Her Telden (14.Ekim.2019)

Her Telden (14.Ekim.2019)

Yayın: 13.10.2019 23:08 |Güncelleme: 14.10.2019 08:58
Paylaş:
A+ A-

SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE,TOKİ İNŞAATLARINDAN,KARABÜK BELEDİYESİ’NE KALAN 1500 KAPASİTELİ “YURT BİNASI..” NE YAPILACAK ACABA..
TOKİ,Kentsel Dönüşüm kapsamında ve SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE bir yığın inşaat yaptı ve buraları hak sahiplerine verdi,bu inşaatlar çerçevesi içinde KARABÜK BELEDİYESİ’NE DE,çok büyük bir bina verildi.
YAŞLILAR YURDU olabilir denildi,YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU olabilir denildi,buna benzer SOSYAL OLAYLARDA kullanılması için,öneriler getirildi,şu ana kadar bir sonuç çıkmadı..
Şimdi İNÖNÜ CADDESİ esnafları,SOĞUKSU Mahallesi esnafları,sakinleri yeni bir girişim başlatmışlar ve BU BİNA KYK TARAFINDAN KİRALANSIN KIZ ÖĞRENCİ YURDU OLARAK KULLANILSIN taleplerini dile getiren bir İMZA KAMPANYASI düzenlemişler..
Biz olayı AK Parti eski Merkez İlçe Başkanlarından ve şuan itibarı ile AK Parti Karabük Belediye Meclis Üyesi Sayın MUHAMMET KAYA’YA sorduk,zira,hem o civarın esnafı,hem Siyasi bir yönü itibarı ile,bu gelişmelerin içerisinde,hatta başında Sayın KAYA.
Bize “EĞER BURASI KREDİ YURTLAR KURUMU TARAFINDAN YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU OLARAK DEĞERLENDİRİLİRSE,BU CİVAR ÇOK CİDDİ BİÇİMDE HAREKETLENECEKTİR..” şeklinde bilgiler verdi.
Böyle bir gelişme,gerçekten,O CİVARI HAREKETLENDİRİR,,
Bina KYK’YA TEKLİF EDİLDİ,daha öncesinde,KYK olumsuz cevap verdi..
Dileriz,bu defa halkın baskısı sonuç verir..

SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE BULUNAN VE TOKİ TARAFINDAN YAPILARAK,ANLAŞMALAR GEREĞİ,KARABÜK BELEDİYESİ’NE VERİLEN BİNA..!!
SOĞUKSU Mahallesi KENTSEL DÖNÜŞÜM Programı çerçevesinde,TOKİ tarafından,yapılan anlaşmalar/protokol çerçevesinde KARABÜK BELEDİYESİ’NİN olan ,çok görkemli bir BİNA VAR..
Bina yurt binası olarak inşa edilmiş bulunuyor..
KARABÜK BELEDİYE Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,burayı KREDİ YURTLAR KURUMU’NA önerdi diye biliyoruz ve KYK bu binanın ÜNİVERSİTE’YE UZAK OLDUĞU gerekçesi ile kabul etmemiş,kullanmaya rıza göstermemiş.
KARABÜK HUDUTLARI İÇERİSİNDE,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE UZAK..!!
Şimdi KARABÜK’ÜN BİR BÖLÜMÜ HAREKETLENDİ ve esas itibarı ile YURT OLARAK inşa edilmiş olan bu binanın ÖĞRENCİ YURDU OLARAK kullanılması için talepte bulunuyorlar..
Eğer bu talep yerine getirilirse ve gerçekten çok görkemli olan bu bina KIZ ÖĞRENCİ YURDU veya ÖĞRENCİ YURDU olarak kullanılırsa,o civar çok/çok hareketlenir,gelişir,güzelleşir elbet.
TEK VASITA ÜNİVERSİTEYE ULAŞIM SAĞLANIR..
O civar sakinleri,esnafları böyle bir talebi dile getiriyorlar..

UZUNCA BİR SÜRE ÖNCE,SİZE DUYURMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ, ”5000 EVLER CİVARINA KADIN/ DOĞUM/ÇOCUK HASTANESİ OLAYI VAR YA..”
Okurlarımız arasında,mutlaka hatırlayanlar vardır,uzunca bir süre önce KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT’IN bize verdiği bir bilgiyi duyurmuştuk sizlere.
Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,5000 Evler Bölgesi’nde MESLEK YÜKSEKOKULU olarak inşa etmeyi sürdürdükleri bir binayı,ÇEVRE SAKİNLERİ Rektör Hoca ile temas geçerek “BURAYI HASTANE YAPALIM HOCAM…” gibi taleplerde bulunmuşlar.
Sayın POLAT bu talebi kırmamış ve “EĞER SAĞLIK BAKANLIĞI,BURADA BİR KADIN/DOĞUM/ÇOCUK HASTANESİ KURMAYI KABUL EDERSE,BU BİNAYI DEVİR EDEBİLİRİZ..” gibi bir yaklaşım getirmiş.
Biz bunları Kamuoyu ile paylaştık,ciddi bir toplumsal talep başladı ve geçtiğimiz gün Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,Sağlık Bakanlığı’nın Genel Müdürlük düzeyinde ki yetkilisi/yetkilileri ANILAN BİNAYI YERİNDE GÖRÜP İNCELEMİŞLER..
ÇOK OLUMLU İZLENİMLER OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKİLİYOR..
Sanıyoruz Sağlık Bakanlığı’ndan gelen ÜST DÜZEY BÜROKRATLAR DA olaya,hayli sıcak yaklaşmışlar ve “EĞER BU OLAY İZLENİR,ISRARLA TALEP DEVAM ETTİRİLİRSE..” Karabük bir Hastaneye kavuşacak..
Vali Sayın FUAT GÜREL bu konuyu yakından izliyor..
Siyaset Kurumu da aynı duyarlılık ve hassasiyetle izler inşallah..
Konu o zaman çok daha olumlu bir yöne girer umudundayız..

5000 EVLER BÖLGESİ’NE,KADIN/DOĞUM/ÇOCUK HASTENESİ YAPILMASI HALİNDE, ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ RAHATLAR MI
5000 Evler Bölgesi’ne,bir KADIN/DOĞUM/ÇOCUK Hastanesi yapılması için başlayan düşünce,yerini usul/usul eyleme doğru çeviriyor ve geçen hafta sona Vali Sayın FUAT GÜREL ile SAĞLIK Bakanlığı’nın ilgili birimlerinden Genel Müdürlük düzeyinde isimler gelip tetkikler,temaslar yaptılar.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT 5000 Evlerde yapımı devam eden MESLEK YÜKSEKOKULU Binasını KADIN/DOĞUM ve ÇOCUK Hastanesi yapılması halinde SAĞLIK Bakanlığı’na verebiliriz görüşünde.
Vali Sayın FUAT GÜREL ve Bakanlık yetkilileri geçtiğimiz Cuma günü,anılan binayı yerinde görüp incelediler ve Mahalle sakinlerinin de görüş ve önerilerini dinlediler..
ORTA YERDE OLUMLU BİR HAVANIN DOLANDIĞINI BİLİYORUZ..
Dileriz bu konu gerçekleşir ve böyle olduğunda da ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ bu bölümlerin 5000 Evlere gitmesi ile çok/çok büyük bir rahatlama yaşar..
Konu belirli bir aşamaya doğru gidiyor..

