Her Telden (11.Haziran.2015)

Her Telden (11.Haziran.2015)

Yayın: 11.06.2015 08:37
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİ TEŞKİLATLARI “YAŞADIKLARI ŞAŞKINLIĞI ÜZERLERİNDEN ATMAYA ÇALIŞIYORLAR..” VE ÇALIŞMALARI,,
AK Parti Teşkilatları “YAŞADIKLARI ŞAŞKINLIKLARI ÜZERLERİNDEN ATMAYA ÇALIŞIYORLAR..” ve anladığımız kadarı ile bu anlamda ÖZELEŞTİRİLERİNİ yapıyorlar.
SEÇİM SÜRECİNDE GERÇEKTEN İYİ ÇALIŞTILAR..
Öncelikle bunu tespit etmek ve bu gerçeği kabullenmek gerek.
Denilecek ki “MADEM İYİ ÇALIŞTILAR,O ZAMAN OY ORANLARI NEDEN DÜŞTÜ..?”,bunu söyleyenler elbet ki haklıdırlar,ancak,bu anlamda da BİR GERÇEĞİ GÖZDEN KAÇIRMAMAK gerekir.
AK Parti oyları,yalnızca KARABÜK ÖZELİNDE düşmedi ki,AK Parti oyları ÜLKE GENELİNDE DE düştü ve bu anlamda AK Parti Karabük Teşkilatlarının ağır biçimde suçlanması yanlış.
SEÇİM SÜRECİ başladığında “AK PARTİ ESKİ HAVASINDA DEĞİL,AK PARTİLİLER HEYECANLARINI KAY.ETMİŞLER..” diye birkaç kez yazdığımızı iyi hatırlıyoruz.
AK Parti girdiği her seçimde BİRİNCİ PARTİ ve TEK BAŞINA İKTİDAR olarak çıkmıştı,bu kez YİNE BİRİNCİ PARTİ olarak çıktı,ancak TEK BAŞINA İKTİDAR olabilme şansını kaybetti.
AK PARTİ ÜZERİNDE Kİ ŞAŞKINLIĞI ATMAYA ÇALIŞIYOR..
Şimdi KOALİSYON fikrine,gerçeğine uyum sağlayacak.
KARABÜK TEŞKİLATI İYİ ÇALIŞTI demek mümkün..
Ancak OYLARI Ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te de düştü..

AK PARTİ GENEL MERKEZİ’NE “KARABÜK TEŞKİLATLARI ÇALIŞMADI ŞEKLİNDE..” ŞİKAYETLER YAPILIYOR MU.,.?
7 Haziran Genel Seçiminin KARABÜK SONUCU üzerine,AK Parti içinde bir hareketlenme olduğu kesin,özellikle GENEL MERKEZE,İl Teşkilatı başta olmak üzere,BÜTÜN TEŞKİLATLARIN şikayet edildiği yolunda bilgiler geliyor.
BİZZAT GENEL MERKEZE GİDENLERDEN SÖZ EDİLİYOR.
MEKTUP-FAKS-MAİL GÖNDEREREK şikayetlerde bulunanlardan söz ediliyor ve buna karşılık AK Parti İl ve İlçe Teşkilatlarının üstün bir performansla çalıştığı da bir gerçek.
“BİZ SEÇİMİN BÖYLE BİTECEĞİNİ,MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ AÇIKLANDIĞINDA ANLAMIŞTIK ZATEN..” diyen birçok AK Partili insana rastlıyorsunuz..
“BU LİSTE İLE TEŞKİLATLAR NE YAPSIN..” diyenler var.
AK Parti’nin içinde “KARABÜK SONUCUNUN TEK MÜSEBBİBİ,BU MİLLETVEKİLİ LİSTESİNİN HAZIRLANMASINA,BÖYLE BİR LİSTE İLE SEÇİME SOKULMAMIZ DAYATMASINDA BULUNANLARDIR..” diye çok geniş bir çevre var.
AK Parti içinde “YAKINMA MEKANİZMALARI VAR..”
Peki,MİLLETVEKİLİ ADAYLARI NE DÜŞÜNÜYORLAR acaba..?
AK Parti Teşkilatları özeleştirilerini yapıyorlar..
Bu arada da GENEL MERKEZ bir karar alır mı beklentisi de var..

