Her Telden (10.Eylül.2019)

Her Telden (10.Eylül.2019)

Yayın: 09.09.2019 23:32 |Güncelleme: 10.09.2019 08:58
Paylaş:
A+ A-

ARAÇ ÇAYI “DÜZENLEME PROJE İHALESİ YAPILDI..” KARABÜK VE SAFRANBOLU BELEDİYELERİ YER GÖSTERİYOR MU,”YAPIM İHALESİ.”ÇOK AYRI
Bir okurumuz,yorum yollayarak bizi eleştirmiş,bir İHALESİ YAPILDI diyorsun,bir de İHALESİ YAPILIR MI bilmiyoruz gibi yazıyorsun,anlamında bizi eleştirmiş.
Okurumuz haksızlık etmiş.
ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ İÇİN PROJE İHALESİ YAPILDI..
Bu proje ihalesi için KARABÜK ve SAFRANBOLU BELEDİYELERİ’NİN yer göstermeleri de gerekiyor,herhalde gerek KARABÜK Belediyesi,gerekse SAFRANBOLU Belediyesi ARAÇ ÇAYI DÜZENLEME PROJELERİ ile ilgili yer gösterimlerini,henüz yapmadılar..
PROJE İHALESİ TAMAMLANACAK,BİTİRİLECEK..
Daha sonra BU PROJELERE GÖRE,ARAÇ ÇAYI düzenlemeleri yapılacak,bu ayrı bir İHALE KONUSU ve biz işte bu YAPIM AŞAMASININ İHALESİ yapılır mı/yapılamaz mı,ne zaman yapılır,çok süre alır mı,bunu sorguluyoruz.
ÜLKEMİZ EKONOMİK BİR SIKINTILI SÜREÇ YAŞIYOR..
O nedenle ARAÇ ÇAYI DÜZENLEME yapım işi kısa süre içerisinde İHALE EDİLİR ve kazma vurulur mu,gerçi henüz İHALESİ YAPILAN PROJELER sona ermedi.
ARAÇ ÇAYI bugün ki rezil halini daha kaç yıl devam ettirir acaba..?

PEKİ SİZ DEĞERLİ OKURLARIMIZA “ 2015 YILI ARALIK AYINDA İHALESİ YAPILAN..” ATATÜRK MAHALLESİ AKSÖKÜ 1-2-3 DERE ISLAHI DERSEK…!!
Bakın Karabük gerçekten çok talihsiz bir Kent,biz ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ falan diyoruz ya,Karabük’ün DSİ ile öyle çok işi var ki,bu işler bir şekilde,gerektiği hızda yürümüyor,yürütülemiyor..
DSİ ATATÜRK MAHALLESİ AKSÖKÜ 1-2-3 DERE ISLAH ÇALIŞMASI YAPACAK.
Bu nedenle ARALIK 2015 TARİHİNDE bir İHALE YAPILDI..
Biz bildiğimiz İHALE BEDELİ 750 BİN LİRA CİVARINDAYDI..
Ancak,ARALIK 2015 TARİHİNDE ihalesi yapılan bu çalışma halen başlatılamadı,neden başlatılamadı,biz sık/sık yazdık ya,Devlet eski Hastanesi’nin hemen arkasından başlayan KENTSEL DÖNÜŞÜM olayı nedeni ile KARABÜK BELEDİYESİ DERE ISLAH ÇALIŞMALARI İÇİN YER GÖSTEREMİYOR..!!
KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILAMIYOR,GECİKİYOR,o civarda ki insanlar mağdur oluyorlardı,bu mağduriyetleri palyatif bazı önlemlerle bir parça önlendi,kiralama olaylarının önü açıldı,ancak,gelin/görün ki AKSÖKÜ DERE ISLAH ÇALIŞMALARI BAŞLAYAMADI..!!
KENTSEL DÖNÜŞÜM yapılamıyor,DERE ISLAHI yapılamıyor..
KARABÜKLÜLER BU İŞLERE NE DERLER ACABA..?
Düğün,mevlit,köy gezilerine devam ağabeyler..!!

