Her Telden (15.Ocak.2019)

Her Telden (15.Ocak.2019)

Yayın: 14.01.2019 22:18 |Güncelleme: 15.01.2019 07:54
Paylaş:
A+ A-

GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ YAPILAN AK PARTİ ADAY TANITIM TOPLANTISI VE SONRASINDA YEMEK,AK PARTİ İÇİNDE MORALLERİ DÜZELTTİ Mİ
Geçtiğimiz Pazar günü AK Parti BELEDİYE BAŞKAN Adaylarının TANITIM TOPLANTISI yapıldı ve daha sonrasında ise TOPLUCA yemek yenildi,bu iki etkinlik AK Parti içerisinde MORALLERİ DÜZELTTİ Mİ..?
Kimi çevreler,HANİ NEREDE ADAY/ADAYLARININ TAMAMI diyor.
Kimi çevreler ise BU İŞ BİTTİ 7-0 OLACAĞI KESİNLEŞTİ diyor..
Bize göre ADAY TANITIM TOPLANTISI gerçekten görkemli geçti,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN katılacak olması,bunun duyulması,katılımı neresinden bakarsanız/bakın,en az yüzde 30-40 arttırdı.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN büyük bir ağırlığı ve sevgisi olduğu kesin.
Olayın tam burasında BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARININ,beklendiği gibi çıkması da önemli,zaten ESKİPAZAR-EFLANİ-YORTAN Belediye Başkan Adayları,hemen/hemen haftalar öncesinden belliydi..
EN çok merak edilen SAFRANBOLU ve YENİCE Belediye Başkan Adayları noktasında da,çok geniş kesimler Sayın ALİ KAYA ile Sayın COŞKUN GÜVEN isimlerini favori olarak görüp/gösteriyorlardı..
AK Parti TANITIM TOPLANTISI gerçekten görkemli geçti.
Bunun aksini söyleyenler de var elbet..

SAADET PARTİSİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAYIN MEHMET YÜCE,ADAY TANITIM TOPLANTISI VE SAYIN RAFET VERGİLİ’YE ELEŞTİRİLER..
SAADET PARTİSİ, Karabük Belediye Başkan Adayı, olarak İnşaat Mühendisi Sayın MEHMET YÜCE seçmen karşısına çıkıyor ve geçtiğimiz Pazar günü ADAY TANITIM Toplantısı yapıldı.
Sayın MEHMET YÜCE,Milli Görüş çizgisinden gelen ve başarılı bir iş adamı,başarılı bir teknik eleman,bu YEREL SEÇİMLERDE hayli ses getirecek bir portre olarak göze çarpıyor.
Aday tanıtım toplantısında Sayın MEHMET YÜCE,yaptırdıkları anketlerden söz etti ve özellikle Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’Yİ hedef alan eleştiriler dile getirdi.
Sayın MEHMET YÜCE NEDEN BÖYLE BİR SEÇİM STRATEJİSİ SEÇTİ ACABA..?
Buna neden olarak CUMHUR İTTİFAKI çerçevesinde AK Partililerin Sayın VERGİLİ’YE fazla yüklenemedikleri,ancak,AK Parti içerisinde Sayın VERGİLİ’YE karşı olan çok geniş bir kesim olduğundan söz eden SAADET Parti mensupları “Sayın YÜCE O OYLARA GÖZ KIRPIYOR..” gibi yaklaşım getirdiler.
Sayın MEHMET YÜCE,Sayın RAFET VERGİLİ’YE CİDDİ ELEŞTİRİLER GETİRDİ..
Bu anlamda,bazı SP’Lİ Kardeşler “BU ELEŞTİRİLERİMİZ İLERLEYEN GÜNLERDE ARTACAKTIR..” falan gibi değerlendirmeler de yapıyorlar ve “BU SEÇİMİN EN GÖZDE PARTİSİ SAADET,EN GÖZDE ADAYI İSE Sayın MEHMET YÜCE OLACAKTIR..” diyorlar..
Ve,bunları büyük bir inanç içinde söylüyorlar..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ,SAHAYA İNİYOR VE BU AKŞAM “YENİ DÖNEM/YENİ PROJELER TANITIM TOPLANTISI..”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,YENİDEN belediye başkan adayı OLARAK SAHAYA İNİYOR ve bu akşam YENİŞEHİR KULÜBÜNDE geniş çaplı bir toplantı düzenledi.
“YENİ DÖNEM/YENİ PROJELER TOPLANTISI DÜZENLEDİ..”
Sayın RAFET VERGİLİ,bu akşam seçmenlere MEGA PROJELERİNİ tanıtacak..
Bu arada KARABÜK BELEDİYESİ YAYIN ORGANI olarak bir bülten dağıttı Sayın RAFET VERGİLİ,bu broşür veya Dergi de “39 MİLYON AMERİKAN DOLARI BORCU OLAN,İŞÇİSİNE BORCU OLAN,ELEKTRİKLERİ KESİLEN BİR BELEDİYE..” devir aldığından söz ediliyor.
Sayın VERGİLİ’NİN bu iddialarına AK Parti’den bir cevap gelir mi..?
Yine aynı Broşür veya Dergi de Sayın RAFET VERGİLİ “KARABÜK BELEDİYESİ’NİN BORÇSUZ OLDUĞUNA VE 350 MİLYON LİRA CİVARINDA GAYRIMENKUL SAHİBİ,KASASINDA DA PARASI OLAN,TÜRKİYENİN EN ZENGİN BELEDİYESİ..” olduğuna ilişkin bilgiler veriyor..
Sayın RAFET VERGİLİ bu iddialarla seçmen karşısına çıkıyor..
MEGA PROJELERİNİ bu akşam YENİŞEHİR KULÜBÜNDE AÇIKLAYACAK..
Bir süre dinlenen Sayın VERGİLİ,artık SEÇİM SAHASINA İNİYOR..