KARABÜK HADDECİLER DERNEĞİ HAYLİ AKTİF ÇALIŞIYOR,PEKİ KARABÜK’E GELECEK ÇİNKO YATIRIMINI ENGELLEYEN VE GÖZ YUMANLAR..?
Karabük HADDECİLER Dernek Başkanı Sayın PEHLİVAN BAYLAN,Karabük’ün gelişmesi,Karabük’ün YATIRIM alması,Karabük’e YATIRIMCI gelmesi için çok heyecanlı,çok aktif çalışmalar yapan bir isim olarak bilinir.
CEMİYET YAŞAMINDA,HEP BU YÖNLÜ TAVIR SERGİLEMİŞTİR..
Bakın HADDECİLER Derneği olarak,sürekli arayışlar halinde oluyorlar,sürekli toplantılar yapıyorlar düzenliyorlar,geçtiğimiz günlerde,Vali Sayın FUAT GÜREL,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,sanayiciler yine bir araya geldiler,sorunları görüştüler,fikir alışverişinde bulundular..
Bir yanda bu yönlü çalışmalar,öte tarafta ise SUYUNA TİRİT GEREKÇELERLE engellenen ÇİNKO FABRİKASI olayı,şimdi bu çelişkili durumu nasıl izah edeceğiz Allahaşkına..?
Bunun bir izahı yapılabilir mi,bunun bir izahı var mıdır..?

AİLECE FUTBOLA HEP YAKIN DURMUŞ OLAN ÇEBİ AİLESİNDEN SAYIN AHMET NUR ÇEBİ’NİN BEŞİKTAŞ KULÜP BAŞKAN ADAYLIĞI VE KARABÜK.
Hatırlayanlar mutlaka vardır,Ülkemizin Ünlü Sanayici ve İş İnsanlarından Sayın YAŞAR KAPTAN ÇEBİ,uzun yıllar önce KARABÜKSPOR Kulüp Başkanlığı görevinde bulunmuştu.
KARABÜKSPOR’A TESİS NOKTASINDA DA KATKILAR VERMİŞTİ..
Daha sonra SOĞUKSUSPOR’U uzun süre finanse ettiler.
Şimdi Sayın AHMET NUR ÇEBİ’NİN bir girişiminden söz ediliyor ve Sayın AHMET NUR ÇEBİ BEŞİKTAŞ KULÜP BAŞKANLIĞI görevine ADAY olduğunu duyuruyor.
GEREKLİ İMZALARI TOPLAMIŞ Sayın AHMET NUR ÇEBİ..
Dileriz BEŞİKTAŞ KULÜP BAŞKANLIĞI görevine seçilecektir..
Bakıyoruz,Karabük’te Sayın AHMET NUR ÇEBİ’NİN Beşiktaş Kulüp Başkanlığı görevine Aday olması ciddi bir heyecan ve hareket getirmiş ve bu yönde Sayın AHMET NUR ÇEBİ’NİN bu seçimden başarılı çıkması yolunda yüzde/yüz bir mutabakat var.
Karabük yaşayanları firesiz Sayın AHMET NUR ÇEBİ için dua ediyorlar.
Kazanması yolunda,adeta,bir gönül birliği,gönül köprüsü oluşmuş.
Sayın AHMET NUR ÇEBİ,daha önce ki yıllarda BEŞİKTAŞ Kulüp Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştu ve bu görevin yabancısı olmadığı biliniyor..
Dileriz Sayın AHMET NUR ÇEBİ çıktığı bu yolda başarılı olacaktır.

İSTANBUL CİVARINDA MEYDANA GELEN “DEPREMLER KARABÜK’TE,BİZLERE DE,DEPREM OLAYINI HATIRLATTI..” VE DEPREM TATBİKATLARI..
Biliyorsunuz,İstanbul ve civarında,en büyüğün 5.8 civarında olan birçok deprem olayı yaşandı ve Ülkemiz depremi hatırladı,deprem noktasında önlemleri hatırladı..
DEPREM OLAYI KARABÜK’TE DE HATIRLARA GELDİ.
Geçtiğimiz cuma günü çok sahici bir DEPREM TATBİKATI yapıldı ve Vali Sayın FUAT GÜREL’İNDE izlediği tatbikat –Allah vermesin – gerçeğini aratmadı,çok hazırlıklı bir ortamın sergilenmesi gibi oldu.
AFAD İl Müdürü Dr.Sayın GAZANFER ERBAY ve mesai arkadaşları hergün bu hazırlıkları yapıyorlar,denetimden geçiriyorlar ve çok geniş bir Birim ile koordinasyon halinde çalışmayı biliyorlar.
Allah Korusun bir deprem sırasında Orman İşletmesi,UMKE,Doğalgaz Şirketi,Belediye,Emniyet ve bütün birimler bu işin görevlisi oluyorlar aktif bir çalışmanın içinde olmak zorundalar.
Koordinasyon tatbikatları yapıldı.
Kaldı ki,KARABÜK CİDDİ BİR DEPREM KUŞAĞINDA..
ÇERKEŞ/GEREDE aktif fay hattına kuş uçuşu 40 kilometre kadar bir uzaklığımız var,ayrıca da,bu hat en son olarak 1944 yılında faaliyet göstermiş,yine Allah Korusun diyerek,yeniden hareketlenmesi ihtimaline karşı hazırlıklar son aşamada.
ÇOK GENİŞ KAPSAMLI BİR TATBİKAT YAPILDI KARABÜK’TE..

