Her Telden (13 Şubat 2020)

Her Telden (13 Şubat 2020)

Yayın: 12.02.2020 21:28
Paylaş:
A+ A-

Sayın ÖMER FARUK ÖZ,YÖNETİM KURULU ÜYESİ Sayın BÜLENT GEDİKLİ,GENEL MÜDÜR Sayın HÜSEYİN SOYKAN ve ULAŞTIRMA BAKANLIĞI..
Dün KARDEMİR’İN geçmişte olduğu gibi,FİLYOS VADİSİ PROJESİ ile,özellikle FİLYOS LİMANI ile çok yakından ilgilenmediğine ilişkin,bazı kısa değerlendirmeler de bulunmuştuk.
Bu konuda bilgilendirme noktasında bir yanlış olmuş.
Veya bizim yanlışımız olmuş.
Zira,KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanvekili Sayın ÖMER FARUK ÖZ,Yönetim Kurulu Üyesi Sayın BÜLENT GEDİKLİ ve Genel Müdür Dr.Sayın HÜSEYİN SOYKAN,geçtiğimiz günlerde,bu konu ile ilgili olarak ULAŞTIRMA Bakanı Sayın CAHİT TURAN’I ziyaret etmişler.
Daha sonra bu ziyaret,sosyal medya kanalı ile paylaşılmış.
Sayın ÖMER FARUK ÖZ,Sayın BÜLENT GEDİKLİ ve Sayın HÜYESİN SOYKAN bu temasları sırasında,mutlaka, KARDEMİR ile FİLYOS LİMANI entegrasyonu üzerinde Sayın Bakana konunun önemini “BİR KEZ DAHA..” anlatmışlardır.
Bu arada FİLYOS VADİSİ PROJESİ kapsamında,FİLYOS LİMANI ile KARDEMİR entegrasyonu,mutlaka çok/çok önemli,peki TOSYALI Holding’in Alt Yapı çalışmalarını yapacağı ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDEN KARDEMİR adına bir yer/arazi talebi yapılacak mı acaba..?
Böyle bir talep olacak mı,bir yer kiralanacak mı..?
KARDEMİR Yönetimi FİLYOS olayı ile çok yakından ilgileniyor.

KARDEMİR’İN,FİLYOS VADİSİ PROJESİ KAPSAMINDA Kİ “ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDEN YER KİRALAMASI/ALMASI..” ELBET ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ..
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanvekili Sayın ÖMER FARUK ÖZ,Yönetim Kurulu Üyesi Sayın BÜLENT GEDİKLİ ve Genel Müdür Sayın HÜSEYİN SOYKAN,geçtiğimiz hafta içerisinde ULAŞTIRMA Bakanı Sayın CAHİT TURAN’I ziyaret etmişler.
Ziyaretin konusu belli elbet.
FİLYOS VADİSİ PROJESİ ve bu projenin çok önemli ayağı olan FİLYOS LİMANI ile KARDEMİR arasında ki bağın tesisi,bu tesisin nasıl olacağı ve bu tesisin mutlaka gerçekleşmesi.
Bu arada FİLYOS VADİSİ PROJESİ kapsamında,orada TOSYALI HOLDİNG Yönetiminde yapılacak Alt Yapı çalışmalarından sonra,Yatırımcı Firmalara verilecek/kiralanacak ENDÜSTRİ BÖLGESİ olayı var.
KARDEMİR,ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDEN YER TALEP EDECEK Mİ..?
Hatırlayanlar Var mı bilmiyoruz,Sayın FADIL DEMİREL’İN Genel Müdürlüğü döneminde,Sayın DEMİREL “FİLYOS VADİSİ KAPSAMINDA BİR YER TEMİN EDİLEREK,ORADA YÜKSEK FIRIN KURULABİLİR..” gibi bir görüş dile getirmişti..
Karabük’te büyük gürültü kopmuştu o görüşten sonra..
O YER OLAYININ geçmişi vardır anlayacağınız..