CHP-İYİ PARTİ ARASINDA “İTTİFAK VEYA SEÇİM İŞBİRLİĞİ YAPILMASI KONUSU..” HER İKİ PARTİ GENEL MERKEZLERİNDE KONUŞULUYOR ..
CHP ile İYİ Parti arasında SEÇİM İŞBİRLİĞİ veya İTTİFAK yapılması noktasında,PARTİ GENEL MERKEZLERİNE iletilmiş bilgiler olduğundan söz ediliyor,ayrıca,PARTİ GENEL MERKEZLERİNİN bu konuda görüşmeler yaptıklarına ilişkin bilgiler veriliyor.
Özellikle CHP SAFRANBOLU-YENİCE-OVACIK Belediye Başkan Adayları,İlçe Örgütlerine bu yönlü talepler yaptıklarına ilişkin RESMİ OLMAYAN bilgiler de veriliyor.
Olayın bu noktasında İYİ Parti Belediye Başkan Adayı’nın henüz net biçimde belirlenmediğine dikkat çeken Siyasi çevreler “BU NOKTA DA İYİ Parti BELEDİYE BAŞKAN ADAYI Sayın DURSUN ALTIPARMAK OLABİLİR..” gibi yaklaşımlar da getiriyorlar.
Öte yandan,CHP İçerisinde geniş bir çevre “EĞER İTTİFAK YAPILIRSA,SAFRANBOLU VE YENİCE BELEDİYE BAŞKANLIKLARI KESİN OLARAK KAZANILIR,OVACIK BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA DA ÇOK İDDİALI HALE GELİRİZ..” gibi değerlendirmeler yapıyorlar..
CHP ile İYİ PARTİ SEÇİM İŞBİRLİĞİ veya İTTİFAK KURULACAK MI..?
Parti GENEL MERKEZLERİ bu konuda kesin kararı verecekler galiba.

UZUN SÜRE,PEK CİDDİ ÇALIŞMADIĞI,BU NEDENLE DE BAZI SÖYLENTİLERE, SORUŞTURMALARA HEDEF OLAN İL GÖÇ İDARESİ NASIL DEĞİŞTİ..?
Uzun süre pek ciddi çalışmadığı ve bu nedenle de BAZI SÖYLENTİLERE,hatta,SORUŞTURMALARA hedef olan İL GÖÇ İDARESİ Müdürlüğü görevine Sayın MEHMET AKİF DEĞİRMENCİ’NİN getirilmesi ile nasıl değişti,bunu görmemek,alkışlamamak mümkün değil.
YENİCE İLÇESİNDE yaşanan gelişmeleri herkes duydu,biliyor..
33 KAÇAK İŞÇİ YAKALANDI..
İL GÖÇ İDARESİ işini büyük bir ciddiyetle,hakkaniyetle ve dürüst biçimde yapıyor,geçmişin izleri süratle siliniyor ve bu anlamda KARABÜK’E GELEN Yabancı Kökenli insanlarda memnun,toplumda rahatlamış durumda..
Yabancı kökenli insanlar “EN KÜÇÜK BİR İŞLERİ İÇİN,BİRİLERİNE AVANTAJ SAĞLAMAK ZORUNDA KALMAMAKTAN..” mutlular,memnunlar ve bu sürecin devamından yanalar elbet.
Müdür Sayın MEHMET AKİF DEĞİRMENCİ çok şeyleri değiştirdi..

