Eğitim Araştırma Hastanesinde Kan Değişimi

Eğitim Araştırma Hastanesinde Kan Değişimi

Yayın: 08.01.2016 10:22
Paylaş:
A+ A-

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, “Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 4 yıldızlı otel konforunda odaları, yoğun bakımları, ameliyathaneleri, laboratuarlarıyla 440 yatakla hizmet vermekteyiz” dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr.İsmail Kara beraberinde KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticiliği görevine atanan Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan ile birlikte sağlık alanında ki gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Kara, hastanenin Eğitim Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 2016 yılına Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yönetiminde değişiklerle başladığını belirterek, hastane Başhekimi Doç. Dr. Alaadin Polat Tıp Fakültesi Fizyoloji bölümüne Profesör olarak atanabilmesi için görevinden istifa ettiğinden hizmetlerine yeni atanan Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan ile beraber devam edeceklerini söyledi.

TÜRKİYE GENELİNİN ÇOK ÜSTÜNDEYİZ

Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterliğe bağlı sağlık tesisi yöneticilerinin ve çalışanlarının hedefinin tıbbi etik değerleri ön planda tutan, hasta ve çalışan güvenliği, hasta ve çalışan memnuniyeti odaklı, hasta haklarına saygılı, eğitim, araştırma, ölçme, iyileştirme tekniklerini kullanarak hizmet sunum standartlarını devamlı geliştiren, kolay ulaşılabilir, etkin, verimli, konforlu, güvenli sağlık hizmeti sunmak olduğunu ifade eden Kara, “Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde otel konforunda odaları, yoğun bakımları, ameliyathaneleri, laboratuvarlarıyla 440 yatakla hizmet vermekteyiz. Yoğun bakımlarımızda toplam 48 yatağımız mevcuttur. 2015 yılı geneli toplam yatak doluluk oranı servisler için yüzde 75,5, yoğun bakımlarda ise bu oran yüzde 94’tür. Hastanemize 2015 yılı genelinde yapılan toplam poliklinik müracaat sayısı 951 bin 824 kişidir. Bu sayı ilimiz nüfusunun yaklaşık 5 katına tekabül etmektedir. Günde yaklaşık 4 bin ile 4 bin 500 poliklinik hastasına, yaklaşık 800-900 civarında acil servis hastalarına hizmet vermekteyiz. Hastanemize yapılan toplam müracaatların yaklaşık yüzde 25’ini acil servise olan müracaatlar oluşturmaktadır. Hastanemizde 22 profesör, 7 doçent, 45 yardımcı doçent olmak üzere 74 akademisyen, 83 uzman doktor, 21 pratisyen olmak üzere 178 doktor kadrosu ve 670 yardımcı sağlık hizmetleri personeliyle hizmet veriyoruz. Bu sayılarla kadro doluluk oranında Türkiye genelinin çok üstündeyiz” dedi.

HEDEFİMİZ İL DIŞINDAN HASTA GELMESİNİ SAĞLAMAK

Hasta ve hasta yakınlarının hastaneye girdikleri andan itibaren, kendilerini güvende ve rahat hissedebilmeleri, ihtiyaçları olan sağlık hizmetini daha iyi alabilmeleri için, bakanlığımızın politikaları doğrultusunda birçok alanda yeni hizmet birimlerini ve Uzman Doktorları hastaneye kazandırdıklarını da kaydeden Kara, “Karabük’ten Ankara’ya ve il dışına olan hasta sevkini azaltmak, tersine il dışından Karabük’e hasta gelmesini sağlamak en büyük hedefimizdi. Hastanemizde hocaların katılımıyla yapılan özellikli ameliyatlarla tıbbi onkoloji uzmanı, hematoloji uzmanı atamalarıyla artık kanser tedavisi gören hastaların il dışına gitmelerine gerek kalmadı. Yine gastroenteroloji uzmanları, endokrinoloji uzmanı, yenidoğan uzmanı ve yeni göreve başlayan çocuk endokrinolojisi uzmanı arkadaşımızın göreve başlaması, Koroner Anjiyografi Ünitesinin açılmasıyla bu hedeflerimize büyük oranda ulaştık. Bu anlamda 2015 yılında hastanemizde yeni bölümler açtık.Palyatif Bakım Merkezini hizmete açtık. Burada çoğunluğunu kanser ve buna benzer kronik ve son dönem evresindeki hastaların tedavisini yapmaktayız. Bu hastalara psikolojik desteği de kapsayan ve evlerinde de devam eden sağlık hizmeti veriyoruz. Genel Sekreterlik bünyemizde Çocuk İzlem Merkezi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Koroner Anjiografi Merkezi, Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi, Diyaliz Ünitesini açtık Safranbolu Devlet Hastanesinde Fizik Tedavi Ünitesini açacağız” ifadesinde bulundu.

Kara ayrıca, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlık hizmeti sunumunun en önemli basamaklarından biri de modern cihazların bulunduğu, tam donanımlı olan ve güncel tedavilerin uygulandığı ameliyathaneleri olduğunu ve 11 adet ameliyathanede günlük ortalama 75 ameliyat yapıldığını da kaydetti.

