Her Telden (12.Eylül.2019)

Her Telden (12.Eylül.2019)

Yayın: 11.09.2019 22:57 |Güncelleme: 12.09.2019 08:53
Paylaş:
A+ A-

ŞU AN İTİBARI İLE “ÇAĞ ÇELİK VE BAĞLI KURULUŞLARINDA 1300-1400 İNSAN EKMEK PARASI KAZANIYOR..” VE 25 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Karabük’ün en önemli yatırımcı kuruluşu olarak görülen,görülmesi gereken ÇAĞ ÇELİK ve BAĞLI KURULUŞLARINDA şu an itibarı ile 1300-1400 civarında insan ekmek parası kazanıyor.
Bu nokta da ÇAĞ ÇELİK TESİSLERİ ÖNEMLİ YER TUTUYOR ELBET.
Hep yazıyor ve diyoruz ya,KARABÜK’E YATIRIM GELMİYOR,KARABÜK’E YATIRIMCI GELMİYOR diye,bakın olayın bu noktasından ÇAĞ ÇELİK Firmasını kesinlikle ayrı tutmamız gerek.
ÇAĞ ÇELİK,bilindiği gibi Sayın KAMİL GÜLEÇ ve Sayın ÇAĞRI GÜLEÇ’İN sevk ve idaresinde,yüzlerce insanın ekmeğini,aşını kazandığı bir Kuruluş ,bu anlamda Karabük’ün en önemli yatırımlarının başında geliyor.
ÇAĞ ÇELİK şu an 25 MİLYON DOLARLIK YENİ BİR YATIRIM YAPIYOR..
Mevcut Tesisin HADDANE BÖLÜMÜNE yapılan bir 25 milyon dolarlık yatırım,yeniden İSTİHDAM KAPISI olacak ve buraya yeni elemanlar alınacak,direkt veya dolaylı olarak birçok insan evine ekmek götürecek.
Karabük’e yatırım gelmiyor,bu gerçeği sık/sık dile getiriyoruz,ÇAĞ ÇELİK Firması,Sayın KAMİL GÜLEÇ ve Sayın ÇAĞRI GÜLEÇ bu kategorinin çok /çok dışında elbet.
Demir Sektörünün en durağan zamanında,sermaye sahiplerinin yatırımdan kaçmaya çalıştıkları bir dönemde Tesislerine 25 milyon dolarlık yeni yatırım yapıyorlar..
İnsanlara yeni iş,aş kapısı açıyorlar..
Karabük’e Karabüklülük ruhu ile yeni ekonomik kazanımlar getiriyorlar.

KARABÜK VALİSİ SAYIN FUAT GÜREL VE HAFTANIN BELİRLİ GÜNÜ DÜZENLENEN “HALK GÜNLERİ TOPLANTISINA KATILIM..” DEĞERLENDİRME
Geçtiğimiz günlerde,çok önemsediğimiz bir Kardeşimiz “YAHU ABİ,VALİ BEY HALK GÜNÜ DÜZENLİYORMUŞ.BASINDA ÇIKAN RESİMLERE BAKIYORUM,HALK GÜNÜ İÇİN GELEN BİR KİŞİ,BİRÇOK MEMUR.BİR KİŞİNİN KATILDIĞI GÜNE HALK GÜNÜ DENİR Mİ..?” falan dedi.
Gerçekten de,Basında çıkan resimlere baktığınızda “MASANIN BİR KENARINDA BİR KARABÜKLÜ,BİRÇOK İLGİLİ BÜROKRAT VE BU HALK GÜNÜ OLARAK..” resimlenmiş,Kamuoyu’na takdim edilmiş.
Daha sonra sorduk/soruşturduk,meğer Vali Sayın FUAT GÜREL,Halk günü için gelen KARABÜKLÜLERİ veya vatandaşları TEK/TEK ALIYOR ve BU ŞEKİLDE İNSANLAR SORUNLARINI ÇOK DAHA RAHAT ANLATMA İMKANI BULUYORLARMIŞ.
Uygulama gerçekten,bu anlamda mükemmel..
Zira HALK GÜNÜ için gelen bir insan,sorunlarının/dertlerinin,HERKESİN İÇERİSİNDE ANLATMASI çok zor,hatta imkansız olur,o nedenle TEK/TEK alınarak dinleniyormuş ve KATILIMCILAR DA BUNDAN FEVKALADE memnunlar.
KARABÜK VALİLİĞİ HALK GÜNLERİ DEVAM EDİYOR..
İnsanlar tek/tek alınıyorlar ve sorunlarını anlatıyorlar..
Çözülebilecek sorunları için en kısa sürede çözüm üretiliyor..

