Her Telden (14.Ağustos.2018)

Her Telden (14.Ağustos.2018)

Yayın: 13.08.2018 21:27 |Güncelleme: 14.08.2018 09:11
Paylaş:
A+ A-

ÜLKEMİZİ “EKONOMİK OLARAK KISKACA ALMA,HATTA ÇÖKERTMEK İÇİN ÇABA GÖSTEREN.” ABD VE ÇELİK VERGİLERİ VE KARDEMİR..
ABD Başkanı Ülkemizden alınan ÇELİK üzerinde ki vergiyi çok/çok arttırdı ve ABD Ülkemizden 1.8 milyon ton civarında ÇELİK ALIYORMUŞ,yani bu 1.8 milyon ton çelik ABD’YE SATILAMAZSA NE OLUR..?
SORU BU.
Ülkemizin yıllık 37 milyon ton civarında ÇELİK ÜRETİMİ olduğu düşünülürse,ABD’NİN aldığı çelik DEVE/KULAK mesabesinde,yüzde 5 lere geliyor ve olaya bu noktadan baktığınızda KARDEMİR’İN bu gelişmelerden çok fazla etkilenmesi söz konusu değil.
Zaten KARDEMİR Genel Müdürü Sayın ERCÜMENT ÜNAL’DA bunlara vurgu yapıyor “ABD’NİN ÇELİK ÜZERİNDEN ALDIĞI VERGİLERİ ARTTIRMASI,KARDEMİR’E ÇOK BÜYÜK ZARAR VERMEZ,HATTA HİÇ ZARAR VERMEZ..” gibi bilgiler veriyor.
KARDEMİR’İ YÖNETENLER,İYİ Kİ,ZAMANINDA ve gerekli yatırımları yaptılar,düşünün o yatırımlar yapılmamış olsaydı,KARDEMİR halen 600 bin ton veya 1 milyon ton civarında üretim yapıyor olsaydı,bugün yaşananlara dayanabilir miydi..?
KARDEMİR’İ GEÇMİŞTE YÖNETENLER O YATIRIMLARI YAPTILAR..
Şimdi ABD’NİN aldığı kararlar KARDEMİR’İ etkilemiyor..
Burada bir nokta dikkatimizi çekiyor,biz GEÇMİŞ YÖNETİMLER ÇOK/ÇOK İYİ İŞLER YAPTILAR diye yazıyoruz,birileri bundan rahatsızlık duyuyor ve BUGÜN KARDEMİR’İ YÖNETENLERDE BÜYÜK BİR ÇABA İLE İYİ İŞLER,BAŞARILI İŞLER YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR/YAPIYORLAR..
Ancak,geçmişte yapılan o çok başarılı işler, bugün yaşanan ekonomik gelişmelerin,KARDEMİR’İ adeta teğet geçmesine vesile oluyor ve diyoruz ki GEÇMİŞİ YOK SAYAR GİBİ BİR TUTUM İÇİNDE OLMAK KİMSEYİ YÜCELTMEZ,KİMSEYE BİRŞEYLER KAZANDIRMAZ..” olayın özü bu.
Ne geçmişi yok sayabilirsiniz,ne bugünü yok sayabilirsiniz..

MÜSİAD KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SAYIN AHMET NUR “HÜKÜMETİN ALDIĞI EKONOMİK ÖNLEMLERE DESTEK VERİYORUZ..” DİYOR..
MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Sayın AHMET NUR,Genel Merkezi’nin doğrultusunda,Hükümetin aldığı son EKONOMİK ÖNLEMLER PAKETİNE sonuna kadar destek verdiklerini açıkladı.
Sayın AHMET NUR,Ülkemizin,özellikle, ABD tarafından ÜLKEMİZE KARŞI UYGULANMAYA çalışılan EKONOMİK KISKACIN mutlaka aşılacağına inandığını dile getirdi.
“ÜLKEMİZ EL VE GÖNÜL BİRLİĞİ İLE BUNLARI DA AŞACAKTIR..” dedi.
Gerçekten ABD’NİN yaptığını,bırakın bir müttefik Ülke Yönetimine kanlı/bıçaklı olduğunuz bir Ülke Yönetimi bile böylesine,karşısında ki Ülke insanını istiskal eden,etmeye çalışan bir tutum almaz/alamaz.
MÜSİAD BAŞTA OLMAK ÜZERE ÜLKEMİZ KİLİTLENDİ ADETA.
Yapılan bu saçma/sapan ve saygısız tutuma karşı kilitlendi..
Bu Ülke insanı,bütün bunları birlik içinde aşacaktır.
Aşmamızda gerekir.