SAYIN YAŞAR KAPTAN ÇEBİ’NİN ISRARLI ÇALIŞMASI SONUÇ VERİYOR VE MARZİNÇ YÖNETİMİ KARABÜKSPOR’A MADDİ DESTEK KARARI ALDI..
Sayın YAŞAR KAPTAN ÇEBİ’NİN ısrarlı çalışması sonuç verdi ve MARZİNÇ YÖNETİM Kurulu,geçtiğimiz hafta yaptığı Yönetim Kurulu Toplantısı ile KARABÜKSPOR’A 300 bin lira civarında ve aylık 25 bin liralık ödemeler halinde MADDİ DESTEK kararı aldı.
Bu konu da,MARZİNÇ Yönetiminin etkili isimlerinden Sayın AYHAN İLERİ böyle bir karar aşamasında olduklarına dikkat çekerek,sağolsun bizimde görüşümüzü aldı.
KARABÜKSPOR’A BÖYLE BİR YARDIMIN ÇOK İSABETLİ OLACAĞINA ilişkin düşüncelerimizi anlattık Sayın AYHAN İLERİ’YE ve dileriz böyle bir maddi destek kesinleşecek.
MARZİNÇ YÖNETİM KURULU BÖYLE BİR KARAR ALDI.
Sayın YAŞAR KAPTAN ÇEBİ,çok eskilerde KARABÜKSPOR Kulüp Başkanlığı görevinde bulunmuş,İDMAN SAHASI yapımında çok etkin çalışmalar yapmış ve MARZİNÇ Hissedarı bir isim.
ÇOK ISRARCI TALEBİ İLE BU MADDİ DESTEK GÜNDEME GELDİ..
Şu an itibarı ile KARABÜKSPOR’A maddi bir nefes olacaktır..
En azından belirli deplasman giderlerini karşılar bu destek.
Şu dar zamanda gerçekten iyi bir hava yarattı..

KREDİ YURTLAR KURUMU,YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURTLARININ RESTAURANT VE KANTİN YÜKLENİCİLERİNİ BELİRLEDİ VE BEKLENEN…!!
KREDİ YURTLAR KURUMU Genel Müdürlüğü,YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURTLARININ restaurant ve Kantin hizmetlerini yürütecek FİRMA SEÇİMLERİNİ belirledi,yani YÜKLENİCİ FİRMALAR belirlendi..
BİR ANLAMDA BEKLENEN OLDU..!!
KREDİ YURTLAR KURUMU tarafından işletilen YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURTLARI için yapılan seçimde,aynı zamanda AK Parti Ovacık İL GENEL MECLİS Üyesi olan Sayın AHMET TAM ile TRABZON KÖKENLİ olduğuna işaret edilen FİRMA seçildi.
Yıllardır bu işleri yapan ve ismi üzerinde yerli/yersiz birçok söylenti çıkartılmak istenen Sayın AHMET ŞAHİN devre dışı bırakıldı ve bu kez herhangi bir Yurt verilmedi.
KYK ÖĞRENCİ YURDU restaurant ve Kantin İşletmeleri seçimi için ÇOK SAYIDA FİRMA BAŞVURU DA bulunmuştu,ancak,başvuranlar arasında AK Parti Ovacık İl Genel Meclis Üyesi Sayın AHMET TAM ile TRABZON Kökenli olduğu ileri sürülen iki firma üzerinde tercihler yapıldı..!!
Karabük’te uzunca bir süredir gündem olan konu böyle sonlandırıldı..

YENİCE BU KEZ “22.ZÜMRÜT YENİCE KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ..” İLE HAREKETLENDİ VE BU FESTİVALE İLGİ ÇOK/ÇOK BÜYÜK GÖRÜNÜYOR..
Geçtiğimiz günlerde,ne olduğunu kimsenin anlayamadığı ve hemen/hemen hiç ilgi görmeyen,hatta geniş bir YENİCE YAŞAYANI tarafından ÇAKMA FESTİVAL olarak tanımlanan bir Festivalden sonra 22.ZÜMRÜT YENİCE KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ İlçeyi hareketlendirdi.
Bu anlamda hareketlenen,elbet yalnızca YENİCE İlçesi değil,başta KARABÜK olmak üzere,ZONGULDAK ve ÇAYCUMA,DEVREK gibi İlçelerde de 22.ZÜMRÜT YENİCE KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ’NE büyük ilgi olduğu gözleniyor.
YENİCE Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI,ANILAN festivalin 13 Eylül Cuma günü AKAY MEYDANI’NDAN start alacağına işaret ederek “DOLU BİR PROGRAM İCRA EDİLECEĞİNE..” dikkat çekiyor.
22.ZÜMRÜT YENİCE KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ CUMA GÜNÜ..
Bilimsel Konferanslar,Yarışmalar,Fotoğraf Sergileri,Mehteran Gösterileri,Halk ve Rock Konserleri ile DOLU/DOLU BİR FESTİVAL yaşanacak..
YENİCE 22.ZÜMRÜT YENİCE FESTİVALİNE HAZIR HALE GELDİ.