ÜLKEMİZDE “MARZİNÇ TİPİ KAÇ GERİ KAZANIM TESİSİ VAR..?” VE BURSA,MUSTAFA KEMAL PAŞA İLÇESİ BU TESİSİ NEDEN KABUL ETMEDİ…?
Karabük’te,geniş bir kesimin yargısı MARZİNÇ KARABÜK’ÜN HAVASINI KİRLETİYOR şeklinde ve buna yönelik KARABÜK BELEDİYESİ geçtiğimiz süreçte çok önemli yaptırımlar uyguladı.
Daha sonra alınan önlemlerle MARZİNÇ TESİSİ’NİN kirletici hiçbir vasfının kalmadığına ilişkin,Kamuoyu’na çok önemli açıklamalar yapıldı ve bu anlamda bir konu daha gündeme geldi/geliyor..
ÜLKEMİZDE MARZİNÇ TİPİ KAÇ TESİS VAR ACABA..?
Bizim bildiğimiz KAYSERİ,İSKENDERUN,İZMİR/ALİAĞA gibi yerlerde MARZİNÇ TİPİ TESİSLER var ve çok ilgili çevrelere göre MARZİNÇ TESİSİ diğer tesislere oranla çok çağdaş,çok modern,çok daha donanımlı.
MARZİNÇ TİPİ BİRÇOK TESİS OLDUĞU BİLİNİYOR..
Bulunduğu yerlerin yaşayanları,BU TÜR TESİSLERE TEPKİ GETİRMİYORLAR,ancak,Karabük çok tepkili ve bunu da “BAŞKA YERLERİN KABUL ETMEDİĞİ TESİS OLARAK..” değerlendiriyor,Karabük’e neden kuruldu diye gündem yapıyor.
BURSA/MUSTAFAKEMAL PAŞA İLÇESİ KABUL ETMEMİŞ ÖRNEĞİN..
O konuda öyle çok tevatür anlatılıyor ki..
Galiba BİRKAÇ KİŞİ nemalanamayınca İLÇE SAKİNLERİNİ ayaklandırmış..!!

GÖNDEREN RUMUZU İLE İNTERNET SAYFAMIZA YORUM GÖNDEREN BİR OKURUMUZ “ÖNCE AĞIZLARDA Kİ BACALARI SÖNDÜRMEK GEREK..”
Karabük ve Yenice’de yaygın görüldüğüne ilişkin haberler gelen KANSER HASTALIĞININ üzerine gitmeye,duyarlılık yaratmaya çalışıyoruz ve belirli mesafeleri aldık galiba.
İNSANLAR,YALNIZCA SANAYİ TESİSLERİNİ SUÇLAMIYORLAR.
Örneğin dün Gazetemiz HER TELDEN Köşesine GÖNDEREN RUMUZU ile yorum yollayan bir okurumuz,YERDEN GÖĞE KADAR HAKLI bir tespitte bulunarak “ÖNCE AĞIZLARDA Kİ BACALARI SÖNDÜRMEK LAZIM..”demiş.
SİGARA İÇME YAŞININ ÇOK DÜŞTÜĞÜNE İŞARET ETMİŞ.
Genç kızların,gencecik çocukların/ erkeklerin ağızlarından sigaranın düşmediğine işaret etmiş GÖNDEREN RUZUMU ile yazan okurumuz ve o nedenle de “ÖNCE AĞIZLARDA Kİ BACALARI SÖNDÜRMEK LAZIM..” ifadelerini kullanmış.
Tespitini de HANGİ TÜR KANSER VAKALARI YAYGIN noktasına taşıyarak,bunların hepsinin de sebepleri/gerekçeleri ayrı olabilir diyerek ÇOK CİDDİ ARAŞTIRMALAR YAPILMASINDAN yana olduğunu ortaya koymuş..
BU TÜR DUYARLILIKLAR NE KADAR GÜZEL DEĞİL Mİ..?

COĞRAFYASININ YÜZDE 70-73 KADARI ORMAN OLAN KARABÜK’TE “HAVA KİRLİLİĞİ NASIL OLUR HAYRET..” VE KANSER HASTALIĞI NOKTASI
Karabük coğrafyasının yüzde 70-73 kadarı ORMANLARLA KAPLI,bu anlamda 300-400 metre yürüyün ORMANA GİRERSİNİZ,öyle değil mi ve bu KARABÜK’E verilmiş en büyük nimet olarak görülmeli.
İYİ DE,HAVA KİRLİLİĞİNE,SU KİRLİLİĞİNE,TOPRAK KİRLİLİĞİNE bağlı olduğu iddia edilen ve geniş bir HALK KESİMİNİN DE yürekten inandığı yaygın KANSER VAKALARI nasıl oluyor.
Haydi Karabük’te SANAYİ TESİSLERİ VAR..
Ya YENİCE İLÇESİNDE NE VAR,ORMANDAN BAŞKA NE VAR..?
Dün bir Okurumuz yazmış,daha önceleri de biz yazmış,Okurlarımızla paylaşmıştık,Karabük ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNDE günlük 25.000 civarında ARAÇ SEYİR halinde..
Bunların egzozlarını 2 veya 3 santimetre olarak düşünün,günlük 500 veya 750 metre çapında bir BACADAN ZEHİRLEYİCİ,İNSAN SAĞLIĞINI bire /bir etkileyen GAZLAR ÇIKIYOR demek ki..
Bu konularla ilgilenmesi gereken,eksik/gedik ne varsa tespit ederek,çözümler üretmesi gereken DEVLET Kurumu ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ve siz bu kurumdan en küçük bir bilgilendirme,açıklama veya buna benzer bir gelişim/girişim duydunuz mu..?
Arayın,etkili/yetkili isimlere bile ulaşamazsınız…!!

KARABÜK YAŞAYANLARININ “BÜYÜK BÖLÜMÜ,ÇEVRE KİRLİLİĞİ ALTINDA EZİLİYORUZ..” GÖRÜŞÜNDE, PEKİ İLGİLİ BİRİMLER NE DİYORLAR….?
Karabük Cadde ve Sokaklarında geziniz ve bu gezi sırasında da insanlara “KARABÜK’TE ÇEVRE KİRLİLİĞİ VAR MI,HAVA KİRLİLİĞİ VAR MI..?” diye bir sorun..
ÇOK BÜYÜK BÖLÜMÜ HAVA KİRLİLİĞİNDEN YAKINIR MUTLAKA..
Ancak,bu işlerle çok yakın ilgili olan birimler HAVA KİRLİLİĞİ noktasında Karabük’ü YAŞANABİLİR düzeyde görürler/gösterirler,bu nokta da ki görüşlerini KISIK SESLER ve TOPLUMUN DUYAMAYACAĞI şekilde söyledikleri için,KARABÜK TOPLUMUNU İNANDIRAMAZLAR..!!
Siz,resmi birimlerden,hiç “KARABÜK,HAVA VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ AÇISINDAN YAŞANABİLİR KENTLER ARASINDADIR..” şeklinde,herhangi bir RESMİ BİRİMİN yüksek sesle bir açıklama yaptığını duydunuz mu..?
Özellikle ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜLÜĞÜ Karabük’te HAVA KİRLİLİĞİ,ÇEVRE KİRLİLİĞİ var mıdır/yok mudur noktasında,öylesine pasif öylesine içine kapanık davranıyor ki,kendileri ile temas bile kurulamıyor çoğu zaman..!!
Haaa,bu durum KARABÜK’E GELECEK SANAYİ YATIRIMLARI içinde çok ciddi bir engel teşkili ediyor,bunu da kimse aklından çıkartmasın,ne yazık ki YATIRIM/YATIRIMCI Karabük’ü düşünürken ciddi tereddütler geçiriyor..
YA,TEPKİ GÖRÜRSEK diye düşünenlerin olduğunu biliyoruz..!!

DÜN YİNE YAZDIK,OKURLARIMIZLA PAYLAŞMAYA GAYRET ETTİK,KAYSERİ “KÜLÇE ÇİNKO FABRİKASI KURMAK İÇİN ADIM ATTI..” VE YATIRIM..
Büyük bölümünüz biliyorsunuzdur,KAYSERİ İlinde de MARZİNÇ Tipi bir GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ var ve burada ÇİNKO HAMMADDESİ üretimi yapılıyor,DIŞ ÜLKELERE satılıyordu..
O TESİS,Karabük’te kurulu MARZİNÇ Tesisi kadar gelişmiş,gerekli önlemlerini almış bir tesis de değil diye biliniyor,Karabük’te kurulu MARZİNÇ Tesisi bu anlamda çok/çok daha çağdaş,çok daha çevreye karşı duyarlı.
Şimdi KAYSERİ külçe çinko üretimi için adımlarını attı,KÜLÇE ÇİNKO Yatırımı için yaklaşık 1 milyar 100 milyon lira yatırım yapılacak KAYSERİ’YE ve orada bulunan GERİ KAZANIM Tesisi üretimi ile o civardan temin edilecek çinko hammaddesi işlenerek Ülkenin büyük bir açığı kapatılacak.
1 MİLYAR 100 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK..
DİREKT 1100 İŞÇİ ÇALIŞTIRILACAK,EN DİREKT 5 BİN YENİ İŞ KAPASİTESİ temin edilecek ve 1 milyon insanın yaşadığı KAYSERİ’DE havamız kirlenir ,bizi zehirleyecekler,kanser çoğalacak,falan gibi herhangi bir seste çıkmıyor..
KAYSERİ İNSANI “PEK UYANIK DEĞİL Mİ NE..?” diye düşünüyoruz..!!
Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere..
KARABÜK MARZİNÇ Tesisi kapasite artırımına gidecekti,ÇED Toplantısını 120-130 kişilik bir grup engelledi,BU YASAL TOPLANTI YAPILACAK falan laflarına itibar etmedi TEPKİ GÖSTERENLER ve bu toplantı yapılamadı..
İlgili Bakanlık KAPASİTE ARTTIRIMINA İZİN VERMEDİ..
Ve,gelecekte kurulacak ÇİNKO FABRİKASI böylece hayal oldu gitti..!!

KARABÜK’E YENİ YATIRIM GELİYOR,YENİ İŞYERLERİ AÇILIYOR MU,YOKSA HER CADDE ,HER SOKAK “KARİLIK İŞYERİ,KONUT İLANI MI..” DOLU..
Karabük’e yeni YATIRIM geliyor mu,yeni İŞYERLERİ açılıyor mu,yoksa hemen her Cadde üzerinde,hemen her Sokakta “KİRALIK İŞYERİ,KİRALIK KONUT İLANLARI MI..” dolu..
NE DERSİNİZ,KARDEMİR BÜYÜYOR-KARABÜK BÜYÜYOR MU..?
2016-2017 Yıllarında bir HEYECAN YAKALANMIŞTI..
Ak Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile zamanın TİCARET ve SANAYİ ODASI Yöneticileri KARABÜK’TE GERÇEK BİR HEYECAN,BİR RÜZGAR yakalatmışlardı..
Şimdi KARABÜK İÇİNE KAPANDI,düğün,nişan,mevlit,köy gezileri ile zaman geçiriyor Karabük’ün etkilileri/yetkilileri,Karabük’ü büyütme anlamında en küçük bir çabayı görmek mümkün olmuyor..
Sizce KARABÜK NE ALEMDE,Sayın KARABÜKLÜLER…!

“KARABÜKSPOR’U BU HALLERE DÜŞÜNENLERİ ALLAH KAHRETSİN..” DİYEN KARDEŞ “ABİ BU KRİZ KARABÜK GENÇLERİ İÇİN FIRSAT OLACAK..”
Dün yine yazdık,futbol bilgisine çok/çok güvendiğimiz,Karabük’ü,Karabük gençliğini çok yakından tanıyan bir Kardeşimiz bize “ABİ SEN DE DAHİL,KARABÜK’TE HERKES KARABÜKSPOR’U DIŞLADI,TERK ETTİ.ASLINDA TAM KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIKILACAK ZAMANI YAŞIYORUZ…” dedi.
Yaşanan bu krizin KARABÜK ÇOCUKLARININ önünü açacağına işaret etti,KARABÜK ÇOCUKLARI bu krizi FIRSATA ÇEVİRECEKLERDİR dedi ve geçmiş yılları örnek vererek LEVENTLER,İLHANLAR,ALİ ve ŞEVKİ EKŞİLER,NEJATLAR,KÜÇÜK HAKANLAR,DAHA NİCELERİ YETİŞECEK falan dedi.
KARABÜKSPOR’UN bir ABD Dolarının 1 lira,120 kuruş olduğu zamanlarda 50 Milyar liraya,30 milyar liraya,10 milyar liraya futbolcu sattığını anlattı ve “ABİ GÖRECEKSİN O DÖNEM YENİDEN GELECEK..” tahmininde bulundu..
KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIKILMASI GEREKEN BİR ZAMAN dedi..
KARABÜK ÇOCUĞUNUN ÖNÜ SONUNA KADAR AÇILDI dedi.

4 kişi görüş bildirdi

  1. Karabük'ten Biri

    Sayın Gölbek
    Karabük’e Yatırım ve Yatırımcı Gelmez.
    Karabük’ümüzün reklamını doğru dürüst yapamıyoruz. Karabük ismini doğru dürüst lanse edemiyoruz ülkemize. (Bırakın dünyayı)
    Karabükspor2da kimse parasının peşine düşmüyor. Spordan yana tepe takla olduj.
    İsmetpaşa OSB’yi anlatamıyoruz. Oralarda tarlalar telef oldu.
    Sayın siyasetçilerimiz mecliste söz alıyorlar konu ne sadece Karabük bir emekli kenti, ve burada şu kadar işsizimiz var. Karabük göç veriyor metni ile dolu bir konuşma. (Nöyle bir metinle karşılaşınca siz yatırımcı olsanız Karabük’e yatırım yaparmısınız.)
    Ülkemizde belkide bir ilktir. demir yolu olup ta bağlı olduğu illere (Ankara Yönü) yolcu treninin çalışmadığı. Biz hala 300 trilyonluk dolgu yapılıpta arazi düzleştirip antreman havaalanı hayali kuruyoruz. sanki yolcu uçakları gelecekmiş gibi. Önce hele şu demiryolu işimiz bir çözülsün. İl dışından gelecek öğrencilerimiz otobüslerde yer bulamıyor. otobüs fiyatları ev kirası gibi çok yüksek.
    Karabük’e yatırıcı gelmiyor diyorsunuz. Siz yatırımcı olsanız Karabük’ü nasıl bulacaksınız. Karabük 1995 yılında il oldu. Hâla mektup zarflarında Zonguldak Karabük adresiyle geliyor. Hangi meclis konuşmasında İsmetpaşa OSB anlatıldı. Karabük’ün fiziki, coğrafi ve iş gücünden bahsedildi. Her konuşmada Karabük için emekli kenti sözünü bir atıp, Karabük’ün sırtındaki Kaplumbağa Kabuğu gibi duran emekli kenti logosunu kırmamız lazım. Karabük’te bir iş ilanı yayımlayın bakalım en az 5.000 kişi müracaat sırasına girmiyor mu. Hani nerede emekli kenti. Karabük ölçeğine bir yerleşim yerinde 5000 işsiz varsa orası emekli kenti değil, işe, aşa, üretime, gelişmeye aç çakı gibi gençlerin olduğu bir yürekli insan topluluğu göreceksiniz. 81 ilin hiçbirinde emekli insan yok mu oralarda da çok. hem de oralarda daha fazladır. Bir Giresun’un emeklisini düşünün adam emekli olunca 15 km. dağa tımanıp köyde yaşayacağına şehir merkezinde gününü gün ediyordur. Bir Mersin’in emeklisini düşünün Torosların yamaçlarında oturacağına şehir merkezinde oturup, hem deniz hem şehir hayatını şaşıyordur. Esas bizde emekli daha azdır. Çünü bizdeki emekliler Karabük’ün isini pasını solumaktansa köyünde rahat eder. O yüzden Emekli kenti logosunu Karabük’ten bi atalım.
    Çok acil olarak öncelikle Karabük’ün sosyal, fiziksel, coğrafi ve işgücü tanıtımının çok iyi yapılıp, Karabük’e yatırımcı getirmenin yollarının aranması lazım.
    Havaalanı Karabük’e önümüzdeki 30 yıl içinde hiçbir şekilde yapılamayacaktır (çünkü daha arazi sorunumuz çözülememiş, fikir ayrılıkları varken bu mümkün değil) Karayolunun yanında demiryolu ağlarının süratle hizmete alınması lazım.
    Belki o zaman biraz kıpırdarız.