DÜN,KBÜ ŞİRİNEVLER ARAŞTIRMA/EĞİTİM HASTANESİ’NDE RASTLADIĞIM CHP’Lİ BİR KARDEŞ “ÖRGÜTLERDE ÖNEMLİ DEĞİŞİM BEKLEYİN..”
Dün,bir sağlık sorunumuz nedeni ile,KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi’ne gitmiştik,öncelikle Hastane ACİL SERVİSİ tıkır/tıkır çalışıyor ve bazı kesimlerin yakındığı gibi değil.
GENCECİK  HEKİMLER İYİ HİZMET VERİYORLAR..
Herşey muntazaman çalışıyor,bir de tuvaletlere baktık,çok yakınma geliyor diye,bilhassa tuvaletlere gittik,tertemiz,hiçte öyle tiksinilecek gibi bir durum yok.
BİZE GÖRE GAYET GÜZEL,GAYET İYİ HİZMETLER VERİLİYOR.
Neyse,esas konumuz,Hastane de rastladığımız ve çok eski yıllardan tanıdığımız CHP’Lİ BİR Kardeşimizin verdiği bilgiler elbet ve O CHP’Lİ Kardeşe göre YEREL ÖRGÜTLERDE DEĞİŞİMLER OLABİLİRMİŞ.
Bilindiği gibi CHP ÖRGÜTLERDEN SORUMLU Genel Başkan Yardımcılığı görevine,İstanbul Eski İl Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sayın OĞUZ KAAN SALICI getirildi.
KARABÜK’TE ÇOK SIKI DOSTLARI VARMIŞ Sayın SALICI’NIN..
Çok nitelikli bir Siyasetçi olduğuna da işaret ediliyor..
CHP’DE Değişim ÖRGÜTLERDEN BAŞLAYABİLİRMİŞ o Kardeş söyledi..

KARABÜKSPOR’U BUGÜN Kİ DURUMA,HİKMET FERİDUN TANKUT’UN BAŞKANLIĞINDA Kİ YÖNETİM DÜŞÜRDÜ VE HEDEF SAPTIRILMASIN..
KARABÜKSPOR bugün ki hali ile acınacak durumda ve KARABÜKSPOR’U bu hale HİKMET FERİDUN TANKUT Başkanlığı’nda ki Yönetim düşürdü o Yönetim Kurulu da Genel Kurulunda İBRA EDİLMEDİ biliyorsunuz.
KARABÜKSPOR’UN GELDİĞİ BU NOKTA DA,ne Sayın ZİYA ÜNSAL ve Yönetim Kurulu’nun,ne de Sayın MEHMET AYTEKİN ve Yönetim Kurulu’nun dahli vardır,suçu vardır.
KİMSE HEDEF SAPTIRMASIN SAKIN..
Biz şahsımız adına,Karabük’ün yetiştirdiği EFSANE SENDİKACI Rahmetli OSMAN BAL’IN uyarıları ile HİKMET FERİDUN TANKUT’UN,Başkan olmaması için çok gayret ettik,çok çırpındık.
NE YAZIK Kİ GÜCÜMÜZ YETMEDİ..
Sayın SEDAT NAMAL’IN Ovacık İlçesi’ne yaptıracağı MESLEK YÜKSEKOKULU Temel atma törenin de,HİKMET FERİDUN TANKUT’UN Başkan olmasının yanlış olacağını Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’E DE izah etmeye çalıştık,ikna edemedik.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,beraberinde Dönemin Karabük Valisi Sayın ORHAM ALİMOĞLU ile birlikte “İYİ DE AHMETÇİĞİM,KARABÜKSPOR BAŞKANLIĞI İÇİN KARABÜK’TE KİMSE TALİP DEĞİL Kİ..” demişti.
KARABÜKSPOR’U BU HALE HİKMET FERİDUN TANKUT ve YÖNETİMİ DÜŞÜRDÜ..
Kimse Hedef saptırmasın sakın

