Emeklilerden Yoğun Talep…

Emeklilerden Yoğun Talep…

Yayın: 22.08.2015 13:04
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Emekliler Derneği Karabük şube başkanı Celal Bulut,TOKİ ile yapılan anlaşma gereği emekliler için yapılacak konutlara büyük ilgi olduğunu söyledi.

Dernek başkanı Celal Bulut,şu ana kadar yapılan talep sayısının 800’ü geçtiğini bildirerek,”emeklilerimiz için Aydınlıkevler ve çok büyük ihtimalle 5000 evler bölgesinde 2+1 ve 3+1 şeklinde konutlar yapılacak.Yani talep sayısına göre projeye yön verilecek.Önemli bir çalışmaya imza attık ve emeklilerimizin konut sorununu bu sayede çözeceğiz”dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, meklileri ev sahibi yapmak için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile yaptıkları görüşmelerden alınan olumlu sonuçla birlikte talep toplanmaya devam edildiğini ve 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacak konutlar için ön kayıt sayısının 800’ü geçtiğini söyledi.

2+1 Ve 3+1 OLACAK

2+1 ve 3+1 şeklinde iki tip konutlar yapılacağını ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut; “Bu 2+1’lere 3-4 Bin TL gibi Temel atıldığı zaman peşin para alınacak ve taksiti de anahtarı aldıktan sonra başlayacak bu taksitler 2+1’lerde 15 yıl 270 TL ödemeli olacak. 3+1 ise 540 TL gibi aylık ödemeli olacak. Bu da 10 yıl ödemeli olacak. Bizim kayıtlı olan üyelerimiz bu taleplerini belirtsinler, olmayanlar da kayıtlarını yaptırarak bu taleplerini belirtsinler. Ben ortada bir rakam görmek istiyorum. Bu taleplerini ne kadar çok erken alırsak o kadar iyi olur. Yüzde 90 yerlerimiz hazır. Belki tek bir yere yapacağız, belki de iki ayrı yere yapacağız. Yani bir kısmı Aydınlıkevler tarafına, belki bir kısmı 5000 Evler tarafına da olabilir, ya da hepsi aynı yere de olabilir. Onun için yer konusunda halen daha çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu işi başaracağız. Bugüne kadar emeklilerimizin dualarına talip olduk, yine onların dualarına talip olmaya devam edeceğiz. Bu işi başaracağız ve bu Türkiye’de bir ilk olacak. Buradan emekli dur ve yetimlerimize sesleniyorum. Bu fırsatı kaçırmayın, kira öder gibi ev sahibi olacaksınız. Bu konuda emeği geçen herkse teşekkür ediyorum” dedi.

Taleplerimizin süresi yok TOKİ Başkanımız bu işin ucunu açık bıraktı. İki bin de olsa üç bin de olsa yapacaklar bu işte sınırlama yok. Ama yine de kısa sürede bu işin neticelenmesi gerekiyor. Onun emeklilerimiz biraz acele etsinler, bu fırsatı kaçırmasınlar” şeklinde ifadelere yer verdi.

YAŞ SINIRI YOK

Diğer yandan emeklilere yapılacak konutlar için yapılan kayıtlarda yaş sınırının gözetilmediğini bildiren başkan Bulut,”emeklilerimizin yaşı ne olursa olsun taleplerini kabul ediyoruz”açıklamasına yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.