BİR YANDA,ÇİNKO FABRİKASI’NA GİDEN YOLUN TIKANMASI,ÖTE YANDA,”RAYLI ULAŞIM TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ’NÜN GEBZE’YE..” GİTMESİ
KARABÜK Yatırım alamıyor,yatırımcı gelmiyor,KARABÜK’TE İŞSİZLİK DİZ BOYUNU AŞMIŞ,artık gırtlağa kadar dayanmış görünüyor,peki sonuç ne olacak dersiniz..?
Bakın MARZİNÇ KAPASİTE ARTTIRIMI YAPACAKTI.
Bu artırımı yapabilseydi,daha sonra da,ÜRETİLEN ÇİNKO Hammaddesi Avrupa Ülkelerine yollanmayacak,Karabük’te kurulacak bir ÇİNKO FABRİKASI ile burada işlenecekti.
KAPASİTE ARTTIRIMINA İZİN VERİLMEDİ,ÇİNKO OLAYI YATTI..
KÜLÇE ÇİNKO FABRİKASI,KAYSERİ’DE KURULACAK ARTIK..
Öte yandan,yıllardır DEMİRYOLU MALZEMESİ üretimi yapan Karabük dururken RAYLI ULAŞIM TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ ne yazık ki GEBZE İlçesine kuruluyor..
İnsan eğitimi Karabük’te,RAY,TREN TEKERLEĞİ Karabük’te,Yıllardır DEMİRYOLLARI’INDA kullanılan bütün teknolojik malzeme üretimi Karabük’te,RAYLI ULAŞIM TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ ise Gebze’ye kuruluyor..
Ne olacak bu Karabük’ün hali,KİM SAHİPLENECEK bu Kenti..?

İYİ Kİ,EFLANİ HAYVANCILIK/BESİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN HAREKETE GEÇİLMEMİŞ, BAKIN YENİCE AĞAÇ ORGANİZE SANAYİ NE OLDU..?
20-25 Yıldır,EFLANİ HAYVANCILIK/BESİCİLİK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kurulması için Kamuoyu yapmaya çalışırız,halkın büyük kesimi böyle bir fikri kabullenmiştir,ancak,esas kabullenip,harekete geçmesi gerekenler,ne yazık ki harekete geçmemişlerdir.
Neyse,iyi ki harekete geçilmemiş demek geçiyor insanın içinden,bakın YENİCE AĞAÇ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için ne sonuç alındı ki,bakın İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için ne sonuç alındı ki.
Aslında EFLANİ için bu düşünce uç vermeye başlamıştı..
Çok geç olmasına karşın,böyle bir düşünce uç vermeye başlamıştı ve bu yönde EFLANİ Belediyesi Veteriner Hekimi genç bir kardeşimizin çok olumlu bir konuşmasına tanık olmuştuk.
Yıllar geçmesine karşın bir hareketlenme olmadı..
Şimdi de,iyi ki bir hareketlenme olmamış,İSMETPAŞA Bölgesinde olduğu gibi,hem bir ilerleme sağlanamaz,hemde,oralarda bulunan tarla sahipleri,arazi sahipleri mağdur olurdu/edilirdi GİBİ DÜŞÜNMEK MÜMKÜN.
Kamulaştırma yapılamıyor,arazi sahipleri mağdur durumda..
Satsalar satamıyorlar,Devlet’te Kamulaştırmıyor..

