşamda 130 binayı yıkıp ortaya çıkarttığımız bir meydan, kütüphane, kilometrelerce istinat duvarı ve kaldırım, yeni açtığımız yollarla gelişen bölgeler derken bu günlere geldik.

Ekibimizle birlikte sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızda iktidar partisinin de büyük desteğini görmekteyiz. Önümüzdeki iki yıllık dönemde Karabük’ün tüm eksikliklerini tamamlamaya gayret ediyoruz. Burada da Karabüklülerin ailecek rahat bir şekilde oturabileceği 330 dönümlük bir projeyi hayata geçiriyoruz. Biz burada bütçemize göre bir proje hazırlamıştık. Ancak burada da bakanlığın desteğini gördük. Uzun vadeli kredi ve 3 milyon hibe aldık. Proje tamamlanmadan yeni ilaveler de yapacak ve yaklaşık 22 milyonluk bir eseri ortaya çıkartacağız. Burası son derece güvenli bir yer olacak. Emniyetle yaptığımız protokol doğrultusunda burada bir karakol inşa edilecek. Gece-gündüz 24 saat güvende olan bir yürüyüş ve dinlenme alanını Karabüklülerin hizmetine sunacağız. Bu arada da mahallemizin diğer ihtiyaçlarını da tamamlamış olacağız. Son günlerde Karabük ile ilgili son derece farklı gelişmeler yaşanmakta. Valimiz, milletvekillerimiz ve il başkanlarımız son derece yüksek efor sarf etmekte.

Bizi en çok mutlu eden konulardan biri de üniversitemizin çok iyi bir mesafe kat etmesi, yabancı öğrencilerin ağırlıklı olarak üniversitemizi tercih etmesi. Yine ortaöğretimdeki öğrencilerimizin Türkiye genelinde başarı elde etmesi bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.

Tabi bizde ucuz yaşanabilir bir Karabük ortaya çıkartmak için gece-gündüz efor sarf ediyoruz. Şuanda doğalgazın ulaşmadığı hemen hemen hiçbir noktamız kalmadı. Asfaltsız yolumuz kalmadı. Bugüne kadar 123 park yaptık. Bunları yaparken de arazi satın aldık. 28 Sosyal Yaşam Merkezi yaptık. Çok yakında Kanyonpark’ımız hizmete girecek. Aynı şekilde çok yakında Bilim Merkezimizde açılıp öğrencilerimize destek verecek. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim; bugüne kadar belediye olarak kaliteli bir işletmeci bulamadık. Çok ucuza da yer versek kaliteyi de bozdular sistemi de bozdular. Şirketimizin kuruluş başvurusunu yaptık. Bundan sonra tesislerimizi belediye şirketi aracılığıyla ucuz ve kaliteli bir şekilde yapmayı düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SGK’da çalışan personele eğitim verildi

Yayın: 26.04.2024 13:21
Paylaş:
A+ A-

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü personeline yönelik olarak Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasyon Eğitimi verildi.

Müdürlükten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “6331 Sayılı Yasa ile ortaya konulan, Çalışanlarımızın güvenliğini ve sağlığını ön planda tutmak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasyon Eğitimi A Sınıfı İSG Uzmanı F.Burcu Çelik tarafından il Müdürlüğümüz Konferans salonunda verildi.

Vatandaşlarımıza sunulan Hizmetin yürütümünü etkilememeksizin gruplar halinde yapılan Eğitim sonunda çalışanlarımız, güvenli bir iş ortamının sadece yasal bir zorunluluk olmadığını, aynı zamanda hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırladılar” denildi.

Eğitime; SGK  İl Müdürü İsmail Yıldırım, Müdür Yardımcıları, Memur ve işçi personel ile Stajyer öğrenciler katıldı.