MARZİNÇ TESİSİNİN OLDUĞU BÖLGEDE TESPİT EDİLEN KAYMALARA KARŞI “FORE KAZIK ÇALIŞMASI YAPILIYOR..” VE DEĞERLENDİRME FARKI
MARZİNÇ Tesisi’nin bulunduğu alanda tespit edilen TOPRAK KAYMALARINA karşı MARMARA GERİ KAZANIM Şirketi Yönetim Kurulu “FORE KAZIK SİSTEMİ UYGULAMASINA..” başladı..
Biliyorsunuz,MARZİNÇ KAPASİTE ARTTIRIMI yapmak istemişti,ilgili Bakanlık buna izin vermedi,eğer gerekli izinler verilmiş olsaydı,sonucu ÇİNKO FABRİKASI olarak bitecek bir süreç yaşanacaktı.
BU YATIRIMIN ALT YAPISI OLACAK OLAN,kapasite artırımına,İlgili Bakanlık izin vermedi ve belki de DIŞ ÜLKELERDEN ÇİNKO İTHAL EDEN Firma veya Firmalar nasıl sevinmiştir bu karara diye düşünen geniş bir kesim de vardır..!!
Her ne hal ise artık,olayın o tarafı ayrı..!!
MARZİNÇ Tesisini garantiye almak üzere “FORE KAZIK SİSTEMİ..” çalışmalarına devam ediliyor ve bazı kesimler bu çalışmaları yanlış değerlendiriyorlar “MARZİNÇ KAPASİTE ARTTIRMAK İÇİN..” inşaatlarına devam ediyor gibi bir görüş gündeme getiriyorlar.
Yapılan iş “FORE KAZIK SİSTEMİ..” ile Tesisi tam anlamı ile güvenceye almak.
Haaa..! orada birde SU ARITMA TESİSİ işi var.
MARZİNÇ ÇOK SU KULLANIYOR ve kullandığı suyu KAPALI DEVRE arıtarak yeniden kullanmak üzere,oldukça büyük paralar harcayarak ARITMA TESİSİ İnşaatı yaptırıyor veya yaptırdı.
O civar insanları bu çalışmaları yanlış değerlendiriyorlar demek..
Olayın özeti bu..

SAFRANBOLU KAYMAKAMI SAYIN DR.FATİH ÜRKMEZER,GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE YAZDIKLARIMIZI TEYİT EDER BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI..
Hatırlayanlar vardır,Safranbolulu hayırsever Ünlü Sinema Yapımcısı Sayın TÜRKER İNANOĞLU’NUN yaptırmayı vaat ettiği İLETİŞİM FAKÜLTESİ Binası hakkında GECİKMELER YAŞANDIĞINI yazdık,olayın üzerine gittik.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ için SAFRANBOLU KAYMAKAMLIĞI’NIN 40 yıla yakın bir zamandır kullandığı binanın boşaltılması gerekiyordu,bunun için SAFRANBOLU KAYMAKAMLIĞI hemen karşı tarafta ki MESLEK YÜKSEKOKULU ‘NUN bulunduğu binaya taşınacaktı.
O nedenle,anılan bu binada KARABÜK ÜNİVERSİTESİ tarafından düzenleme,restorasyon yapılması gerekiyordu ve bu uzun süre alınca,yapıldı diyerek teslim edildiğinde,boya/badana işleri dahil olmak üzere,klima,elektrik,tuvaletler gibi birçok eksikliğin ortaya çıkması ile işler tamamen gecikti..
Bunları geçtiğimiz süreçte yazdık,Kamuoyu ile paylaştık.
Şimdi görüyoruz ki SAFRANBOLU KAYMAKAMI Sayın FATİH ÜRKMEZER yazılı bir açıklama yaparak aynı konulara değinmiş,gecikmenin nedeni hakkında Kamuoyu’na bilgiler vermiş.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ yapımı için sorun büyük ölçü de çözüldü..
Sayın TÜRKER İNANOĞLU bu süreçte gerçekten çok üzüldü..
Yakın dostlarından,bu yönlü ciddi bilgiler aldık desek yeridir..

KARDEMİR “YEMEK İHALESİ EKİM AYI ORTALARINDA VEYA SONUNA YAPILIR MI..” DAHA ÖNCE BİR İNGİLİZ,BİR FRANSIZ FİRMASI BAŞARAMADI
KARDEMİR Çalışanları,yemek ihalesini dikkatle takip ediyorlar,bu konuda bir işçi kardeşimiz “ABİ BENİM AKLIM KÖMÜR ALINMASINA,CEVHER ALINMASINA ERMEZ.BENİM İÇİN KARDEMİR’DE AĞIZ TADIYLA YİYECEĞİM YEMEK DAHA ÖNEMLİ..” falan dedi.
KARDEMİR YEMEK İHALESİ EKİM ORTALARINDA YAPILABİLİR Mİ..?
KASIM AYININ içerisinde süre bitiyor galiba.
Biliyorsunuz daha önce İNGİLTERE kökenli bir Firma bu ihaleyi aldı,yarı yolda bıraktı gitti,bir FRANSA kökenli Firma aldı,yarı yolda bıraktı gitti ,daha sonra gelen bir Firma da bu işi bıraktı ve arkasında TORTULAR BIRAKARAK gitti.
Şu an,bu işi yapan Firmanın herhangi bir sıkıntılı durumu yaşanmadı..
Bu iş sonuçta ihale ile verilecek..
Dileriz AFAKİ BİR FİYAT DÜŞÜŞÜ ile iş çıkmaza sokulmaz ve bu nokta da bilemiyoruz KARDEMİR YÖNETİM KURULU nasıl bir yol,nasıl bir Yöntem izler “ŞU ANA KADAR SIKINTI YARATMAYAN FİRMA DEVAM ETSİN Mİ..?” der,”YOK İHALE YAPMAK ZORUNDAYIZ MI..” der..
Yazımıza başlarken BİR İŞÇİ KARDEŞİMİZ en net görüşünü verdi..
“ABİ BEN DİĞER İHALELERİ BİLMEM,YEMEK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ..” dedi.
Olaya bir de bu pencereden bakmak gerekir herhalde..

KARABÜK’TE ÇOK GENİŞ BİR “EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILAN…” KESİM VAR VE BUNLAR HÜKÜMETTEN GELEBİLECEK OLUMLU BİR HABERE HASRET
Biliyorsunuz Karabük’te çok ciddi bir EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR kitlesi var,Ülke genelinde bunların sayısı 5 milyon olarak söyleniyor,ama Karabük’te ne kadar EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILAN kitlesi var kesin bir rakam yok.
Geçtiğimiz Pazar günü ANKARA’DA toplandılar EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR ve haklarını istediklerini anlattılar,Karabük’te de bizim tanıdığımız birçok EYT’Lİ umutla geleceği bekliyorlar.
Bu arada,dün iki EYT’Lİ kardeş ile sohbet ettik.
AYAKÜSTÜ DE OLSA SOHBET ETTİK.
Sözlerini AK Parti Dış İşler Komisyonun da görev yapan,AK Parti Karabük Eski Milletvekili Sayın MEHMET CEYLAN’A getirdiler ve “Sayın CEYLAN SURİYELİLERE ŞİMDİYE KADAR 40 MİLYAR DOLAR PARA HARCANDIĞINI SÖYLEDİ..” dediler.
“BİZE VERİLECEK PARA,O PARANIN YANINDA ÇEREZ BİLE OLMAZ..” gibi görüşler dile getirdiler ve “BU YÖRE AÇISINDAN BİR ŞANS OLAN Sayın MEHMET CEYLAN,BİZE, EYT’LİLERE YARDIMCI OLSUN..” gibi yaklaşımlar getirdiler..
Sayın MEHMET CEYLAN’DAN büyük bir övgü ile söz ettiler..
KARABÜKLÜ EYT’LİLER HAYLİ DERTLİLER,ÇÖZÜM İSTİYORLAR..

5 kişi görüş bildirdi

  1. Karabuklu

    Şehir parkı na is kokusundan gidemiyoruz mangal iptal edilsin lütfen
    Daha sonra insanlar neden bu tesise gitmiyor diyecekler

  2. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİM SEN YAZMAYINCA KİMSE DE YORUM YAZMIYOR.GERÇEKTEN ELLERİNE SAĞLIK KARABÜKÜN NABZINI İYİ TUTUYORSUN,ÇOK DEĞİYŞİK KONULARI DİLE GETİRİYORSUN,ANCAK YAZDIĞIN KONULAR İÇİNDE KARABÜK BELEDİYESİ İLE İLGİLİ YAZINIZI SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ DİKKATE ALIYORMU.SEÇİMLER OLALI ALTI AYI GEÇTİ HALA KARABÜK E BİR ÇİVİ ÇAKILMADI, KARABÜK BELEDİYESİ UYUYORMU KARABÜK KADERİNEMİ TERK EDİLDİ,KARABÜKÜN SORUNLARI ÇÖZÜLEMEZ NOKTASINA GELDİ.BUNLARI HERGÜN YAZAN AHMET ABİME BURADAN SAYGILARIMI SUNUYORUM.

  3. cumali poyraz

    Oh ne ala memleket. Marzinc’i ne kadar şirin göstermek istiyorlar. Yok belediye’ye yardım, yok Karabükspor’a yardım. Vatandaşın gözünde şirinlik peşindeler. Halkın sağlığını bozduktan sonra ne kadar yardım yaparsa yapsın. Herşey para mı? Yok mu Karabük’te zenginler. Karabükspor bu hallere düşecek bir takımmıydı. Karabükspor sayesinde şehrin adını bilmeyenlere öğretiyordu. Hala Karabük nerde diyenler var bu ülkede. Bıraksınlar şirinlik peşinde koşmayı. Sağlıktan öteye hiçbirşey olamaz. İstediğin kadar paran olsun sağlığın olmadıktan sonra. Sabancı evladı için neler vermezdi. Önce sağlık kardeşim bu kadar.

  4. karabük / safranbolu

    marzinç olsun kardemir her ikiside karabükü zehirliyor geceleri filitre olmadan dışarıya veriyorlar yüksekden karabük üzerine sabah erken bakınca araç cayı / sağanlı çayı ve yenice tarafına doğru Karabük ve safranbolu üzerin duman çöküyor . rüzgar eserse dere boylarına doğru ilerliyor insan sağlığı paradan daha çok önemli sağlığını kaybedince hiç bir para onu geri getirmez
    eskiden kardemirin kapatisesi 800 bin ton idi şimdi 2 500 milyon ton 3 katı zehir demektir ileride 3 500 milyon olacak 4 katından fazla zehir demektir marzinç bunun yanında cabası türkiyede hiç bir yer marzinçi kabul etmedi sonunda karabüke kurdular onun için marzinçi savunmaya hiç kimsenin hakkı yok bu zehir aynı sıgara gibidir uzun vadede zararları ortaya çıkıyor işte o zaman geri dönüş olmuyor hastalıkdan Karabük üniversiteside hiç görmüyor fabrikadan çıkan dumanlar üniversite üzerinden doğru soğanlı çayına doğru ilerliyor hava kirliliğini ölçenler sabah erken saatte ölçsünler işte o zaman gerçek değeri bulurlar.

  5. KARABÜKLÜ

    BEN KAPULLU’DA OTURUYORUM SABAH NAMAZI VAKTİ HAVA AÇIKSA KARDEMİR,AYDINLIKEVLER,KAYABAŞI TARAFI,HATTA ÖĞLEBELİ VE YEŞİL MAHALLE TARAFI BERBAT DURUMDA.YOKSA BİR ÖNCE Kİ YORUMCU ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ FİLTRELER GECE VARDİYASINDA ÇALIŞTIRIL MIYOR MU ? HATTA FİLTRELERİ ÇALIŞTIRMA MALİYETİ CEZADAN DAHA AZ OLDUĞU İÇİN BU KADAR CÜRETKAR OLDUKLARI BİLE KONUŞULUYOR….

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.