7 kişi görüş bildirdi

  1. SAFRANBOLU

    MEVCUT HASTANELER KULLANILABILIYORMU.SAFRANBOLUDAKI HASTANE BOŞ DURUYOR DAHA DOGRUSU UZMAN HEKIM VERİLMDEĞİNDEN DOLAYI BOŞ DURDURULUYOR.HASTANE OLARAK YAPILAN İLÇE HASTANE Sİ UZMAN VERMEYENLER ACABA 5000 EVELERE UZMAN HEKİM VEREBİLİRLERMİ.ŞU ANDA SAFRANBOLU HALKI DOKTOR VERİLMEYEN SAFRANBOLUDAN EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNE GİTMEK ZORUNDA BIRAKILIYOR VE DE KARABÜK HASTANESİNİN YÜKÜ ARTIRILIYOR.BAYIR MAHALLEDE BİLE UZMAN SAYISI HER GEÇEN GÜN AZALTILDI.ÖNCE ATIL DURUMA DÜŞÜRÜLEN SAFRANBOLU HASTANESİNİN HEKİM İHTİYACI GİDERİLMELİ.SAFRANBOLU 5000 EVELERDE HİZMET VERİR.

  2. EFLANİ

    Ahmet bey sizin organize hayvancılık sanayi sitesinin gündeme getirdiğinizde size güldülerdi şimdi sürekli onu gündeme getiriyorlar ama yapmak için girişimleri yok sadece popilist siyaset

  3. 3400 den 2000 e indik

    Eflani nüfusu 3400den 2000 e indi bu başarıyı kime borçlu Efleni halkı böyle bir başarılı çalışmayı İstanbuldan takip ediyoruz takip etmeklede kalmayıp ayakta alkışlıyoruz.AKP ye oy vermeye devam Eflenili hemşerilerim.

  4. kirli sakallı karizmatik genç

    Deprem çok tehlikeli

  5. Kirkille Yolu

    Kirkkile tokide 539 daire var
    Ne bir belediye arabası kalkiyor nede iatenilen saatlerde dolmuş aksam 10 oldumu ulasım yok.
    Bekci hic yok yollar geceleyin ayyaslarla dolu.
    Hic bir sekilde devriye araçları gecmiyor.

    Yol bile yapılmadı toki yolu niyr yapılmiyor diye vekiller bize soruyor.

  6. Yeniceli

    Ahmet abi yenicenin durumu farklı o zaman atanan Akp ilçe baskani 25 tane falan yapacaklarının listesini yapıyor toplantıda arkadaşları başkan bunların hepsini yapamayız diyorlar o da ben vekillere söyledim yapmadılar derim diyor böyle bir anlayisla organize yapılmaz üzücü tarafı bu anlayışın daha ilçe bsk olarak devam etmesi

  7. Süleyman Ertan

    SOĞUKSU MAHALLESİNDEKİ BİNANIN YURT OLMASI İSTEĞİNİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN İLGİLENEN BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ, BEŞBİNEVLERDE HASTANE YAPILMASI YÖNÜNDE ÇALIŞAN SAYIN VALİ BEY… KARABÜK’ÜN İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ NEREDE ? EĞİTİM VE SAĞLIKTAN ÖNEMLİ BAŞKA HANGİ KONU İÇİN YOĞUN MESAİ HARCIYORLAR ANLATSALAR DA KARABÜK KAMUOYU ÖĞRENSE !

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yayın: 08.05.2024 21:01
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te Karayolu Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla etkinlik yapıldı.

PTT Kavşağı’ndaki programa, Vali Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek ve kurum müdürleri katıldı.

Etkinlikte Vali Yavuz, sürücülere broşür verdi, öğrencilerle yaya geçidinden geçti.