SANIYORUZ,2013 YILINDA,KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ Sayın FADIL DEMİREL “ 2.NCİ KARDEMİR FİLYOS’TA KURULABİLİR…” FALAN DEMİŞTİ..
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanvekili Sayın ÖMER FARUK ÖZ,Yönetim Kurulu Üyesi Sayın BÜLENT GEDİKLİ ve Genel Müdür Sayın HÜSEYİN SOYKAN,geçtiğimiz süreçte ULAŞTIRMA Bakını Sayın CAHİT TURAN’I ziyaret ederek FİLYOS VADİSİ ile ilgili görüşmeler yapmışlar..
FİLYOS LİMANI için KARDEMİR entegrasyonu talep edilmiştir mutlaka.
O Konu hem KARDEMİR için,hem de FİLYOS LİMANI İŞLETMESİ için çok önemli,iki tarafından bir/birine müthiş gereksinimi var ve böyle bir entegrasyon gerçekleşmek zorunda..
Bakın esas konu KARDEMİR Eski Genel Müdürlerinden Sayın FADIL DEMİREL’İN,yanılmıyorsak 2013 yılında gündeme getirdiği ve Karabük’te çok büyük gürültü kopartan “2.NCİ KARDEMİR FİLYOS VADİSİNDE KURULABİLİR..” yolundaki açıklaması..
O açıklama Karabük’te ne gürültüler kopartmıştı..!!
Örneğin,Allah gani/gani Rahmet eylesin,Karabük’ün sözünü sakınmaz Cemiyetçilerinden Sayın NAZIM ÇAPRAZ’IN tepkilerini hatırlıyoruz ve Sayın NAZIM ÇAPRAZ özetle “BUNLAR KARABÜK’Ü HARİTADAN SİLMEK İSTİYORLAR.NE DEMEK 2.NCİ KARDEMİR’İ FİLYOS’TA KURMAK..” anlamında eleştirmişti.
KARDEMİR’İN YAŞAYAN HAFIZASI Sayın KAMİL GÜLEÇ bunları bilir,o gelişmelerin içinde yaşamış,içinde olmuş,KARDEMİR’İ Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile birlikte, bitiklik/bitmişlik noktasından, AYAĞA KALDIRILMASINI TEMİN ETMİŞ bir isimdir.
KARDEMİR,acaba,FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDEN yer talep edecek mi..?
Veya YER TALEP ETTİ Mİ..?

DİYELİM Kİ,KARDEMİR ADINA,FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDE YER TALEP EDİLDİ VEYA EDİLECEK,KARDEMİR “BU ARAZİYİ NE İÇİN KULLANIR.?
2013 Yılında,O Dönemin KARDEMİR Genel Müdürü Sayın FADIL DEMİREL’İN yaptığı “2.NCİ KARDEMİR FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDE İÇİNDE KURULUR..” yolunda ki görüşleri sizlere hatırlattık,o süreçte yaşanan tartışmaları kısaca hatırlattık.
Şimdi KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanvekili Sayın ÖMER FARUK ÖZ,Yönetim Kurulu Üyesi Sayın BÜLENT GEDİKLİ ve Genel Müdür Sayın HÜSEYİN SOYKAN’IN Ulaştırma Bakanı ziyaretini de,kısaca söyledik.
Acaba,ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDEN yer talebi yapılacak mı,bu konuda herhangi bir düşünce var mı,eğer FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDEN bir yer alınacak/kiralanacaksa burada ne yapılacak acaba..?
ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDE bacalı endüstri kurulamayacağına ilişkin görüşler var,YÜKSEK FIRIN kurmak,en azından şu an itibarı ile mümkün değil ve SÜREÇ İÇİNDE AŞILIR diyerek böyle bir girişim olur mu..?
EĞER OLURSA,BUNUN KARABÜK’E EKONOMİK ETKİLERİ NE OLUR..?

EFLANİ KAYMAKAMI Sayın BURAK ÖZ,GENİŞ BİR MEMUR KESİMİNİ AB PROJELERİ NOKTASINDA EĞİTİM İÇİN EĞİTTİ VE PROJELER GELEBİLİR..
Birkaç yazımızda “EFLANİ İLÇESİ,YILLARIN DURAĞAN/İÇİNE KAPANIK HALİNİ ÜZERİNDEN ATIYOR,BİR DİZİ PROJELER HAZIRLANIYOR..” gibi yazılarımız olmuştu.
Ne kadar haklı çıktığımız orta yerde işte.
Eflani Kaymakamı Sayın BURAK ÖZ,Resmi Personelini AB Proje Ofisi tarafından verilen eğitimlere göndererek,bu manada deneyim,bilgi,birikim kazanmalarını sağladı,şimdi AB ile yapılacak bir dizi proje olacaktır kuşkusuz.
Hep yazıyor ve söylüyoruz,bazı okurlarımız bize,Eflani’ye çok önem veriyorsunuz diyerek sitem de ediyorlar,ancak Eflani bizim doğduğumuz yer,ebediyen yatacağımız da bir yer olacak kuşkusuz,o nedenle bizin özelimiz,sevdamız burası.
Akılcı yapılan her iş bizi mutlu eder,sevindirir,gönendirir..
Eflani Kaymakamı Sayın BURAK ÖZ gerçekten çok/çok verimli çalışıyor.

KARABÜK AİLE,ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRÜ Sayın GALİP SÖKMEN ve MESAİ ARKADAŞLARININ BAŞARILI ÇALIŞMALARI ..
Karabük Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın GALİP SÖKMEN ve mesai arkadaşları,gerçekten çok/çok başarılı çalışmalara imza atıyorlar,başarılı işler yapıyorlar.
Vali Sayın FUAT GÜREL’DE kendilerini kutladı..
Ve ; SOSYAL DEVLETİN GÖRÜNEN YÜZÜSÜNÜZ dedi.
Bize göre GÖRÜNEN ve GÜLEN YÜZ bu Müdürlük..
Düşünün ki 40 yıl önce ki Şehit Ailesi de,daha dün denilebilecek bir süreçte Şehit olmuş bir yiğidin ailesi de bu Müdürlükçe sık/sık hatırlanıyor ,kendileri hayatın hiçbir noktasında yalnız bırakılmıyor.
Çok geniş bir alanı olan Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Devletin insana dokunan,görünen yüzü ve bu yüz eğer gülüyorsa eğer insanlara gülerek yaklaşıyorsa,yaptıkları çalışmalar daha bir anlam kazanıyor.
Karabük İl Müdürü Sayın GALİP SÖKMEN ve birlikte çalıştığı arkadaşları Karabük’te Devletin GÖRÜNEN ve aynı zamanda sorunları GÜLEN BİR YÜZ ile çözen bir Kurum.
Dileriz böyle de devam eder..
Edeceğine de yürekten inanıyoruz.

KARABÜK DEFTERDARI Sayın OSMAN KOÇAŞ “TAHAKKUKU ÇIKAN VERGİLERİN,ÖDENME ORANI YÜZDE 90 VE KARABÜK TİCARET KESİMİ…”
Karabük’ün başarılı Bürokratlarından Defterdar Sayın OSMAN KOÇAŞ Kamuoyu ile bazı bilgileri paylaştı ve Karabük’te tahakkuku,yani ödenmesi icap eden,Vergilerin yüzde 90 ı ödendi/ödeniyor,anlamında bilgiler verdi..
Bu gerçekten çok yüksek bir rakam.
Defterdar Sayın OSMAN KOÇAŞ ve birlikte çalıştığı birimler KARABÜK TİCARET KESİMİ ile çok sıcak,çok yakın bir iletişim halinde ve emin olun TAHSİLATIN,yani Vergilerin ödenmesi,o yüzden böylesine yüksek seyrediyor.
KARABÜK TİCARET KESİMİ borcuna sadıktır..
Elinden gelen gayretle tahakkuk eden vergisini mutlaka öder.
Düşünün ki,piyasaların durumu böylesine belirsiz seyrederken ve TİCARET ERBABI ciddi sıkıntılarını dile getirirken,çıkan vergisini ödemek için büyük bir gayret ve çabanın içerisinde..
Bu Karabük Defterdarlığının ve Karabük Ticaret Kesiminin başarısı olarak görülmeli,gerçekten de karşılıklı yaklaşımlarla,karşılıklı iyi niyet ve anlayışla bu başarı yakalanıyor..
Ne diyelim,Allah Karabük’e, bu çizginin bozulduğunu göstermesin..

CHP,GELENEKSEL ÇİZGİSİNİ BOZMAYARAK İL KONGRESİ’Nİ,GELİŞMELERİ ELEŞTİRİYOR,AK PARTİ İSE GELECEK HAFTA İLÇE KONGRE SÜRECİNE..
CHP Geçtiğimiz Pazar günü İl Kongresini yaptı,tamamladı ve Sayın ABDULLAH ÇAKIR tek aday olarak girdiği Kongreden,yeniden İl Başkanı olarak çıktı
CHP GELENEKSEL ÇİZGİSİNİ SÜRDÜRÜYOR ve İl Kongresi hakkında aman ne tevatürler,ne eleştiriler,ne söylentiler,işin güzel yanı da BUNLARIN TAMAMI,CHP’LİLERDEN GELİYOR iyi mi..?
Dün,çok eski bir CHP’Lİ esnaf Kardeşime rastladım,bir yığın eleştiri dile getirdi,bu eleştirilerine HAKSIZSIN DEMEK MÜMKÜN DEĞİL elbet,zira Salonun kalabalık olmayışına nasıl haksızsın denir,yeterli genç insanın olmayışına nasıl haksızsın denir,hatta emekliler derneği benzetmesi yaptı..
CHP BURASI ELEŞTİRİ,BEĞENMEMEZLİK BİTER Mİ..?
Bir de Yöneticiler,tutum ve tavırları ile buna çanak tutarlarsa..
Bu arada AK Parti Karabük İLÇE KONGRELERİ BAŞLIYOR,önümüzde ki haftadan itibaren İLÇE KONGRELERİ bir/bir yapılacak ve zaten İLÇE BAŞKAN ADAYLARI belli de,o belli olan isimleri delegasyonun oyundan geçirecekler..
Dikkat edin BEKÇİ ALIMI NEDENİ İLE BİR SORUN VAR..
Galiba BEKÇİ ALIMI SIRASINDA ANLAŞMAZLIKLAR YAŞANMIŞ..
DİKKATE ALINAYAN İSİMLER OLMUŞ,BU KONU HAKKINDA..
AK Parti İLÇE KONGRELERİ BAŞLIYOR,işin özeti bu.

