Her Telden (16.Kasım.2014)

Her Telden (16.Kasım.2014)

Yayın: 16.11.2015 08:30
Paylaş:
A+ A-

EVET ; DİĞER İLÇE MİNİBÜSLERİ KARABÜK İÇİNE GİRMİYORLAR,ANCAK,SAFRANBOLU İLE KARABÜK ÇOK İÇ/İÇELER..
Karabük Belediye Encümeni SAFRANBOLU MİNİBÜSLERİNİN,şimdiye kadar olduğu gibi ŞEHİRİÇİNE girmesini,ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNİ aksattığı gerekçesi ile YASAKLADI.
VATANDAŞ ADETA İSYAN ETTİ,FERYATLAR SÜRÜYOR.
Karabük Belediye Encümeni,bu kararı alırken DİĞER İLÇELERDEN gelen minibüslerin yolcularını OTOGARDA bırakmasını dikkate alarak,böyle bir karar vermiş olabilir.
Örneğin EFLANİ-YENİCE-ESKİPAZAR-OVACIK İlçelerinden gelen minibüsler,yolcularını OTOGARDA bırakıyorlar,Karabük Belediye Encümeni bunu dikkate almış mıdır bilmiyoruz,ancak,almış olduğu gibi izlenimler var.
SAFRANBOLU ile KARABÜK’ÜN pozisyonu apayrı..
Yüzlerce/binlerce kişi KARABÜK’TE ticaretini sürdürüyor,ancak,evi SAFRANBOLU’DA,yani KARABÜK ile SAFRANBOLU iç/içe geçmiş bir pozisyondalar..
DOLAYISI İLE EMSAL ALINAN KONU PEK ÖRTÜŞMÜYOR.
Sanıyoruz,bugün Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile Safranbolu Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY bir araya gelerek konuyu gözden geçirecekler,bir çözüm noktası arayacaklar.
BU UYGULAMA İNSANLARI SIKINTIYA SOKTU..
Dileriz bir hal çaresi bulunur..
AKLI SELİM GALİP GELİR,SORUN ÇÖZÜLÜR..

KARABÜK-SAFRANBOLU MİNİBÜS SEFERLERİNİN ŞEHİRİÇİNE GİRMEYİŞİNDEN YOLA ÇIKARAK ; “ŞEHİRİÇİ TRAFİK..”..
Başlangıç belki biraz yanlış noktadan ele alındı,ancak,ele alınması bile başlı/başına bir gelişme olarak görülmeli,ŞEHİRİÇİ TRAFİK bu Kenti bekleyen en sinsi tehlike.
KARABÜK-SAFRANBOLU MİNİBÜSLERİNİN Şehir içine girmelerinin yasaklanması,büyük tepki çekecek bir uygulamaydı,bir gelişmeyi ve nitekim böyle de oldu.
Ancak,başlangıç ne kadar rahatsızlık verici,ne kadar yanlış yerden başlamış olursa olsun,sonuçta başlamış olması,çok önemli,zira ŞEHİR İÇİ TRAFİK çok sürmez KARABÜK’Ü TESLİM ALIR.
KARABÜK TRAFİĞİNE GÜNDEM KAÇ YENİ ARAÇ GİRİŞ YAPIYOR..?
Buna karşılık ESENTEPE Altından,ŞİRİNEVLER Mahallesi istikametine açılan ve çok yararlı olduğu kesin BULVARIN ÖTESİNDE açılan yeni yollar,Caddeler,arterler var mı..?
KARABÜK-SAFRANBOLU MİNİBÜS UYGULAMASI BİR HATA.
O HATA GİDERİLECEKTİR SANIYORUZ.
Ancak,ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİN ELE ALINMASI BİR BAŞLANGIÇ,yanlış bir yerden başlanmış olmasına karşın bir başlangıç,ŞEHİR İÇİ TRAFİK mutlaka ele alınıp düzenlenmeli.
TIKANMALAR gittikçe daha uzun süre almaya başladı zira.