KARABÜK’TE 7 HAZİRAN GENEL SEÇİMİNİN “TEK VE TARTIŞILMAZ GALİBİ,KAZANANI,SAYIN RAFET VERGİLİ..” ELBET..
Karabük’te 7 HAZİRAN Genel Seçiminin “TEK ve TARTIŞILMAZ GALİBİ,KAZANANI..” Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ oldu elbet.
BUNUN TARTIŞILACAK HİÇBİR YANI YOK..
Sayın RAFET VERGİLİ,Siyaset ile hiçbir ilgisi olmayan,Siyaseti-kendisi de kabul ediyordu-hiç bilmeyen Sayın DURMUŞ YALÇIN ile bu Seçime girdi ve Sayın DURMUŞ YALÇIN’I SEÇTİRMEYİ BAŞARDI..
Öyle ki,birisi Sayın DURMUŞ YALÇIN’A nisan ayının başlarında “RÜYAMDA GÖRDÜM,MİLLETVEKİLİ SEÇİLİYORSUN..” dese ve o mealde sözler etse,Sayın YALÇIN herhalde “İŞİNE GİT KARDEŞİM,BENİMLE DALGA GEÇME..” falan derdi..
Sayın RAFET VERGİLİ,gerçekten müthiş bir Siyaset ustası,birkaç kez daha yazdık Karabük özelinde SİYASİ BİR FENOMEN Sayın VERGİLİ..
Bir önce ki GENEL SEÇİME göre MHP oylarını yüzde 75-80 arttırmayı başardı ve TEK KİŞİLİK BİR SİYASET ORDUSU gibi çalıştı,böyle bir Siyasi çalışmayı Karabük hiç görmemişti.
TEK BAŞINA AK PARTİ’Yİ DİZE GETİRDİ denilse yeridir..
BU SEÇİMİN TEK,TARTIŞMASIZ KAZANANI,GALİBİ OLDU..
Adayını önce Genel Merkeze kabul ettirdi,sonra seçtirdi..

TİCARET VE SANAYİ ODASI’NIN VERDİĞİ YEMEK,AK PARTİYE NE KADAR OY KAYBETTİRDİ ACABA VE BÜYÜK TEPKİ..
Ticaret ve Sanayi Odası tarafından SEÇİMLERE ÇOK AZ BİR SÜRE kala,TBMM eski Başkanı Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN için verdiği yemek,Karabük’te BÜYÜK TEPKİLERE YOL AÇTI..
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’na Üye 2500 civarında üye var bunların içinden 200-250 kadarı yemeğe davet edilince,geride kalan çok büyük bir kitle CİDDİ TEPKİLER gösterdiler.
Evet,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’E mutlaka bir VEDA YEMEĞİ VERİLMELİYDİ,ancak,bu SEÇİMLERE ÜÇ/BEŞ GÜN kala değil,böyle bir yemek SEÇİMLERDEN SONRA daha geniş bir kesimin katılımı ile verilmeliydi.
Ticaret ve Sanayi Odası,böyle bir yemek düzenleyerek AK Parti’nin önemli miktarda oyunu tepkiye soktu ve geniş bir TÜCCAR/TACİR takımı AK Partiye bir anda sırtını döndü..
OLAYIN BU NOKTASINDA,yine, Sayın RAFET VERGİLİ’DEN söz etmek gerek “TSO’NUN DÜZENLEDİĞİ YEMEĞİ ÖYLESİNE USTACA VE ÖYLESİNE SERT BİÇİMDE KULLANDI Kİ,OLAYA TUZ/BİBER EKTİ..” doğrusu.
Ticaret ve Sanayi Odası bu yemek ile büyük yara aldı..
Bilmiyoruz,bu gibi işlerde çok ustaca davranan,çok ustaca stratejiler izleyen Sayın SEDAT NAMAL’I “GEL BAŞKAN GÖREVİNİN BAŞINA YENİDEN GEÇ,BU İŞ SENİN İŞİN..” noktasına gelirler mi..?
MÜTHİŞ BİR TEPKİ OLDUĞU KESİN…

