Eşini 10 Yerinden Bıçaklayarak Öldürdü

Eşini 10 Yerinden Bıçaklayarak Öldürdü

Yayın: 30.04.2016 09:34
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te bir şahıs, iddiaya göre cep telefonunda bulduğu aşk mesajları yüzünden tartıştığı eşini 10 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Edinilen bilgiye göre, olay saat 15.00 sıralarında Soğuksu Mahallesi İlke Sokak’taki bir evde meydana geldi. İddiaya göre, Orhan Y. (49), aralarında 5 aydır sorun olan eşi Şerife Y.’nin (49) cep telefonunda aşk mesajları yakaladı. Bunun üzerine eşi ile tartışmaya başlayan Orhan Y., eline geçirdiği bıçakla eşini vücudunun 10 yerinden bıçakladı. Can havliyle kanlar içinde evden kaçan Şerife Y., yan binanın duvarından atladıktan sonra olduğu yerde yığılıp kaldı. Eşinin arkasından koşan Orhan Y. ise durumu 112 Acil Servis’e bildirdi. Orhan Y., ambulans gelinceye kadar bıçakladığı eşine tampon yaptı. Olay yerine gelen ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan biri özürlü 2 çocuk annesi Şerife Y., yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Eşi ile birlikte ambulansla hastaneye kadar gelen ve elinden yaralanan Orhan Y. ise burada polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Bağırma seslerini duyduktan sonra yerde komşularının kanlar içinde yattığını gördüğünü söyleyen Mustafa Çetin, “Dışarı çıktığımızda Şerife Y. yerde kanlar içinde yatıyordu. Kocası ise ambulansa haber vermek için koşuyordu. Sonra gelip eşine tampon yapmaya başladı. Bizim bildiğimiz olay kıskançlık yüzünden oldu” dedi.

Olay yeri inceleme ekipleri ve savcı olay yerinde incelemelerde bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hong Kong’da tek kullanımlık plastik yasağı yürürlüğe girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

HONG KONG (AA) – Hong Kong'da çevre kirliliğini azaltmak amacıyla tek kullanımlık plastiklere getirilen yasak yürürlüğe girdi.

Hong Kong Çevre Koruma Departmanının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, tek kullanımlık plastiklere yönelik yasağın başladığı bildirildi.

Büyük gıda üreticisi ve tüketicisi olması nedeniyle çok miktarda plastik ve straforun tüketildiği Hong Kong'da bu alanda getirilen yasağın bugünden itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Yeni yasa kapsamında çatal, bıçak, pipet ve tabak gibi tek kullanımlık ürünlerin satılamayacağı ve dağıtılamayacağı ancak yasağın paket servislerde kullanılan plastik gıda kapları ve bardaklar için henüz geçerli olmadığı belirtildi.

Yasağın seneye uygulanması beklenen ikinci aşamasında paket servis de dahil tek kullanımlık tüm plastik ürünleri kapsayacağı vurgulandı.

Geçiş sürecinde 6 ay mühlet verilen restoranların birçoğunun yeni önlemi uygulamaya başladığı kaydedildi.

– “Plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor”

Hong Kong'daki Kuen Fat Kitchen restoranının sahibi Kitty Chan, artan maliyetlere dikkati çekerek, “Tek kullanımlık bir çatal bıçak setinin küçük bir değişiklik olduğunu düşünebilirsiniz ancak plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor. Dolayısıyla yiyecek ve içecek sektörü için pek de dostane değil.” dedi.

Çevreci örgüt Greenpeace, plastik çatal bıçak takımlarının, Hong Kong'da tek kullanımlık poşetlerden sonra en büyük plastik atık kaynağı olduğunu ancak birçok işletmenin ambalajlarını iyileştirmek yerine yeni kurallara uymak için doğal kaynaklardan yapılmış alternatif plastiklere yöneldiğini açıkladı.

Greenpeace üyesi Leanne Tam, her türlü plastik yasağı politikasının, halkı maddeden uzak durmaları yönünde etkilemeyi amaçlaması gerektiğini dile getirerek, “Hükümete tek kullanımlık yerine yeniden kullanılabilir ürünleri teşvik etmek için daha fazla kaynak ayırması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Sorunun temelini çözmenin yolu budur.” diye konuştu.

Hong Kong hükümetinin 2022 rakamlarına göre şehir, günde 11 bin 128 ton katı atık imha ediyor, bunların 2 bin 369 tonunu plastikler oluşturuyordu.

Hong Kong'da atıkların yok edilmesi için 3 düzenli katı atık depolama sahası bulunuyor fakat hükümet, bu sahaların 2026 yılına kadar dolmasını öngörüyor.

Hong Kong, 1 Ağustos'tan itibaren evleri, restoranları ve tüm işletmeleri attıkları çöpler için ödeme yapmaya zorlayacak katı atık ücretlendirmesini uygulamayı planlıyor ancak uygulamayla ilgili lojistik sorunu henüz çözülemedi.