SAĞLIK ALANINDA KARABÜK’Ü ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ

KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticiliği görevine atanan Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan ise, sıkıntıların olduğunu ve bunların çözümü için çalışmalara başladıklarını kaydederek, “Hasta ve çalışan odaklı bir çalışma yapacağız. Hastanemizde sorunların en başında Acil ile ilgili. Masaya yatırarak yapacağımız uygulamaları en kısa sürede uygulamaya alacağız. Hastaların hekimlere ulaşma zorluğunu ortadan kaldıracağız. Bilimsel çalışmaları ve tedavileri ön plana çıkararak Karabük’ü sağlık ön plana çıkaracağız. Hastaları en iyi hizmete sunmayı hedefliyoruz. Bunun için çalışanlarımızın çalışma ortamını rahatlatmamız lazım. Güler yüzlü bir çalışma ortamı uyguladığımızda hastalarımız daha güler yüzü bir sağlık hizmeti almalarını sağlayacağız. Sağlık hizmeti verilen bir yerde temizliğin ön planda olması gerekir. Bunla ilgili yeni bir planlama yapacağız. İnşallah daha iyi olacağız” dedi.

Kara ve Doğan daha sonra gazetecilerin sağlık alanı ilgili yönettiği soruları cevapladı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Migros “Yerli Susam, Yerli Üretim” projesini hayata geçirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Migros, Pol's işbirliğiyle, Çukurova bölgesindeki yüzde 90’ı kadın üreticileri kapsayan “Yerli Susam, Yerli Üretim” projesini hayata geçirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Migros, Pol's işbirliğiyle “Yerli Susam, Yerli Üretim” projesini başlattı.

Proje sayesinde, son yıllarda ağırlıklı olarak ithal edilen susam ürünün yerel üretimi desteklenerek sürdürülebilir bir tedarik zinciri oluşturulması amaçlanıyor. Yerli susamın yanı sıra yerli susamla üretilen tahin ve helva ürünleri, Migros mağazalarında Pol's markası altında satışa sunuldu.

Şirket yüksek oranda kalsiyum, demir ve magnezyum içeren yerli susam üretimini desteklemek üzere, projenin ilk aşamasında Adana Çukurova bölgesinde, sözleşmeli tarım modeliyle, yüzde 90'ı kadın üreticiler olmak üzere 390 dekarlık alanda susam ekimi gerçekleştirildi. Migros'un alım garantisiyle güç bularak, yeniden üretime geçen çiftçiler, ürünün dikim öncesi, hasat ve kurutma süreçlerinde, ziraat mühendislerinden oluşan “Pol's Tarım Koordinasyon” ekibinden zirai eğitim ve teknik destek aldılar.

Üretilen yerli susamlar, Pol's fabrikasına gönderilerek şeker pancarı ile tatlandırılmış tahin, çifte kavrulmuş tahin helvası ve Ermenek bölgesine özgü üzüm pekmezi ile tatlandırılmış Ermenek helvası üretildi. Ürünler Pol’s markası ile Migros mağazalarında satışa sunuldu. Projenin genişleme aşamalarında ise daha önce hiç susam ekilmemiş farklı bölgelerde de yerli susam ekiminin yaygınlaştırılması ve daha fazla çiftçiye ulaşılması hedefleniyor.

– “İthalatı yüksek olan susamı yerelleştirmeyi hedefliyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Migros Grubu Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur yerli üretimi teşvik edecek iş birlikleri gerçekleştirdiklerini, yerli üretimle birlikte, yerel kalkınmanın öneminin çok büyük olduğunu ve kendi kendine yeter olmak için Türkiye'nin her bölgesinde yerel üretimin devamlılığını sağlamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Baydur, “Bir taraftan sürdürülebilir tarıma yatırım yaparken, bir taraftan da kadın üreticilerin güçlenmesine yönelik çalışmalarımıza her yıl yenilerini ekliyoruz. Pol's iş birliği ile 'Yerli Susam, Yerli Üretim' projesini bu kapsamda hayata geçirdik. Projenin genişlemesiyle beraber susam ekim alanlarını, çalıştığımız çiftçi sayısını ve tonajı artıracağız. Ayrıca mevcut potansiyel alanlarda da verimi artırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Pols şirketi CEO'su Ali Polat da “Migros'un talebi ile başlayan projede, ilk etapta 120 ton yerli susam için sözleşme yaptıklarını belirterek, “Migros'un alım garantisi, üreticilerimiz için çok büyük teşvik oldu. Yerli susamın hasat süresi 120 gün. Çukurova bölgesinde yapılan Mısır ekiminin ardından boş kalan arazilerin etkin kullanımı için susam üretimini teşvik ettik. Böylece yıl boyunca sürekli bir üretim döngüsü oluşturarak yerli tarımın sürdürülebilirliğini sağlıyoruz.” açıklamalarında bulundu.