EMNİYET GÜÇLERİNİN YAPTIĞI “ASAYİŞ DENETİMLERİ SIRASINDA,BAZI YERLERDEN YAKINMA GELİYORSA..” SERGİLENEN TUTUM/TAVIR…
Emniyet güçleri proaktif çalışma düzeni içerisinde,önleyici olmak bağlamında ASAYİŞ DENETİMLERİ yapıyorlar,bu Denetimler çok geniş bir kesimin beğenisini kazanıyor,takdirini alıyor,hatta alkışlanıyor.
Ancak,bu bağlamda birkaç yerden yakınma geliyorsa,bu yakınmalarda ciddiye alınmalı ve TEKRARININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ bağlamında gerekli tembihatlar mutlaka yapılmalı.
ÖYLE DEĞİL Mİ..?
Diyelim ki,bir gece içerisinde ve çeşitli yerlerde 50-60 ASAYİŞ DENETİMİ yapılıyor,bunların içerisinden,atıyoruz 3-5 yerden yakınmalar geliyor ve “SERGİLENEN TUTUM HAYLİ KABA,HAYLİ NOBRAN..” gibi eleştiriler yapılıyorsa,bunlar dikkate alınmalı.
Yoksa insanlar “BİZE TALİMATLA MI YOLLANDILAR..” anlayışı sergileyerek,olayı maksadından kopartarak,olmayacak değerlendirmelerin içine girebilirler,hem hoş olmaz,hem kadirşinaslık çizgisi kaybolur..
ASAYİŞ DENETİMLERİ mutlaka sürmeli,sürecektir de..
Aman tutum ve tavırlara dikkat,aman dikkat.
İnsana denetim,önlem,güvenlik bir kez lazım olur,o lazım olduğunda bu kavramlar yerine getirilmemişse,haydi geçmiş olsun diyerek,Allah korusun, ebediyete intikal edenlere rahmet okumak gerekebilir..
Olaylar bu kadar ince bir çizgidedir yani.

4 kişi görüş bildirdi

  1. merak bu

    CHP il kongresi öncesi aday olmak için nabız yoklayan Sedat Karaoğlu
    daha doğrusu babası Necati Karaoğlu (yarım kalan hayallerinin peşinden koşan 1980 öncesi Mehmet ali bölek’e yanlış yapan)
    şimdide oğlu için o kapı senin bu kapı benim dolaştı aday yapmak istedi
    ama tutmadı
    (tutmayacağı il genel meclisinde aldığı oydan belli kendi köylüleri oy vermedi)
    Sedat Karaoğlu il kongresinde neredeydi,valla merak ettim

  2. CHP KONGRE SALONU

    CHP KONGRE SALONUNDA YAŞ ORTALAMASI 65 CİVARINDAYDI,GENÇ KİMSE YOKTU.ESNAF KESİMİNDEN ÇOK AZ İNSAN VARDI.ÇOĞUNLUK EMEKLİ MEMUR KÖYLERDEN KİMSE YOKTU.
    CHP PARTİ LOKALLERİ EMEKLİ MEMURLAR YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA BULUŞMA YERİ GİBİ.GÜNLÜK BASİT BASİT KONUŞMALAR BİR FİKİR ÜRETEN YOK GELECEYE YÖNELİK ORTAYA BİR FİKİR KOYAN YOK.BİRDE BİLGİSAYAR KULLANABİLEN KİMSE YOK.BUNLARMI BU ÜLKENİN GELECEYİNE IŞIK TUTACAK YÖN VERECEK İNSANLAR.
    CHP KARABÜKTE TEPEDEN TIRNAĞA YENİLENMELİ YEPYENİ GELECEYE IŞIK TUTABİLECEK KARABÜKÜN SORUNLARINI DELİKANLICA KONUŞABİLECEK BİR YÖNETİMLER MANZUMESİ İŞBAŞINA GETİRİLMELİ.
    YAZIK CHP YE ÇOK YAZIK.
    ABDULLAH DAHİL ÇOĞUNUN AHI GİTMİŞ VAHI KALMIŞLAR ORDUSU GİBİ KARABÜKTE CHP