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI,BAŞKAN YARDIMCISI VE ÜYESİ,ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANI’NA “FİLYOS LİMANI TALEBİNİ İLETTİ..”
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KAMİL GÜLEÇ,Başkan Yardımcısı Sayın ÖMER FARUK ÖZ ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın OSMAN KAHVECİ geçtiğimiz günlerde,KARABÜK KADERİNE DAMGA VURACAK bir ziyarette bulundular.
“FİLYOS LİMANI İŞLETMESİNE TALİP OLDUKLARINI ANLATTILAR..”
ULAŞTIRMA ve ALT YAPI Bakanı Sayın MEHMET CAHİT TURHAN’I ziyaret eden KARDEMİR Heyeti “FİLYOS LİMANI ALT YAPI ÇALIŞMALARINA ve BU ARADA LİMAN İŞLETMESİ İÇİN KARDEMİR’İN CİDDİYETLE TALİP OLDUĞUNA İLİŞKİN BİLGİLER VERDİLER..”
Bilindiği gibi Sayın KAMİL GÜLEÇ,Sayın ÖMER FARUK ÖZ ve Sayın OSMAN KAHVECİ geçtiğimiz günlerde Bakan Sayın MEHMET CAHİT TURHAN’I makamında ziyaret etmişlerdi..
KARDEMİR,SÜREKLİ ÜRETİM ARTTIRIYOR..
Hedefinde 3.5 milyon ton üretim var..
Böyle olunca da,yıllık 10 milyon tonun üzerinde HAMMADDE GİRİŞİ olacak ve bunların büyük bölümü yurt dışından geleceği için FİLYOS LİMANI ve FİLYOS LİMANI İşletmeciliği şart hale geliyor..
KARDEMİR Heyeti bu konuları anlattılar,destek talep ettiler..
Bakan Sayın MEHMET CAHİT TURHAN çok sıcak yaklaşım göstermiş..
KARABÜK AÇISINDAN HAYATİ BİR ÖNEMİ VAR,BU OLAYIN..

AK PARTİ SAFRANBOLU İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR KARMAŞA MI YAŞIYOR VE “ELİF HANIMA HAYIRLI/UĞURLU OLSUN..” DİYEN BİRKAÇ PARTİLİ
AK Parti Belediye Başkan Adayları belirlendi ve özellikle Safranbolu bağlamında çok ciddi tepkilerin olduğunu görmek,hissetmek ve tanık olmak mümkün.
“MADEM BÖYLE BİR KARAR VERİLECEKTİ,BİZ NEDEN TEMAYÜL YOKLAMASINA GİTTİK..” diyen de var “NEDEN TEMAYÜL YOKLAMASINA GİRDİK..” diyen de var.
AK Parti Karabük ve Safranbolu Belediye Başkan Adayları,bilindiği gibi “ADAY/ADAYI OLARAK BAŞVURU YAPMAYAN İSİMLERDİ..” ve bu manada “PARTİİÇİ TEMAYÜL YOKLAMASINA DA..” girmemişlerdi..
TEMAYÜL YOKLAMASINA KATILAN OY KULLANAN İSİMLER tepkili..
TEMAYÜL YOKLAMASINA GİREN OY İSTEYEN İSİMLER tepkili.
AK Parti Belediye Başkan Adayları,mutlaka ama mutlaka,bu yönlü tepkileri görüyorlar,hissediyorlardır,Karabük Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL yaptığı çalışmalarla bu tür tepkileri büyük ölçü de kırdı gibi görünüyor.
Bilemiyoruz SAFRANBOLU’DA neler olur/neler yaşanır..
Ancak,Kuruluşundan bugüne kadar AK Parti saflarından milim şaşmamış olan ve BAZI YERLERE ADAY/ADAYI olarak başvuru da yapmış bir kardeşimizin “BU AÇIKLAMADAN SONRA ELİF HANIMA HAYIRLI/UĞURLU OLSUN..” sözleri de gerçekten dikkat çekiciydi..
AK Parti içinde ciddi bir tepkisel gurup var.