HÜRRİYET CADDESİ’NİN GÜVEN KAVŞAĞINDAN ALT KISMINDA KALAN ESNAFLAR VE GÜVENLİRK KAMERALARI..
HÜRRİYET Caddesi’nin GÜVEN KAVŞAĞINDAN,İSTASYON MEYDANI’NA kadar olan bölümünde kalan esnaflar İLGİSİZLİK ve BAKIMSIZLIKTAN yakınıyorlar.
YAYA KALDIRIMLARI PERİŞAN HALDE..
Ayrıca İSTASYON CİVARINDA başlayan SERİ HIRSIZLIK olayları İŞYERİ SAHİPLERİNİ ciddi biçimde tedirgin ediyor,bir gece içinde BİRKAÇ İŞYERİNE girişmiş olması tedirginliği çok ciddi biçimde arttırıyor.
ESNAFLAR BU CİVARA KAMERA SİSTEMİ İSTİYORLAR.
Aslandı ÇEVİK KUVVET Polisinin İSTASYON CİVARINDA olduğu zamanlar KAMERA SİSTEMİ varmış ve hatta burada ki esnaflar İl Emniyet Müdürü Sayın ZEKERİYA KAHRAMAN döneminde KAMERALARIN alınmasına çok önemli maddi katkılar vermişler.
ÇEVİK KUVVET ile birlikte KAMERALARDA GİTMİŞ GALİBA.
HÜRRİYET Caddesi’nin GÜVEN KAVŞAĞINDAN,İSTASYON MEYDANINA kadar olan bölümünde ki İŞYERİ SAHİPLERİ büyük yakınma içindeler..
Hele/hele YAYA KALDIRIMLARI BERBAT DURUMDA..
KAÇ KİŞİ TEPETAKLAK DÜŞTÜ YAYA KALDIRIMINDA..
Adeta YÜRÜMEK BİLE MÜMKÜN DEĞİL.

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİKLERİ “GEREKLİ VERİM ALINAMADIĞI İÇİN..” KALDIRILACAK MI..?
AK Parti Hükümetleri SAĞLIKTA REFORM düşüncesi ile KAMU HASTANELERİ tek çatı altında toplamaya ve böyle bir yönlendirme ile BÜROKRATİK HIZLANMAYI,karar aşamasında ki hızlanmayı sağlamak yoluna gitmişti.
GALİBA YETERLİ VERİM ALINAMAMIŞ..
O nedenle KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ olayının kaldırılması üzerinde ciddi bir çalışmanın yapılıyor olduğu yolunda bilgiler geliyor.
HÜKÜMET BİR YANLIŞINDAN DÖNÜYOR gibi bilgiler veriliyor..
Doğrusu bir Hastanenin Başhekimi,Müdürü var ve bunlar görevlerinin sürekli başındalar,Yönetiminde bulundukları Hastane ile 7/24 ilgili haldeler,bir de KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL Sekreterliği birimi var.
Çoğu kez BİRLİĞE BAĞLI Hastanelerle fiziki bir ilgilere yok.
O Hastane hakkında karar mercii gibi pozisyondalar.
Sanıyoruz Yeni Hükümet KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ olayını gözden geçirerek,yeni bir düzenlemeye giderek BİRLİK olayından geri duracakmış.
Gerekli verim alınamamış galiba.
Bürokratik iş ve işlemler noktasında sıkıntılar yaşanmış.

MHP 25.DÖNEM KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN DURMUŞ YALÇIN,BUGÜN BİR BASIN TOPLANTISI YAPACAK…
25.Dönem MHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ seçilen ve TBMM Çatısı altında,25.Dönem Milletvekilleri gibi,doğru/dürüst hiçbir çalışma yapamadan 1 Kasım Erken Genel Seçim ile Milletvekilliği sona eren Sayın DURMUŞ YALÇIN bugün bir BASIN TOPLANTISI yapacak.
Sayın DURMUŞ YALÇIN’IN,26.Dönem İçin neden Milletvekili Adayı yapılmadığını ve perdenin gerisinde yaşanan bir dizi gelişme hakkında geniş açıklamalarda bulunacağı tahmin ediliyor.
Bu arada MHP İl Başkanı Sayın BURHANETTİN ASLAN’IN geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalara da cevap vermesi beklenen Sayın DURMUŞ YALÇIN,kendi Siyasi geleceğinin YOL HARİTASINI çizeceği de tahmin ediliyor.
Bilindiği gibi Sayın DURMUŞ YALÇIN,1 Kasım Erken Genel Seçimi öncesinde,Kamuoyu’na bir açıklama yaparak “MHP’YE ZARAR VERMEMEK İÇİN SEÇİM SONRASINA KADAR SESSİZ KALACAĞINI..” duyurmuştu.
BUGÜN YAPACAĞI BASIN TOPLANTISI MERAKLA BEKLENİYOR.
MHP İçinde çok ses getireceği yolunda tahminler yürütülen Sayın DURMUŞ YALÇIN’IN yapacağı BASIN TOPLANTISI ile MHP İl ve İlçe Teşkilatları ile Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’YE karşı eleştiriler getirebileceği üzerinde de ön bilgiler veriliyor.
MHP İçinde olduğu kadar,MHP dışında da merakla bekleniyor..
Sayın DURMUŞ YALÇIN neler açıklayacak bugün..?

KARABÜK’ÜN EN FAZLA SEÇMENE SAHİP OLAN İKİ KÖYÜ,1 KASIM GENEL SEÇİMİ VE SORUNLARIN OYA YANSIMASI..
Karabük MERKEZİN en fazla seçmene sahip olan iki Köyü durumunda bulunan CUMAYANI ve KILAVUZLAR 1 Kasım ERKEN Genel Seçiminde nasıl oy kullanmışlar dersiniz..?
Bize göre SORUNLARI ve ÇÖZÜMLER OYLARINA YANSIMIŞ..
Örneğin CUMAYANI Köyü’ne özellikle Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN çok yakın davranır,sık uğradığı bir Köyümüzdür ve Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bulur/buluşturur CUMAYANI Köyü’nün sorunlarına çare üretir.
CUMAYANI Köyü’nün 1.408 geçerli oyunun 1.126 tanesini AK Parti almış.
1.126 AK Parti,176 CHP,37 MHP Oy almış CUMAYANI Köyü’nden.
KILAVUZLAR Köyü oyları ise SORUNLARINI YANSITIYOR..
Bilindiği gibi KILAVUZLAR henüz KÖY MÜ/MAHALLE Mİ noktasında TAM AYDINLANMAMIŞ ve bu anlamda ikilem yaşayan bir yerleşim birimi.
Toplam 911 geçerli oyu var KILAVUZLAR KÖYÜNÜN..
AK PARTİ 544,CHP 110,MHP 331 OY ALMIŞ..
Köy sakinleri “YOLUMUZ HALEN SAĞLIKLI BİÇİMDE YAPILIP/HALLEDİLMEDİ..” mesajını kullandığı oy ile belirtmiş ve AK Parti 544 Oy almış,ama,KILAVUZLAR seçmeni AK Parti’yi birinci çıkartırken,çöp konteynırları ve diğer gelen hizmetleri de bir kalemde silip atmamış.
544 OY vermiş.
Buna karşılık MHP bu Köyümüzden 331 oy alırken,seçmen “BAKIN MAHALLE OLDUĞUMUZDA,BİZİ GÖRMEZDEN GELMEYİN ,SİZE HATIRI SAYILIR BİR OY VERİYORUZ…” demiş adeta.
İki büyük Köyümüz oyları ile,adeta,bu mesajları vermişler..

AK PARTİ SAFRANBOLU VE YENİCE İLÇELERİNDE,BEKLENEN OYLARI ALAMADI,BU DURUM SIKINTI YARATIR MI..?
AK Parti 1 Kasım Erken Genel Seçiminde,SAFRANBOLU ve YENİCE İlçelerinde BEKLEDİĞİ OYLARI ALAMADI ve mutlaka bunun nedenleri üzerinde durulacaktır.
AK PARTİ İÇİNDE BU DURUM SORGULANACAKTIR..
1 Kasım Erken Genel Seçiminde AK Parti SAFRANBOLU İlçesinde yüzde 55.7 oranında oy alırken,YENİCE İlçesinde ise yüzde 57.5 oranında oy almış.
EN YÜKSEK OY İSE EFLANİ’DEN ÇIKMIŞ.
EFLANİ SEÇMENİ AK PARTİYE YÜZDE 68.9 OY VERMİŞ.
ESKİPAZAR SEÇMENİ YÜZDE 68.4 OY VERMİŞ.
OVACIK SEÇMENİ YÜZDE 68.2 OY VERMİŞ.
KARABÜK/MERKEZ SEÇMENİ YÜZDE 61.7 OY VERMİŞ.
AK Parti SAFRANBOLU ve YENİCE İlçeleri’nde TÜM KARABÜK GENELİNDE ALDIĞI YÜZDE 60.5 Oy oranının hayli gerisinde kalmış ve bunun gerekçeleri herhalde masaya yatırılacaktır.!
AK Parti bu tür gelişmelere çok dikkat eden bir Siyasal Parti..
Belki de sürekli SEÇİM KAZANMASI buradan kaynaklanıyor..
Bu konu mutlaka masaya yatar AK Parti içinde..

KARABÜK-SAFRANBOLU MİNİBÜSLERİ,KARABÜK BELEDİYE ENCÜMEN KARARI, VALİLİK, İL TRAFİK KOMİSYONU…
SAFRANBOLU-KARABÜK MİNİBÜSLERİ hakkında Karabük Belediye Encümeni,MİNİBÜSLERİN yolcularını Karabük Valilik Binası önünde indirmeleri,minibüslerin Şehir içine girmemeleri yolunda bir karar aldı.
SAFRANBOLU Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY bu konuda hayli iyimser duygular taşıyor,ancak,uygulamayı yanlış bulduğunu,bu uygulamanın Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile görüşülerek kaldırılabileceği umutlarını dile getiriyor.
Sayın NECDET AKSOY bunları söylerken,bu umudunu muhafaza ederken,olayın İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜNÜ DE gündeme getirerek “ KONU İL TRAFİK KOMUSYONUNUN İNİSİYATİFİNDEDİR..” gibi bir mesaj veriyor.
Olay eğer İl Trafik Komisyonu inisiyatifinde ise,o zaman,KARABÜK VALİSİ BU İŞ İLE BİRE/BİR BAĞLANTILI demektir,zira,İL TRAFİK KOMİSYONLARI VALİ veya bir VALİ YARDIMCISI Başkanlığı’nda toplanır,KARAR ÜRETİR.
DEMEK BU OLAY VALİLİK İLE BİRE/BİR BAĞLANTILI..
Böyle olunca da,bugün yapılması beklenen KARABÜK-SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLARI görüşmesinden UZLAŞI ÇIKMAZ ise ,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ “ENCÜMEN KARARIMIZ AYNEN UYGULANACAKTIR..” derse ne olabilir..?
O ZAMAN DEVREYE VALİLİK İSTER/İSTEMEZ GİRECEKTİR.
Safranbolu Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY bu tür konuların İL TRAFİK KOMİSYONU inisiyatifinde olduğunu vurgulaması boşuna değildir mutlaka.
OLAY VALİLİK KATINA KADAR TIRMANACAK MI ACABA..?

YEŞİL MAHALLEDE BULUNAN VE MÜLKİYETİ KARABÜK BELEDİYESİ’NİN OLAN BİNA BOMBOŞ ÇÜRÜMEYE TERK..
Yeşil Mahalle de bulunan ve mülkiyeti Karabük Belediyesi’nin olan BİNA BOMBOŞ ve durduğu yerde KULLANILMADAN ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ bir görünüm veriyor.
BÖYLE BİR BİNA İŞE YARATILAMIYOR İYİ Mİ..?
İnsanın aklı,hafsalası,izanı,mantığı kabul edemiyor bu gerçeği,bugün yaptırmaya kalksanız 10-12 MİLYON LİRA HARCAMANIZ gereken bu bina hiçbir işe yaramadan/yaratılamadan BOMBOŞ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ gibi görünüyor.
CANIM BİNA BOMBOŞ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ..
Bir ara KARABÜK VALİLİK BİNASI ÇÜRÜK RAPORU olan bir Bina,VALİLİK BURAYA TAŞINIRSA iyi olur gibi FİKİR JİMNASTİKLERİ YAPILDI sonu gelmedi.
Aslında en iyisi de bu..
BU ÜLKENİN MİLLİ SERVETİ.
BOMBOŞ ÇÜRÜYOR/ÇÜRÜTÜLÜYOR/ÇÜRÜMEYE BIRAKILMIŞ.
Yazık değil mi.

6 kişi görüş bildirdi

  1. Gönderen

    Yeşil mahalledeki binada köylü pazarı kurulsun.
    Hatırlayabildğim kadarıyla belediye başkanının köylü pazarı projesi vardı. Yeşil mahalledeki binada bu pazar kurulabilir. Haftanın hergünü açık olur. Ürünü olan köylü 10 lira gibi bir ücret verip binada ürününü pazarlar…
    Bu biraz daha geliştirilebilir. Mesala ev kadınları evde yaptıkları el işlerini satabilirler vs..
    Yazık bina çürüyüp gidiyor…..

  2. Yeniceli

    AKP Yenice İlçemizde vatandaşa tepeden bakan vatandaşı iplemeyen insanların hakimiyetinde AKP onun için Yeniceden daha düşük oy alıyor.AKP Bilhassa orman köylüsüne büyük kazançlar sağladı ama yine düşük oy aldı.Demek bir yerde bir arıza var.Halka tepeden bakan AKP Lİ Yöneticiler Yenicede partiyi daha küçültecekler.Bu hakikati iş işten geçmeden herkes görsün AKP liler görsün

  3. Anonim

    köy pazarı kurulsun

  4. Baybora

    Yeşil mahalledeki atıl durumdaki bina şehirler arası terminal olarak kullanılabilir.yada valilik binası da olabilir.terminal valilik ve şehrin girişindeki shell benzin istasyonu kaldırılırsa üst geçitlerle göbek dizaynı yapılıp sinyalizasyon bile kullanılmadan bu bölgedeki trafik sorunu halledilebilir.yeterkii büyük dusunulsun.şehri yonetenler bu problem her gün büyümekte.lokal yada pansuman çözüm değil kesin çözüm istiyoruz.saygılar.

  5. kardemir

    kardemir de kaç müdürlük vardı kaça çıktı? ve ne kadar maaş alıyorlar merak ediyoruz ama öğrenemiyoruz nedense sır gibi saklanıyor.
    200 trilyonluk zararı bu müdürler neden engelleyemiyor?
    bu kadar büyük zararda kimin dehli var?
    erdemir 318 trilyon kar ederken bu müdür beylerin yorumu ne olur merak ediyoruz

  6. malazgirt

    valla kaç müdürlük var ben sana söylerdim ama hergün üçer beşer müdürlük açıldığı için artık sayamıyorum,ipin ucu kaçtı.50 den sonra saymaktan vazgeçtim. yazık müdürler oturacak oda bulmak için birbirlerini yiyiyorlar, bazıları dönüşümlü oturmaya başladı.Geçen bir odaya girdim yemekhane zannettim.Meğer 35 müdürü aynı odaya oturtmuşlar.Maaşları ise hiç sorma yazık,geçinemiyorlar o yüzden söylemeye utanıyorlar.Bu kadar büyük zararın sebebi tabiki Çin. Ama bu Çin öyle bir utanmaz ki; karabüke uğramış, ereğliye giderken yol bozuk diye Yenicede vazgeçip geri dönmüş.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.