  3. KARABUK

    SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ KİMSE BİZE DEMOKRASİ DERSİ VERMEYE KALKIŞMASIN DEMİŞ TEEEE FRANSANIN METZ ŞEHRİNDEN,ÇOK EYİ DEMİŞ EMME SAYIN BAŞKAN, BU KARABÜK’ÜN BELEDİYE HİZMETLERİ NOKTASINDA HİÇ BİR İCRAAT YAP(A)MAYAN BİR SENEDEN BERİ ÇİVİ ÇAKILMAYAN KARABÜK’ÜN SORUNLARINI NE ZAMAN ÇÖZECEĞİNİ SÖYLEMEMİŞ,BİRAZCIK FRANSANIN METZ ŞEHRİNİN SOKAKLARINDA GEZİP DOLAŞSA İDİ ADAMLARIN ŞEHİRLERİNİ NASIL İHYA ETTİKLERİNİ,ASFALTININ KALDIRIMININ NASIL DÜZENLİ VE TEMİZ YAPILDIĞINI GÖRÜR BURADAN KENDİNE DERSLER ÇIKARIRDI,VE ON SENEDEN BERİ YÖNETTİĞİ ÇİVİ ÇAKILMAYAN KARABÜK’E BİRAZ OLSUN HİZMET GÖTÜRÜRDÜ .KARABÜKTE YAĞAN KAR’A KARŞI HİÇ BİR ÖNLEM ALMAYAN,AZ BİR KAR YAĞMASI İLE OLUŞAN HAVA MUHALEFETİNDEN DOLAYI KARABÜK’ÜN KARLA OLAN İMTİHANINDAN SINIFTA KALAN SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ AVRUPA PARLEMENTOSUNDA ESMİŞ GÜRLEMİŞ. BÖYLE HAMASET KONUŞMALARI SİYASİLERİN İŞİ, ANCAK BELEDİYE BAŞKANLARI ŞEHRİ EMİN OLARAK O ŞEHRE YAPTIĞI VE YAPACAĞI HİZMETLER İLE ANILACAK VE VAR OLACAKTIR.

  4. KARABÜKLÜ

    KARABÜK’TE OKULLARI TATİL EDEN ZİHNİYETİ ANLAYAMIYORUM.İKİ PARMAK KAR YAĞIYOR HOP OKULLAR TATİL, KARDEŞİM SİZ EKVATORDAN MI GELDİNİZ? BAŞTA ALİCENAP VALİ BEY HAZRETLERİ OLMAK ÜZERE KARAR VERİCİ BEYZADELER SİZ HİÇ DOĞUDA GÖREV YAPMADINIZ MI ? YOKSA HEPİNİZİN EŞİ ÖĞRETMEN DE ,ONLAR TATİL YAPSIN DİYE Mİ BÖYLE YAPIYORSUNUZ? YAHU İKİ PARMAK KARDA OKULLARI TATİL EDECEĞİNİZE YOLLARI AÇIK EDİP SERVİS ARAÇLARININ KIŞ ŞARTLARINA HAZIRLANMASINI SAĞLAMANIZ GEREKMEZ Mİ? SİZ BÖYLE YAPINCA ERZURUM’DA Kİ KARS’TA Kİ YÖNETİCİLER NE YAPSIN. GİDİN ALLAH AŞKINA!!! SÜREKLİ YANINIZA BASIN MENSUPLARINI ALIP ÇALIŞIYOR GÖRÜNTÜSÜ VERECEĞİNİZE ,YOLLARI AÇIK ,SERVİSLERİ HAZIR EDİN.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da firari hükümlü uyuşturucuyla yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Atakum ilçesinde düzenlenen operasyonda 12,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari, uyuşturucuyla yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Yenimahalle'de A.T'ye ait ikamette yaptıkları aramada bir miktar sentetik uyuşturucu, 14 sentetik ecza hapı ile hassas terazi ele geçirdi.

Emniyete götürülen A.T'nin “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

A.T'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.