ŞİMDİ,AK PARTİ İÇERİSİNDE “BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARININ YAPACAKLARI BELEDİYE MECLİS LİSTESİNE İYİ DİKKAT EDİN..” YAKLAŞIMLARI..
EFLANİ ve YORTAN hariç tutulursa,AK Parti Belediye Başkan Adaylarını bekleyen en büyük sınav BELEDİYE MECLİS LİSTELERİNİN düzenlenmesi olacak galiba.
EFLANİ ve YORTAN BÖYLE BİR SORUN YAŞAMIYOR GALİBA.
Ancak,KARABÜK MERKEZ başta olmak üzere 3 MART TARİHİNE kadar düzenlenip KESİNLEŞECEK BELEDİYE MECLİS LİSTELERİ çok büyük önem taşıyor ve BÜYÜK BİR KIRGINLIK VESİLESİ olacak gibi görünüyor.
BU,ÖZELLİKLE AK PARTİ BÜNYESİNDE BÜYÜK ETKİ YAPACAK GİBİ..
AK Parti içinde BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYI olmuş bir Kardeşimiz “PARTİLERİN İLK 3 BELEDİYE MECLİS ADAYI,SEÇİMİN KADERİNİ ETKİLER VE O ADAYIN KAZANMASINI VEYA KAYBETMESİNİ TEMİN EDEBİLİR..” demişti.
Şimdi dikkat ediyoruz,olay süratle o noktaya taşınıyor..
Birkaç yazımızda söylemiştik,önemi şimdi daha da net biçimde ortaya çıktı “SİYASİ PARTİLER İL GENEL MECLİSİ VE BELEDİYE MECLİSİ LİSTELERİ DÜZENLERKEN,ANORMAL DİKKAT ETSİNLER.SEÇİMLERİN KADERİNE ETKİ YAPACAK BU LİSTELER..”
Tüm Siyasi Partiler POTANSİYELİ olan listeler yapmaya çalışsınlar..

“AK PARTİ İÇERİSİNDE DEĞİŞTİRME BİRLİKLERİ 1 NİSAN TARİHİNDEN SONRA HAREKETE GEÇERLER..” ŞEKLİNDE Kİ SÖZLER VE BEKLEYENLER..
MHP İçerisinde fazla bir çekişme görülmüyor,CHP her zaman olduğu gibi bir görüntü veriyor,İYİ Parti içerisinde de fazla bir söylentili ortam yok,SP içerisinde geleneksel tutarlı,karşılıklı saygı ortamı dışa yansıyor..
Ancak,AK Parti pek böyle bir görüntü vermiyor..
Çok önemsediğimiz ve uzun yıllar AK Partisi içerisinde Siyaset üretmeye çalışmış bir Kardeşimiz,dostumuz “DEĞİŞTİRME BİRLİKLERİ 1 NİSAN TARİHİNİ BEKLİYOR..” gibi sözler etti.
“SEÇİMLERDE BİR BAŞARISIZLIK OLSUN,GENEL MERKEZ BU TEŞKİLATLARI GÖREVİNDEN ALSIN.YERİNE BİZ GELELİM ŞEKLİNDE BEKLENTİSİ OLAN DEĞİŞTİRME BİRLİKLERİ VAR..” falan dedi..
Peki ya “SEÇİMLERDE BAŞARILI SONUÇ ALINIRSA..” diye sorduk “O ZAMAN SAYIN İSMAİL ALTINÖZ VE EKİBİ BAŞARILI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDER,KİMSE ONLARA DOKUNMAZ/DOKUNAMAZ..” gibi değerlendirmeler yaptı.
“İSMAİL ALTINÖZ VE EKİBİ BAŞARILI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDER..” dedi ve Sayın İSMAİL ALTINÖZ’Ü Sayın OSMAN UZUNOĞLU’NU başarılı bulduğunu söyledi ve “GERÇEKTEN BAŞARILI İŞLER YAPIYORLAR..” dedi..
AK Parti ADAYLARINI BELİRLEDİ,şimdi değiştirme birliklerini konuşuyor..

9 kişi görüş bildirdi

  1. KARABUK

    MEVCUT BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAHAYA İNİYORMUŞ ,MEGA PROJELER AÇIKLAYACAKMIŞ BENCE BU MEGA PROJELERİ BIRAKSIN DA KARABÜK İÇİN KÜÇÜK BİR ŞEYLER YAPSIN BU MEGA PROJELER TAM BİR POPÜLİST YAKLAŞIMLA YAPILAMAYACAK PROJELER ŞU ANDA KARABÜKÜN KENT MERKEZİ MEZBELELİK İÇİNDE BU SEÇİM ATMOSFERİNE GİRDİĞİMİZ ŞU ANDA HÜRRİYET CADDESİNDEKİ ESKİ BELEDİYE BİNASI YIKILMAKTA ORTALIK TOZDAN DUMANDAN GEÇİLMİYOR.KARABÜK ARTIK YAŞANILMAZ BİR KENT OLDU ÇIKTI ANCAK İKİ DÖNEMDİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPAN SAYIN RAFET VERGİLİ PROJELER AÇIKLAYACAKMIŞ YAZIK KARABÜKLÜLERE YİNE KANDIRACAKLAR BİLGİSAYAR DESTEKLİ SLAYT GÖSTERİMLİ ALLI PULLU ALBENİLİ CAFCAFLI TANITIMLARLA KARABÜKLÜ SEÇMENLERİ TAVLAMAYA ÇALIŞACAKLAR KARABÜKLÜLER BUNLARA KANMASIN.BENCE HİÇBİR VAADDE BULUNMAYAN ADAYA OY VERSİN ÇÜNKÜ BU İKİ DÖNEMDİR BÜYÜK PROJELER AÇIKLAYAN BAŞKAN ADAYLARI KARABÜKE HİÇBİR ŞEY VERMEDİ BUNDAN SONRA DA BİR ŞEY VEREMEYECEK KARABÜK ESKİSİNDEN DAHA KÖTÜ DURUMDU KEŞKE O HALİÇİNİN ESKİ GÜNLERİ OLSA O ZAMAN KARABÜK DAHA BİR İYİYDİ GERÇEKTEN NOSTALJİYİ YAŞAMAK İSTİYOR İNSAN. ONUN İÇİN BENCE KARABÜKLÜ BU SEFER YANLIŞ YAPMAMALI BU BOŞ VAADLERE KANMAMALI.

  2. PÖH PÖH BAŞARILILARMIŞ

    PÖH PÖH PÖH AK PARTİ İL BAŞKANIYLA MERKEZ İLÇE BAŞKANI BAŞYARILILARMIŞ.KİM İNANIR ONLARIN BAŞARILI OLDUNA AK PARTİ KARABÜKTE NE BAŞARILI İL BAŞKANLARI GÖRDÜ BE.SEÇİMLERDE GÖRÜCEZ BAŞYARILARINI 1 NİSANDAN SONRA NE İL KALIR NE MERKEZ İLÇE KALIR GÖRÜRSÜNÜZ

  3. Gönderen

    Kenevir ekimi için izin verilen iller arasında Karabük de var. Bu konuda ön çalışmalar yapılmaya başlandı mı?

    Kenevir üretecek vatandaş ürününü nereye satacak? Tarım İl Müdürlüğü’nün bu konuda çalışmaları var mı? Olay Tarım İl Müdürlüğü ile de kalmıyor. Bu ürünün sanayisinin Karabük’te kurulması için Ticaret ve Sanayi Odası’nın, işadamları dernekleri çalışmalara başladı mı? Çevre derneği bile bu konu ile ilgilenmesi lazım. Kenevir çevre sağlığı açısından da oldukça önemliymiş.

    Ovacık Hatipoğlu göletinin sulayacağı arazilerde bu ürün üretilebilir mi? Ovacık’ta bu ürünün işleneceği sanayinin kurulması mümkün /ekonomik olur mu? Biri ki fabrika kurulsa Ovacık şenlenir….

    Kenevir binbir türlü hammadde yapımında kullanılabiliyormuş. Plastik, akaryakıt, zırh, ilaç, kağıt, tekstil vs. sanayinin hemen hemen her alanına temas edebilecek bir ürünmüş.

    Ormanlardan kat kat fazla oksijen üretiyormuş. Radyasyonu temizliyormuş. Karabük’ün kirli havasına da faydası olur belki…
    Seçim projeleri arasına kenevirle ilgili projeler de konulur mu acaba?

  4. MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER

    AKP İÇİNDEKİ MİLLİ GÖRÜŞCÜLERİN OY VERECEYİ TEK İSİM SAADET ADAYI İNŞAAT MÜHENDİSİ MEHMET YÜCEDİR.ALLAH RIZASI İÇİN YOLA ÇIKAN BU KARDEŞİMİZE OY VERMEYİP BATILA BATANLARA OY VERMENİN İKİ CİHANDADA SORUMLULUĞU VARDIR.
    AKP TABANINA SIKIŞMIŞ MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN DÜŞÜNÜN VE ONDAN SONRA OYUNUZU VERİN BİR OYUN VEBALİ VARDIR,BİR OYUN İKİ CİHANDADA SORUMLULUĞU VARDIR.

  5. BALKABAĞI

    Sayın Karabük Rumuzlu arkadaşım, Rafet Vergili’nin yaptığı dev mega projeler yatırımlar kamuoyu ve bürokrasi tarafından gayet olumlu takdir edilmekte. Gecesini gündüzünü bayramını seyranını düşünmeyen bir başkan nerde varki. Yiğidi öldür hakkını yeme bence.Ayrıca maaş da almadığı gibi kendi arabasıyla geziyor. Bir de size naçizane tavsiyem bir sayfa yazmışsın, işinle alakalı istesek yazmazsın bu kadar.

  6. KARABUK

    SAYIN BALKABAĞI RUMUZLU ARKADAŞ SEN KARABÜKTE YAŞAMIYORMUSUN KARABÜKÜN MERKEZİNİ GEZMİYORMUSUN KARABÜKTE AİLECEK OTURACAK DİNLENECEK BİR YER VARMI ALLAH AŞKINA KARABÜKÜ BAŞKA ŞEHİRLERLE KARŞILAŞTIRIYORMUSUN SEN KARABÜKTEN HİÇ ÇIKMAMIŞSIN GALİBA BIRAK BU MEGA PROJELERİ KARABÜKLÜLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRCAK BASİT ÇÖZÜM ÜRETEN PROJELER LAZIM BEN ŞİMDİ BURADAN SAYSAM BU SAYFA YETMEZ ANLADINMI.

  7. Gönderen

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının işbirliği ile illere “Deneyap Teknoloji Atölyeleri” kurulacak. İlk aşamada 12 ilde faaliyete başlanacak atölyelerde lise ve ortaokul çağındaki öğrencilere uygulamalı tasarım-üretim, robotik-kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay, nanoteknoloji ve yapay zeka gibi alanlarda eğitimi verilecek….
    İlk 12 il arasında Karabük yok. İlerleyen yıllarda diğer illere de yaygınlaştırılacak. Karabük’e ne zaman kurulacağı da belli değil. Oysa Karabük eğitim açısından önde gelen vilayetler arasında. Kardemir sponsor olsa belki Karabük de 13 il olarak öne alınır….
    Kardemir top peşinde milyonlar savuracağına böyle projelere sponsor olsa Karabük için daha faydalı olmaz mı? 32 milyon buharlaştı gitti. Dile kolay……

  8. BALKABAĞI

    Karabük Rumuzlu Nankör arkadaşım, Tarih Karabük Rafet’ten önce Rafet’ten sonra diye yazılacak. Şimdi Yürüyen merdivenler olmasaydı beton merdivenler olcaktı, Bir kere kayabaşı asansörler yapılmasaydı çarşıya yarım saatte gelecektiniz. Tabiki bazen arıza yapıyor sonuçta kul yapısı bu makineler. sayamayacağın kadar parklar, sosyal yaşam merkezleri, kordonparklar, üst geçitler LÜTFEN görmezden gelmeyelim. Araç çayı da doğal ortamda çayını içiyor muhabbet ediyorsunuz. Ayrıca Karabük dışına senden çok daha çıkıp gezmişimdir. Çünkü otobüs şoförlüğü yapıyorum halihazırda.

  9. BALKABAĞI

    Sayın Karabük Rumuzlu beyefendi, Büyük bir ihtimalle sen şu anda belediye hizmetleri ve projeler için İRONİ ve TRAJİKOMİK yazı yazacaksın. Hayırlı İşler Bol Güneşler.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

DSİ Bölge Müdürü Çelik, Terme Çayı ıslah çalışmalarını inceledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, Terme Çayı ıslahı 1. kısım inşaat şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Çelik ve beraberindeki teknik heyet, şantiyeyi ziyaret ederek devam eden çalışmaları inceledi.

Terme Çayı ıslahı 1. kısmında 600 metre sağ ve sol sahil teğet fore kazık imalatı, derin zemin karıştırma yöntemiyle kesişen kolon yapılması, çelik yaya köprüsü, araç köprüsü ve 3 denize çıkış yapısı imalatları bulunuyor.

Ayrıca proje kapsamında dere yatağının 50-60 metreden 80 metreye çıkarılarak taşkın kontrolünün sağlanması hedefleniyor.