BARTIN İL GENEL MECLİSİ,İL ÖZEL İDARESİ KANALI İLE YAPILAN “KÖY YOLLARININDA BETON ASFALT KULLANIYOR..” VE YERİNDE GÖRÜLDÜ..
Uzunca bir süre önce,bazı İL ÖZEL İDARE Genel Sekreterliklerinin,KÖY YOLLARINDA Beton Asfalt kullanımı yaptığına işaret eden,yazılarımız ve değerlendirmelerimiz olmuştu.
BETON ASFALT veya yolların BETON DÖKÜLEREK yapılması,hem ucuz,hem daha kaliteli oluyor yolunda varsayımlar getiriliyordu ve KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ DE bu yola gidebilir,yolunda fikirler öne sürülüyordu.
BUNLARI YAZMIŞ,DEĞERLENDİRMİŞTİK.
Karabük İL GENEL MECLİS Üyelerinden bir Heyet,İl Özel İdare Bürokratları ile birlikte,KÖY YOLLARINDA BETON KULLANIMI yapan BARTIN’I ziyaret etmişler..
KÖY YOLLARININ BETON ASFALT YAPIMINI İNCELEMİŞLER..
Öncelikle BARTIN İL ÖZEL İDARESİ Genel Sekreterliği ve İl Genel Meclisi,bu iş için 4 milyon lira civarında bir yatırım yaparak,olayın ALT YAPI ZEMİNİNİ hazırlamış.
ŞİMDİ,KÖY YOLLARINDA BETON ASFALT KULLANIMI YAPILIYOR..
Normal ASFALTA oranla YARI/YARIYA UCUZ bilgilerini veriyorlar..
KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ DE bunu kullanmaya başlayacak galiba.

“KÖY YOLLARINDA BETON ASFALT KULLANIMI,DAHA MİLLİ VE DAHA YERLİ..” YOLUNDA Kİ GÖRÜŞLER VE NORMAL ASFALTIN HAMMADDESİ..!!
Karabük İl Genel Meclis Üyeleri,İl Özel İdare Bürokratları ile birlikte BARTIN İL ÖZEL İDARE çalışmalarını yerinde görmek üzere ziyarette bulunmuşlar,inceleme ve tetkikler yapmışlar.
KÖY YOLLARINDA BETON KULLANIMINA GEÇİLECEK.
Bilindiği gibi KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ kırsal kesimde yapılan yollarda SICAK ASFALT KULLANIYOR ve asfaltın temeli PETROL,bu anlamda,daha DIŞA BAĞIMLI bir pozisyonu var.
BETON ise normal asfalta oranla DAHA MİLLİ ve DAHA YERLİ duruyor,sonuçta ÇİMENTO ÜRETİMİ Ülkemizde hayli yaygın,en azından ÜLKE ihtiyacını karşılıyor..
KÖY YOLLARINDA BETON KULLANIMI bu anlamda DAHA MİLLİ ve DAHA YERLİ olacak,ayrıca maliyetler yarı/yarıya az oluyormuş BETON kullanımında,dayanıklılık noktasında da BETON daha elverişli,bilgileri de olayın bir başka artısı..
KÖY YOLLARINDA BETON KULLANIMINA DÖNÜLEBİLİR deniliyor..
Böylece hem maliyet azaltılır,hem kalite arttırılabilirmiş..

SAFRANBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI ESKİ MECLİS BAŞKANI SAYIN AHMET ŞAHİN “EKMEK FİYATLARI VE HALEN 65 KURUŞA EKMEK..”
Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis eski Başkanı Sayın AHMET ŞAHİN son yaşanan ekonomik gelişmelere değinen bilgiler vererek “EKMEK FİYATLARINA ZAM YAPILMASI TALEPLERİNİ..” eleştiriyor.
UN FİYATLARINA YÜZDE 30-40 ZAM GELDİ..
Fırıncılar bu zamlara dayanarak EKMEK FİYATLARINA ZAM İSTİYORLAR,aynı zamanda FIRIN İŞLETMECİSİ DE olan Sayın AHMET ŞAHİN bu zam isteğine sıcak bakmadığını söylüyor..
Sayın AHMET ŞAHİN’E DE bu nokta da hak vermek gerek.
Örneğin KARABÜK’TE halen 65 KURUŞA EKMEK SATANLAR VAR..
Bir tarafta 125 kuruşluk fiyatı beğenmeyenler,bir yanda 65 kuruşa EKMEK SATANLAR var,ekonomik gerçeklilik bunun neresinde Allahaşkına ve 65 kuruşa ekmek satan mı haklı,125 kuruşu beğenmeyen mi haklı..
Ülkemiz UN ÜRETİMİNDE İTHAL BUĞDAY KULLANIYOR..
Dolar arttıkça UN FABRİKALARI,ürettikleri unlara zam yapıyorlar,bir bölüm UN FABRİKASI ise,yaşanan belirsizlik nedeni ile UN SATIŞLARINI çok ciddi miktarda durdurdular..
Sayın AHMET ŞAHİN ekmek fiyatlarına dikkat çekmiş..

KARABÜK ESNAF ODALARI BİRLİĞİ BÜNYESİNDE “ÇOK SIKI BİR ÇEKİŞME YAŞANIYOR..” VE 3 AY ÖNCE YAPILAN BİRLİK GENEL KURULU OLAYI..
KARABÜK ESNAF ODASI BİRLİĞİ bünyesinde çok sıkı bir çekişme yaşanıyor ve BİRLİK Başkanı Sayın NURETTİN TÜMEN daha 2-3 ay önce GENEL KURUL yaptıklarını söyleyerek “YENİDEN GENEL KURUL İÇİN ORTA YERDE HİÇBİR GEREKÇE YOK..” diyor..
GENEL KURULA HİÇ Mİ HİÇ SICAK BAKMIYOR..
Bu arada Safranbolu Esnaf Odası Başkanı Sayın MUAMMER DUMANER’İN ticari durumu hakkında,bazı iddialar dile getirildi ve bunu hoş karşılamayan Sayın SELAHATTİN AKBULUT o haberlerin içine sinmediğine,çok ama çok üzüldüğüne dikkat çekiyor.
“CEMİYET HAYATINDA BÖYLE MÜCADELE OLMAZ/OLMAMALI..” diyor..
Sayın SELAHATTİN AKBULUT,ayrıca çok/çok önemli bir şey daha söylüyor “Sayın NURETTİN TÜMEN’E,Sayın SEYİT AHMET KARABACAK DESTEK VERİYOR VE BAŞKANLIKTA AYAKTA TUTUYORDU.Sayın KARABACAK ŞİMDİ DESTEĞİNİ ÇEKTİ..” diyerek,olayın özünü gündeme getiriyor..
Sayın SEYİT AHMET KARABACAK DESTEĞİNİ ÇEKTİ diyerek Sayın NURETTİN TÜMEN’İ devirmenin kolaylaştığına vurgu yapıyor ve yaşananların temeline işaret ediyor..
ESNAFLAR BU ARALAR HAYLİ HARAKETLİ GÖRÜNÜYORLAR…

KARABÜK AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ/HASTANESİ,AÇILIŞA HAZIR HALE GELDİ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ KISA SÜRE İÇİNDE BİTİRİLİR ARTIK..
Bayır Mahalle Eski DEVLET HASTANESİ yıkıldı ve yerine AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ veya HASTANESİ inşa edildi,inşaatlar bitti sayılır ve biraz gecikme var gibi görünüyor.
Aslında gecikme yokmuş.
Üst düzey bir Bürokrat “KARABÜK’TE YAPILAN BİR İNŞAAT İHALESİNİ ÜNAL MÜHENDİSLİK ALINCA.O KURUM YETKİLİSİ SEVİNİYOR.ADAMLAR İŞLERİ ZAMANINDA VE KALİTELİ YAPIYORLAR.GECİKME,BU MERKEZİN BÜYÜTÜLMESİ İÇİN BAKANLIK NEZDİNDE YAPILAN GİRİŞİMLERDEN KAYNAKLANDI.” Dedi.
İnşaatlar bitirildi,ilk planlanandan çok daha büyük bir AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI Merkezi yapılmış ve bu işi İL ÖZEL İDARESİ takip/ ettiği için yakında binayı teslim alırlar herhalde
AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ YAKINDA AÇILACAKTIR..
BAYIR MAHALLE sakinleri heyecanla bu açılışı bekliyor..