  2. önemli degil

    sayin golbek su gulec ailesini övmeyi bir birakmadiniz. ölmeden once yolbulani yazardiniz, oldukten sonra gulec ailesini surekli yaziyorsunuz. adamlar bu yatirimlari illaki yapacak. sabit olduklari yeremde kalirlarsa gelisemezler, buyugemezler. siz hic org. san. bolgesine gittinizmi? son senelerde acilan yada halen insaasi devam eden kac tane buyuk fabrika var. onlara ayip olmuyormu? onlarinda övguyü hakkettikleri inancindayim. ayrica org. san. demisken. bu bölgenin yollarini kim yapmak zorunda? belediyemi, il ozel idaresimi, yoksa org. san. yönetimimi? her ne kadar yol kenarindaki kaldirim, kanalizasyon yada aydinlatma gibi bir cok calisma gerekirken yollarinda en azindan gecici de olsa bir iyilestirme gerektigi kanısındayım. araclarimiza yazik. ayrica bu sicakta cam acmadan durulmuyor ama tozda bu yolun problemlerinden biri. yarin kis gelecek yagislar, yok kar ve tuzlama nedeniyle yollar iyice aradan cikmadan elden gecirilirse iyi olur.

  3. Güleçler

    Güleçler 1300 kişiye 1400 kişiye ekmek veriyorlarmış.Herkesin işyeri kapattığı bir dönemde onlar 25 milyon dolar yatırım yapıyolarsa niye övgüyü hak etmesinlerki.Mutullah Yolbulanda Karabükü severdi.O yatırımı Karabüke deyil İstanbula yapsaydı 1ine 100 katardı.Güleçlyerde şu krizli dönemde Karabüke 25 milyon dolar yatırım yapıyolarsa övülmeyi deyil ayakta alkışlanmayı hak ediyolar demektir.Ne yapsalardı yani TSO Başkanı Mesçierler gibi Bartınamı yatırım yapsalardı.kıskançlınızı gizlemeyi bilin günaha girmeyin olurmu

  4. önemli degil

    ben siradan bir halkim neden kiskanayim onu anlamis degilim. ayrica tso baskani mescier dc hem karabukte hemde bartinda isletme sahibi. ama her sene aciklanan vergi rekortmenleri listesinden de anlasilcagi uzere adam kazandigi her kurusun vergisini karabuk ilinde oduyor. ben sadece belirli araliklarla sayin golbegin yazdigi yazilara bir okuyucu olarak yorum yaptim. uzun zamandir da yazilarini takip ederim. boyle bir izlenime kapildim. bu arada merak ta etmedim degil? siz kendilerinin avukatimi oluyorsunuz? musait oldugunuzda org. san. bolgesine bir cikip gezin. gercekten alkislanacak cok yatirimcimiz var. onlara haksizlik etmeyin. bu arada belki kendi sirketlerinde 1500.e yakin calisana ekmek veriyor olabilir. peki bundan 9-10 sene once kardemirde ekmeginden olan kisiler ne olacak. o donem isten cikarilma kararlarina imza atanlardan biri de sayin gulec degilmiydi? ???

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.