AK PARTİ “BİRİNCİ PARTİ OLDU,ANCAK,TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAYI KAYBETTİ..” VE ŞİMDİ BÜROKRATLARI İZLEYİN
AK Parti,Genel Seçimlerden BİRİNCİ PARTİ olarak çıktı,ancak,TEK BAŞINA İKTİDAR olmak avantajını kaybetti,şimdi ÜLKE YEPYENİ BİR döneme giriyor.
6 HAZİRAN gününe kadar AK Parti’li gibi davranan,6 HAZİRAN tarihine kadar AK Parti Yönetimlerinde yer alan insanların RİCASINI,bir EMİR TELAKKİ ettiğini söyleyen BİR DİZİ BÜROKRAT şimdi ciddi bir gevşeklik içine girmiştir.
KOALİSYONU BEKLİYORLARDIR..
Eğer kurulacak bir Koalisyonda AK Parti yer almazsa,daha düne kadar RİCANIZI EMİR TELAKKİ EDERİM diyen o Bürokratlar nasıl şekil,tavır,tutum değiştirmiş önce AK Partililer görür.
Eğer kurulacak bir Koalisyonda,BAĞLI OLDUKLARI Müdürlükler başka partilerin UHDESİNE bırakılırsa,Bürokrat yine AK Partilileri tanımaz,yeni durumuna süratle biat eder..
O NEDENLE,ÜLKEMİZ YEPYENİ BİR DÖNEME GİRDİ..
Yeni duruma en çabuk ayak uyduracak olanlar BÜROKRATLARDIR,düne kadar AK PARTİ BÜROKRATIYDILAR,şimdi şartlar değişiyor ve DEVLETİN BÜROKRATI olduklarını hatırlarlar..
BİRAZ DAHA BEKLEYELİM,HEP BİRLİKTE GÖRÜRÜZ..

CHP KARABÜK’TE BEKLEDİĞİNİ BULAMADI VE “İKİNCİ PARTİ OLARAK BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARTMA HEDEFİ..” YATTI.
CHP Karabük’te BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI denilse pek yanlış bir ifade kullanılmış olmaz,SEÇİM SÜRECİ Başladığında CHP çok önemli bir güç kazandı gibi görünüyordu.
HEMEN HERKES CHP’YE ŞANS VERİYORDU..
Daha sonra CHP Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU Karabük’e geldi ve bir MİTİNG yaptı,o zaman “İŞTE ŞİMDİ TAMAM CHP BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARTIYOR..” anlayışı daha çok yerleşti..
SONRA NE OLDU İSE OLDU,CHP GERİLEMEYE BAŞLADI..
Milletvekili Listesinin birinci sırasında yer alan Sayın CEVDET AKAY üzerinde spekülasyonlar başlatıldı ve bu spekülasyonlar çok etkili oldu,CHP güç kaybetme sürecine girdi.
CHP BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI..
Oysa ki,CHP Genel Seçim sürecine çok etkili başlamıştı,çok umutlu başlamıştı ve çok geniş bir kesim “CHP BU KEZ HEM ÜLKEMİZDE HEM KARABÜK’TE CİDDİ BİR BAŞARI YAKALAYACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..” anlayışını dile getiriyordu.
Karabük’te TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI Yaşadılar..
Ülke genelinde OY ORANLARI yüzde bir civarında düştü..
İDDİALI BİR PROGRAM İLE YOLA ÇIKMIŞLARDI..
Olmadı,seçmen yine CHP’YE Prim vermedi,oyları azaldı..
Karabük’te ise Aday Faktörü,spekülasyonlar çok etkili oldu..

TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BÜNYESİNDE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI VE SAYIN SEDAT NAMAL OLAYI
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nda bir değişim olacak mı ve bu anlamda ÇOK CİDDİ BEKLENTİLERİN,olduğunu söylemek fazla yanlış olmaz.
Sayın SEDAT NAMAL’IN YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA geri dönmesini isteyen,bunu dillendiren geniş bir çevre olduğu gözleniyor,bunu açıkça söyleyenlerin olduğu da kesin.
BU OLABİLİR Mİ..?
NEDEN OLMASIN diyen çok geniş bir kesim var.
Cemiyet hayatı elbet ki TEK DÜZE BİR HAYAT değil,isteyen kesimler kadar,BU FİKRE ŞİDDETLE KARŞI ÇIKACAK isimler,insanlar da olacaktır,vardır da.
KARABÜK’ÜN önümüzde ki süreçte izlenmesi,kovalanması gereken BİRÇOK TALEBİ VAR ve bunları Sayın SEDAT NAMAL çok yakından biliyor,bu taleplerin hangi aşamalarda olduğunu en iyi bilen isimlerin başında geliyor.
O NEDENLE TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI görevine dönmesinde yarar gören insanlar var ve bu insanlar BUNUN YOLU bunun YÖNTEMİ bir biçimde bulunmalı görüşündeler..
Sayın TUNCAY ÖZCAN’IN görevi layıkı ile yapmaya çalıştığını da söyleyen geniş bir çevre “ÖZEL İŞLERİNİN YOĞUNLUĞU GÖREVİ LAYIKI İLE YAPMASINA ENGEL OLABİLİR..” gibi görüşler öne sürüyorlar..
TİCARET VE SANAYİ ODASI bünyesinde yeni gelişmeler olacak..
Durum öyle gösteriyor..
İzleyelim bakalım gelişmeler ne gösterecek.

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN ADAY OLURSA,ADAY OLACAĞIM..”
7 Haziran Genel Seçiminin Karabük Özelinde ki TEK,TARTIŞMASIZ BİÇİMDE KAZANAN İSMİ olarak görülen Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ Siyaseti gerçekten çok iyi biliyor.,yapıyor.
TEK KİŞİLİK BİR ORDU GİBİ MÜCADELE ETTİ..
MHP’YE BİR MİLLETVEKİLİ KAZANDIRDI..
Sayın RAFET VERGİLİ,bir ERKEN veya ZAMANINDA yapılacak Genel Seçim de “SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN ADAY OLURSA BENDE ADAY OLURUM..” diyor.
BUNU NET BİR DİLLE İFADE EDİYOR..
Biliyorsunuz 7 Haziran Genel Seçimi sırasında Sayın RAFET VERGİLİ özellikle Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’E karşı eleştiriler dile getirmişti,hatta,sürekli Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İ eleştirerek SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTTÜ demek bile mümkün.
Kim NE derse desin,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,bu Yörede ve Ülkemizde ağırlığı olan bir isim,bir Siyasetçi,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bu Yörede sevilen bir Siyasetçi.
Sayın ŞAHİN SEÇİM ÇALIŞMALARINA katıldığı an AK Parti hareketleniyordu,diğer,katılmadığı zamanlarda iş rutine dönüyordu ve böyle bir isim kendisi.
Sayın RAFET VERGİLİ,Sayın ŞAHİN aday olursa olacağını söylüyor.

FİLYOS LİMANI,FİLYOS KARMA ENDÜSTRİ BÖLGESİ VE ÜLKEMİZ D.ÇELİK SEKTÖRÜNDE TEMEL YAPISAL DEĞİŞİM…
7 Haziran Genel Seçimlerinden hemen önce bir BAKANLAR KURULU Kararı yayınlandı Resmi Gazete de ve FİLYOS LİMANI,FİLYOS VADİSİ KARMA ENDÜSTRİ BÖLGESİ haritası yayınlandı,arazi genişletildi.
OLAY RESMİYETİNİ PEKİŞTİRDİ..
Bu arada FİLYOS LİMANI için KARDEMİR Yönetiminin CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN talep ettiği görüşme HENÜZ GERÇEKLEŞMEDİ.
Gerekli RANDEVU henüz KARDEMİR Yönetimi’ne verilmedi..
FİLYOS LİMANI noktasında İŞTAHLANAN bazı Firmaların olduğuna ilişkin haberler geliyor,bu İŞTAHLANMANIN altında ÜLKEMİZ D.ÇELİK Sektöründe ki YAPISAL DEĞİŞİM projeleri yatıyor galiba.
Ülkemizde HURDA KULLANILARAK D.Çelik üretimi yaygın,Devlet bunu CEVHER KULLANARAK üretim yapılacak hale dönüştürmeyi planlıyor/projelendiriyor gibi bilgiler veriliyor.
AKDENİZ-EGE DENİZİ ve KARADENİZ Bölgelerine her biri 10 MİLYON TON Kapasiteli ÜÇ D.ÇELİK Fabrikası kurulması ciddi bir biçimde düşünülüyor..
KARADENİZ BÖLGESİ için ideal yer FİLYOS VADİSİ KARME ENDÜSTRİ BÖLGESİ olsa gerektir ve işte o nedenle FİLYOS LİMANI noktasında İŞTAHLANAN Firmaların temel çıkış noktası bu gelişme olarak gösteriliyor..
KARDEMİR,FİLYOS LİMANI’NI alabilir mi,yoksa bunlar mı alacaklar..?

9 kişi görüş bildirdi

  1. İSTİFA-İSTİFA-İSTİFA

    TSO MECLİS BAŞKANI TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI İSTİFA ETSİNLER ÜYELERİ ARASINDA YEMEYE DAVET EDİLECEKLERLE EDİLMİCEKLERİ AYIRAN AYIRIMCI YÖNETİM İSTİFA ETSİN.BUNLAR AYIRIMCI YÖNETİCİ ÜYELER ARASINDA AYIRIM YAPANLAR.BEN AİDAT ÖDEYECEM BENİM AİDATIMLA ONLAR ŞİRİN GÖRÜNECEKLER..
    İSTİFA ETSİNLER TÜCCARIN TACİRİN YÖNETİMİNİ AYIRIM YAPMAYANLARA BIRAKSINLAR

  2. ENERJİ

    Ülkemizde sağduyulu insanların bitmemiş olması, ilerleyen zamandaki olası tehlikeyi de önlemiş oldu. 2002 krizi sonrası iktidara gelen AKP toplumu kucaklayan yapısıyla önemli işler yaptı. Ancak son yıllarda, yaptığı hizmetlerden güç alarak, toplumu gerecek işlere bulaşmaya başladı. Eğer ilk dönemki kafa yapısını bozmadan devam etseydi, kutuplaşmaya gitmeseydi bugün daha güçlü bir şekilde iktidardaydı. Umarım bu hem iktidar için, hem de muhalefet için iyi bir ders olur.
    Ne ilginçtir ki, Kardemir yönetimi yıllarca AKP hükümeti gibi fabrikayı yönetti ve çalışanlarını gerdi. Aldığı kararlar, ayrımcılık, ücret politikası ve değerlendirmeler benzer yöntemlerle yapıldı. Gelen yeni yönetimin ilk icraatı sosyal barışı sağlama adına yaptı. 1050 çalışanın kadrosunu yükselterek, ücretlerinde artış sağladı. Görevden alınanların itibarını geri iade etti. Kardemir’in bir ferdi olan Sözleşmeli çalışanlara uygulanan “ayni ve nakdi yardımlardan faydalanamaz” ibaresini çizdi. Önümüzdeki günlerde Kardemir’in gelişmesinde payı olan çalışanlarının hak ettiği ücreti alacağının sinyalini verdi.
    Demek ki, bazı şeyler ben biliyorum, ben yaptım demekle olmuyormuş. Bazı şeyler değişebiliyormuş. Değişince de çok güzel şeyler olabiliyormuş.
    Bu vesileyle hangi siyasi parti olursa olsun, paylaşmadan, uzlaşmadan bu işler olmuyormuş. Umarım Kardemir’deki sosyal barış ve adalet ülkemize de yansır.
    İktidar değişse de, değişmese de kafa yapısı değişsin yeter.

  3. koalisyon

    Türkiye’nin rahatlaması için Erdoğan’ın etkisinin azalması gerek. Bugün AKP’yle koalisyon Erdoğan’la koalisyon demek. Erdoğan’ın oyunu kısa sürede 10 puan düşüren seçmen bugün onu kurtaran olursa, bunun hesabını soracaktır.

  4. O LİSTEYİ KİM HAZIRLADI

    TSO YEMEK VERDİ ÇAĞIRDIĞI İSİMLERİN LİSTESİNİ KİM HAZIRLADI.BU LİSTEYİ KİM YAPTI DAVET EDİLECEKLERİ KİM TESPİT ETTİ.ÇIKSIN TİMUÇİN BEY TUNCAY BEY DELİKANLICA AÇIKLASIN.PEKİ BU YEMEYE KARŞI ÇIKAN HİÇ OLMADIMI YANLIŞ DİYEN AKLI SELİM SAHİBİ MESLİS ÜYESİ OLMADIMI BÖYLE LİSTE OLMAZ DEYEN YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLMADIMI.MECLİS ÜYELERİ YÖNETİCİLER KAPUKULU ASKERİ GİBİ HER GELENİ KABULMÜ EDİYORLAR ÇIKSIN BİRİLER AÇIKLAMA YAPSIN LİSTELER ŞU ÖLÇÜLERE GÖRE HAZIRLANDI DESİNLER LİSTELERİ BİZ HAZIRLADIK DESİNLER NEYE SUSUYORLAR

  5. KELTEPE YALAKKUZ

    Karabük Ak Parti’de bu seçimden sonra kaybedenler: Mehmet Ali Şahin, Timurçin Saylar ve yönetimi, Sedat Namal. Geçen yerel seçimde kaybedenler: Mehmet Ali Şahin, Ömer Ayar, Mehmet Ceylan. Ayrıca bu seçimde, bir kaç aday adayının dışında hiç bir aday adayı partisine destek vermediği için kaybetmişlerdir. Bunların başında gelen Burhanettin Uysal ve Serdar Akça da kaybetmişlerdir. Böylece Ak Parti Karabük teşkilatında total olarak siyasi hayatı sona erip politik mevta olanlar sırayla şöyledir: Mehmet Ali Şahin, Timurçin Saylar, Mehmet Ceylan, Sedat Namal, Burhanettin Uysal, Serdar Akça, çalışmayan diğer aday adayları ve Necdet Aksoy ve Dursun Baş gibi çalışmayan belediye başkanları. Peki yıldızı parlayan ve kazanan yok mu? Var. Bunların başında Tuncay Özcan gelmektedir. Özcan sadece teşkilatın emirlerini uygulayarak TSO başkanı olmuştur. Diğer yandan yüksek performansla çalışan aday olmadığı halde teşkilata destek olan bir diğer yıldızı parlayan politikacı Cumhur Ünal’dır. Diğer kazananlar ise aday yapılmadıkları halde canla başla çalışan aday adayları Ersoy Yılmaz, Enver Malkoç ve Adnan Ünnü’dür. Bir de Hasan Yıldırım’ın da çalıştığını, ayrıca seçilmesi garanti olduğu halde gece gündüz koşan Osman Kahveci’yi unutmamak lazım. Sonuç olarak önümüzdeki dönemde Karabük Ak Parti’nin yıpranmamış en büyük siyasi figürü tartışmasız TUNCAY ÖZCAN’dır. Herkes hesaplarını buna göre yapsın. Unutmadan ekleyelim: Bu noktadan sonra Mehmet Ali Şahin, Ak Parti Karabük siyasi hayatında, değil belirleyici otorite, mahalle başkanlığı bile yapsa teşkilat dip yapar veya çöker.

  6. karabük sevdalısı

    sayın Gölbek karabük te AK PARTİ seçimi kaybettiyse bunun birinci müsebbibi SEDAT NAMAL a olan halkın tepkisi ve sayın namal ın secim boyunca önüne kim gelirse 7 hazirandan sonra görüşecez hesaplaşacaz tabirinde tehditkar tavrı olmuştur evet halk rektör hocayı istiyordu son dakika il teşkilatının istifa restine karşılık genel merkez ve Süleyman soylu tarafından liste bu son halini aldı ve Karabük te AK PARTİ KAYBETTİ şimdi sayın sedat namal ın ismi Karabük TSO ya geçiyor sorarım ALLAH aşkına Karabük te bu görevi yapacak başka kimse yokmu veya yapanlar aptalmı salakmıda sedat namal ismi geçiyor yapmayın ALLAH aşkına şimdiki AK PARTİ yönetiminde görev yapan sayın başkan ve yanında bulunan en yakın iki izim Karabük teki daire müdürlerini ziyaret edip bundan sonra bizden habersiz kuş uçmayacak diye tehdit etmesi ayrı bir muamma Tüm bu gelişmelerdende sayın PATRONUN haberi varmı ? oda ayrı bir soru artık Karabük ün kapalı kapılar ardında konuşmayı bırakıp KIRAL ÇIPLAK DİYE BAĞIRMASI LAZIM

  7. o isim bitti arkadaş

    tuncay özcan tso yemeyiyle dibe vurdu tüccarlar tacirler esnaflar ayırımcı davetiye listesiyle yemek veren tuncay özcana dişbiliyolar ve onu hiçbir zaman affetmezler.Kuyusunu kim kazdıysa araştırıp öğrensin listeyi kim hazırlamış acaba kendisimi başkasımı

  8. Gönderen

    Yaygın olarak, seçim sonuçlarının cumhurbaşkanının gücünü azalttığı şekilde yorumlanıyor ama, gerçekte bu sonuçlar cumhurbaşkanının gücünü daha da artırdı. Ortalıktaki toz bulut dağılınca çok daha iyi görülecektir…..

  9. NEDEN YAZMIYORSUN

    SAYIN GÖLBEK BİR ARA SIK SIK YAZDIN SONRA SUSTUN KARABÜKSPORU NEDEN YAZMIYORSUN YOLBULANLARIN KULÜBÜ BİTİRDİĞİNİ BORÇ BATAĞINA SOKUP KAÇTIĞINI,YERLERİNEYSE YETERKİ BİR YERDE BAŞKAN OLAYIM DİYEN FERUDUN TANKUTU GETİRDİKLERİNİ NEDEN HİÇ YAZMAZ OLDUN.GALİBA YAZMA TALİMATI ALDIN ONUN İÇİN YAZMIYORSUN.KARDEMİR KARABÜKSPOR ZONGULDAKSPORUN AKIBETİNE DÜŞECEKTİR BUNUN SEBEBİDE YOLBULANLARDIR TARİH BUNU YAZDI ARTIK

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Selin yıktığı tarihi Aktaş Köprüsü yeniden inşa edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – ÖZGÜR ALANTOR – Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde 2021 yılındaki selde yıkılan tarihi ahşap Aktaş Köprüsü, yeniden hizmete girdi.

Osmanlı eseri olan ve kesin yapılış tarihi bilinmeyen köprü, Ankara Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu kararıyla 2012 yılında “kültür varlığı” olarak tescillendi.

Yaklaşık 18 metre uzunluğunda, 2 metre 30 santim genişliğindeki köprü, yüz yılı aşkın süre bölge halkına hizmet verdi.

Kastamonu-Şenpazar kara yolu üzerinde bulunan ve Azdavay ilçesine bağlı Alı köyü sınırlarında yer alan tarihi ahşap köprü, 2021 yılında Kastamonu'nun çok sayıda ilçesini etkileyen selde yıkıldı.

Asırlık köprünün benzeri, Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından aslına uygun olarak yeniden inşa edilerek kullanıma açıldı.

Alı köyü muhtarı Selahattin Oturak, AA muhabirine, köprünün 1900'lü yılların başında yapıldığını düşündüklerini söyledi.

Eskiden atların yük taşırken kullanılmasından dolayı köprünün bölgede “At Köprüsü” olarak da bilindiğini belirten Oturak, “Bu köprü yıllardır yaya köprüsü olarak kullanılıyor. Daha sonra Özel İdare tarafından aşağıya araçlar için bir yol yapıldı ama bu köprü kullanılmaya devam etti.” dedi.

Bölgede 2021 yılında çok büyük bir sel felaketi yaşandığını hatırlatan Oturak, “Valay Çayı üzerinde bulunan köprümüz, 2021 yılındaki büyük selde yıkıldı. Ondan sonra yeniden yapılması için çalışma başlatıldı. Karayolları tarafından yerine tamamen ahşap yeni bir köprü yapıldı.” diye konuştu.

Köprünün kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayan Oturak, şunları kaydetti:

“Araç yolu yapılmadan önce ana yola bağlantımız olan tek köprü, buydu. Bu köprü yıllarca bizim dünya ile bağlantımız oldu. Araç olmadığı dönemlerde bu köprüyü yaya olarak kullandık. Bu köprüden geçerek ana yola çıkar, vilayete, ilçeye buradan giderdik. Şu anda da aracı olmayan vatandaşlar bu köprüden geçerek Şenpazar yoluna çıkıyor, ilçeye veya il merkezine oradan dolmuşa binerek gidiyor.”