5 kişi görüş bildirdi

  1. TOKİ KİRKİLLE

    Sayın Gölbek Safranbolu TOKİ KİRKİLLE ‘den Karabük Eğitim Araştırma Hastanesine ulaşmak için belirli saatlerde belediye otobüsleri talep ediyoruz.

  2. hastaneler

    Isciler hastanelerde maaşlarını gününde ödenmesini bekliyoruz. Görevlerimiz dışında çalıştırıyor uz.sağlık personelinin yaptığı işleri yapmak istemiyoruz.bizde insan yerine konuşmak istiyoruz.hastaneler bizim sırtıminds. Herkesin tek derdi işçiler.

  3. biraz empati

    Arkadaşlar kadroya geçtikten sonra memur çalışanlardan daha dilli oldu maşallah.memurlar demiyor biz bu işi yapmayız şunu yapmayız diye.ama maşallah kadroya geçen arkadaşlar iş beğenmiyor artık.hemen yok şu tanıdığım var yok bu tanıdığım var.arkadaşlar hepimiz halka hizmet veriyoruz,aldığımız paranın hakkını verelim.

  4. Karabuklu

    SAYIN GÖLBEK ”GEÇMİŞİ YOK SAYAR GİBİ BİR TUTUM İÇİNDE OLMAK KİMSEYİ YÜCELTMEZ,KİMSEYE BİRŞEYLER KAZANDIRMAZ..” olayın özü bu.” DEMİŞ SİNİZ KARNINIZDAN KONUŞMAYI BIRAKIP AÇIK AÇIK SÖYLER MİSİNİZ LÜTFEN KİM YA DA KİMLER GEÇMİŞİ YOK SAYIYOR.BİRBİRLERİNE KURŞUN ATAN YOLBULAN VE GÜLEÇ AİLELERİ KARDEMİRDEN ÇIKARLARI UĞRUNA MI YOKSA GEÇMİŞ YOK SAYILDIĞI İÇİN Mİ BİR OLDULAR DA SAYIN ÖZ’ E SAVAŞ
    DOĞRUDUR KARABÜKSPOR DA PERDE ÖNÜNDE Kİ SORUMLU FERİDUN TANKUT AMA YA CEO DENEN AYVAZ’IN İPLERİNİ ELİNDE TUTAN , KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI İÇİN GULEÇLERLE SAVAŞA TUTUŞAN , KARABÜKSPOR’UN GELİRLERİNE TEMLİK KOYDURAN MUSTAFA YOLBULAN’IN HİÇ Mİ SORUMLULUĞU YOK ? ALLAH RIZASI İÇİN AZICIK OBJEKTİF , AZ BİRAZ TARAFSIZ OLUN.

  5. Dinime söven

    Yahu Karabüklü yaptığın yorumları okurum.Sen başkasına objektif ol demeyi biliyosunda Güleç ve Yolbulan ailesine karşı hiç kendin objektif olmuyosun kim haset husumet içinde onları yerden yere vurmaya çalışıyosun.Ayıptır günahtır sen önce kendin objektif ol sonra başkalarına öğüt vermeye çalış sen karabüklülere karabüke düşmansın.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta otomobilin yayaya çarpma anı güvenlik kamerasında

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 00:36
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde otomobilin yayaya çarpma anı güvenlik kamerasınca kaydedildi.

S.Y. idaresindeki 60 AC 162 plakalı otomobil, Bengiler Mahallesi'nde geri manevra yaptığı sırada F.A'ya çarptı.

Yaralanan F.A, ambulansla Niksar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza, bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi.