Her Telden (18.Nisan.2019)

Her Telden (18.Nisan.2019)

Yayın: 17.04.2019 20:26 |Güncelleme: 18.04.2019 09:05
Paylaş:
A+ A-

“ CHP KARABÜK TARİHİNDE İLK KEZ MİLLETVEKİLİ ÇIKARTTI,30 YIL ARADAN SONRA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ÇIKARTTI,BAŞKANLIK KAZANDI..”
CHP Oldum olası,İÇ HUZURU OLMAYAN,BOL KULİSLİ ve genellikle KİMSENİN/KİMSEYİ beğenip,takdir etmediği bir SİYASAL YAPI olarak bilinir ve bu büyük ölçüde de doğrudur.
Şimdi CHP içinde belirli tartışmaların olduğunu görüyoruz,duyuyoruz veya tanık olduğumuz konular oluyor,CHP BU DÖNEMDE DE BAŞARISIZ diyen bir CHP’Lİ çevre var.
Buna karşılık BU DÖNEM CHP BAŞARILI diyen bir çevre de var.
Bu çevreler “CHP KARABÜK’TE İLK KEZ MİLLETVEKİLİ ÇIKARTTI..” diyorlar,bu çevreler “CHP ÇOK UZUN BİR ARADAN SONRA SAFRANBOLU’DA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KAZANDI..” diyorlar,bu çevreler “CHP 30 YIL ARADAN SONRA KARABÜK BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ÇIKARTTI..” diyorlar..
CHP İçerisinde hizipler,guruplar,kulisler bitmez elbet..
Şimdi,belirli bir çevrenin “BU İL YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINIR..” gibi bir beklentisi var ve Karabük’te yapılan SEÇİM İŞBİRLİĞİ noktasında çok ama çok ciddi tartışmalar yapılıyor..
SEÇİM İŞBİRLİĞİ GECİKTİ,KARABÜK ve YENİCE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI ERKEN AÇIKLANDI,sonra Aday değişimi Parti bünyesinde reaksiyon yarattı gibi görüşleri dile getiren çevreler var.
Bu arada “GEÇMİŞTE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İÇİN VERİLEN İMZALARI..” gündeme taşıyanların olduğunu da söylemek gerek,CHP içinde her zaman var olan tartışma,bu defa yine hüküm sürüyor..
Bu tartışmalar,zaten,hiç bitmez ki..!!

“ YAHU,EPİ/TOPU,BİRİSİNDEN 610 OY İLE,DİĞERİNDEN 202 OY İLE KAZANDIĞIN BELEDİYE BAŞKANLARINI ZİYARET VE BASINA SERVİS..”
Dün YAYALAŞTIRILMIŞ YOL üzerinde,önemsediğimiz ve Parti içerisinde önemli görevlerde de bulunmuş,AK Partili bir Kardeş ile karşılaştık ve bizi görünce güldü.
“HAYIRDIR KARDEŞ,NEDEN GÜLDÜN..” diye sorduk.
“ABİ BUGÜN YEREL GAZETELERE BAKTIM.AK PARTİ İL BAŞKANI VE BAZI YÖNETİCİLER 31 MART GÜNÜ SEÇİLEN PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARINI ZİYARET ETMİŞLER.RESİMLERİ VARDI..” dedi.
“İYİ DE BUNUN GÜLÜNÜCEK TARAFIN NE..?” diye sorduk.
Tabir aynen kendisinin “EPİ/TOPU İKİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI KAZANILMIŞ.EFLANİ BELEDİYE BAŞKANI 610,OVACIK BELEDİYE BAŞKANI 202 OY İLE KAZANILMIŞ VE BUNLARIN ZİYARETLERİNİ GAZETELERE FOTOĞRAFLAYIP VERİYORSUN.BUNA GÜLÜYORUM..” falan dedi.
Daha sonra da “KAYBEDİLEN BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI..” anlattı.
“AK PARTİ,BENDE DAHİL OLMAK ÜZERE,YENİ SİMALAR,YENİ İSİMLER ÇIKARTAMADI.KURULUŞUNDAN BU YANA HEP AYNI İSİMLER,HEP AYNI YÜZLER.GERİDEN BİRİSİ GELİVERİR DİYE HERKESİN AKLI ÇIKIYOR..” gibi analizler yaptı.
“İL BAŞKANLARI TOPLANTISI VARMIŞ,DAHA SONRA NE OLACAK..?” dedi.
O Kardeş bile bir “DEĞİŞİM OLUR..” görüşünde..

YİNE O KARDEŞ “BİZİM BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE BİR SOR İSTERSEN,CADDE KENARLARINDAN OTOPARK PARASI DEVAM EDECEK Mİ..?”
YAYALAŞTIRILMIŞ YOL üzerinde görüp ayak üzeri sohbet ettiğimiz O Kardeş “BELEDİYE BAŞKAN ZİYARETLERİNDEN..” sonra da,Belediye Meclis Üyeleri ile ilgili enteresan konulara parmak bastı..
“ESKİ MECLİS ÜYELERİ,İYİ GÖREV YAPMADIKLARI.MUHALEFET ETMEDİKLERİ GİBİ GEREKÇELERLE,YENİDEN LİSTELERE KONULMADI..” gibi bir görüş dile getirdi ve daha sonra da “ONLARI LİSTELERE KOYMAYANLAR,BANA GÖRE HAKLILAR.NOTER GİBİ HER KARARI ONAYLADILAR..” falan dedi.
Daha sonra da “İSTERSEN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE BİR SOR..” diyerek “MESELA CADDE KENARLARINDA PARK EDEN ARAÇLARDAN PARA ALINMAYA DEVAM EDİLECEK Mİ,YOKSA BELEDİYE MECLİSİ’NE ÖNERGE VERİP,ÇOĞUNLUKLARI İLE BUNUN KALDIRILMASINI TEMİN EDECEKLER Mİ..?” dedi.
Bu konunun YEREL SEÇİMLER sırasında çok konuşulduğu ve AK Parti Belediye Başkan Adayının,dolayısı ile Belediye Meclis Adaylarının vaatleri arasında yer aldığını söyledi..
O Kardeş,bunları söyledikten sonra,yine güldü ve “ŞAKACIKTAN BİLE OLSA,MECLİSİ BİR ÖNERGE VEREREK,BU OTOPARK PARALARININ KALKMASI İÇİN GİRİŞİM YAPMALARI GEREK..” dedi,zira onlar söz verdiler diye de ilave etti.
“GÖRÜRSÜN BUNLARDA NOTER GİBİ ONAY MAKAMI OLUR..” dedi.
Biz de görürüz bakalım dedik,ayrıldık.

KARDEMİR YÖNETİM KURULU “KAPSAMDIŞI PERSONEL İÇİN ÇOK ÖNEMLİ KARARLAR ALDI..” VE “BU KESİMİN ÜCRET DÜZENLEMELERİ..”
KARDEMİR noktasında çok üst düzey yetkililer “KAPSAMİÇİ ÇALIŞANLARIMIZA TOPLU SÖZLEŞME İLE ÇOK İYİ HAKLAR VERİLDİ VE İŞ BARIŞI EN ÜST SEVİYEDE..” gibi görüşler dile getiriyorlar.
Şimdi KAPSAMDIŞI Çalışan personelin ücret durumları gündemde.
“ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER OLACAK.KADEMELİ ZAMLARLA,AZ ÜCRET ALANA ÇOK,ÇOK ÜCRET ALANA BİRAZ DAHA AZ ZAM VERİLEREK,ÖNEMLİ BİR DENGENİN KURULMASINA ÇALIŞILIYOR..” gibi görüşler dile getiriliyor.
KAPSAMDIŞI Çalışanların ücret zamları,bundan böyle her 6 ayda bir verilecekmiş ve çok dengeli bir durum yaratılması amacı ile çalışmaların sürdüğünden söz ediliyor..
KARDEMİR YÖNETİM KURULU bu işe,her işe olduğu gibi,çok titiz bir yaklaşım gösteriyor ve nasıl çalışanlar Toplu İş Sözleşmesi ile çok memnun edildi ise,yapılacak düzenleme ile kapsamdışı personelde öyle memnun edilecektir,ifadeleri kullanılıyor.
KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ,anılan bu personelin ücret zamları ve dengelerin kurulması için,önemli çalışmalar yürütüyor,gibi bilgiler veriliyor ve kısa süre için sonuçlar alınacakmış.
KARDEMİR KAPSAMDIŞI PERSONEL HEYECANLA BEKLİYOR..
Dengeli bir ücret skalası oluşmak üzere bilgileri veriliyor.

KARABÜK’TE,BİLMEM İLGİ ÇEKER Mİ,SAFRANBOLU-BARTIN KARAYOLU “ETÜT –PROJE İHALESİ..” 2 MAYIS GÜNÜ YAPILIYORMUŞ,DİKKAT EDİN
Karabük’te bilmem dikkat çeker mi,”SAFRANBOLU-BARTIN KARAYOLU ETÜT-PROJE İHALESİ..” 2 Mayıs 2019 günü KARAYOLLARI GENEL Müdürlüğünde yapılıyormuş.
SAFRANBOLU-BARTIN KARAYOLU’NUN HALİ BELLİ,ORTADA.
Bu çağda,üzerinde böylesine yoğun trafik akışı olan bir Karayolu’nun,BUGÜN Kİ DURUMU gerçekten fecaat,ne KARABÜK İline,ne BARTIN İline yakışmıyor.
Şimdi ETÜT/PROJE İHALESİ YAPILIYOR..
Yani,anılan bu Karayolu standardı yükseltilecek ve toplam uzunluğu 42-43 kilometre olan bu Karayolu trafiğin üzerinde rahatça seyredebileceği bir hale getirilecek.
ELBET,İŞ ETÜT/PROJE İHALESİ İLE BİTMİYOR..
240 Gün içerisinde bitirilmesi planlanan ETÜT/PROJE ihalesi işi,daha sonra BU PROJELERİN YAPIM İHALESİ ile hayata geçirilmesi aşamasına gelecek/getirilecek,ki esas sıkıntı burada,belirlenen ÖDENEKLER İÇİN PARA BULUNUP,YAPIMINA GEÇİLECEK Mİ..?
Örneğin,KARABÜK’TE SİYASET KURUMU,BU İŞ İLE İLGİLENİR Mİ..?
Bu Karayolu,gerçekten hayati öneme haiz değil mi..?

“ EVET,BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI KAYBETTİK,ANCAK İL GENEL MECLİS OYLARIMIZDA, ÖYLE AMAN/AMAN BİR GERİLEME YOK..” GÖRÜŞÜ..
AK Parti içerisinde Siyaset yapan ve halen BİR YÖNETİM Kurulu Üyesi olan,önemsediğimiz bir Kardeşimizle sohbet ettik,kendilerine çok haksız biçimde hücumlar edildiğinden yakındı.
“BUNLAR YANLIŞ,KİMSE OBJEKTİF DAVRANMIYOR..” falan dedi.
Bir özeleştiri yapılması gerektiğinden söz ederek “KARABÜK,SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TEŞKİLATLAR MI BELİRLEDİ..?” diye sordu,daha sonra da “ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERDİK,SEÇMEN BU ADAYLARA OY VERMEDİ..” gibi yaklaşım gösterdi.
“İL GENEL MECLİSİ SEÇİMLERİNE BAKIN..” diyerek “SONUÇTA,EKONOMİK HAYATIN EN DORUK NOKTASINDA GİRDİĞİMİZ BU SEÇİMDE.İL GENEL MECLİS SONUÇLARINDA OY ORANIMIZ FAZLA BİR GERİLEME GÖSTERMEDİ..” ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin ÜLKE ORTALAMASI Karabük’te tutturulmuş.
Hatta ÜLKE ORTALAMASI biraz aşılmış Karabük’te..
“SİZİN AYLARDIR SÖYLEDİĞİNİZ,DEĞİŞTİRME BİRLİKLERİ ABARTIYORLAR..”
Aynen söylediği bu oldu ; “HAKSIZ YERE ABARTIYORLAR…”

BU NE BİÇİM İŞTİR,ANLAYAN BİR ALLAH’ IN KULU VAR MI..? “YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NA ÖNCE YAPALIM,SONRA YAPMAYALIM.. “ KARARI.!!
Bu ne biçim iştir anlayan var mı,KARABÜK’TE BU İŞİ ANLAYAN BİR ALLAH’IN KULU VAR MI acaba,Vali Sayın KEMAL ÇEBER,O zaman hayatta olan Sayın MUTULLAH YOLBULAN ile Sayın KAMİL GÜLEÇ ile günlerce konuştu,dil döktü YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NIN bulunduğu alanı aldı.
BURAYA VALİLİK BİNASI YAPILMASINA KARAR VERİLDİ..
O zaman AK Parti Karabük Milletvekili olan Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile Sayın BURHANETTİN UYSAL bu işe destek verdiler,YERİN TEMİNİ için katkı sundular ve O ALANA KARABÜK VALİLİĞİ YAPILMASINA onay/okey verdiler..
Konu BAKANLIK YATIRIM PROGRAMINA aldırıldı diye hatırlıyoruz.
İL GENEL MECLİSİ bu alana VALİLİK BİNASI yapılması için PROJE İHALESİ YAPILMASI için karar çıkarttı,PROJE İHALESİ yapıldı,o arada Vali Sayın KEMAL ÇEBER’İN ataması Rize Valiliği’ne çıktı,Karabük Valiliği görevine Sayın FUAT GÜREL geldi.
KARABÜK MİLLETVEKİLLERİ SEÇİM İLE DEĞİŞTİ..
Şimdi YENİŞEHİR’DE TEMİN EDİLEN O ALANA VALİLİK BİNASI YAPILMASIN isteniyor,Karabük Milletvekilleri bunu istiyor,Karabük Valisi bunu istiyor,İl Genel Meclisi hiç ses vermiyor..
NE OLUYOR ANLAYAMIYORUZ DOĞRUSU..
Dün NE KARAR VERİLDİ,BUGÜN NE YAPILMAK İSTENİYOR..?

KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN,BİZ VALİLİK BİNASI O ALANA YAPILSIN/YAPILMASIN NOKTASINDA DEĞİLİZ,BİZ “YAP/BOZ TAVIRLARINA KARŞIYIZ.!!”
Hiç kimse yanlış anlamasın,YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI olarak bilinen alana VALİLİK BİNASI YAPILSIN/YAPILMASI noktasında değiliz,ister yapılsın,ister yapılmasın BİZİM İLGİ ALANIMIZ O KONU DEĞİL.
BİZİM İLGİ ALANIMIZ “KARABÜK’ÜN YAP-BOZ TAHTASI OLMADIĞI..”
Efendim,Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER o alanı KARDEMİR’DEN alıncaya kadar ciddi uğraş vermişti,Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Allah Ömrünü Uzun etsin Sayın KAMİL GÜLEÇ o alanı tahsis edinceye kadar uzun/uzun üzerinde düşünmüşlerdi.
Daha sonra O DÖNEM Karabük Milletvekilleri Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile Sayın BURHANETTİN UYSAL,o alanın temininden,o alana yapılacak Valilik Binası’nın Bakanlık yatırım Programı kabulüne,Karabük Yerelinde yapılan gelişmelere kadar bir yığın katkı ve destek vermişlerdi.
İl Genel Meclisi PROJE İHALESİ için karar almıştı..
Şimdi VALİ değişti,MİLLETVEKİLLERİ değişti “O ALANA VALİLİK BİNASI YAPILMASIN..” gibi bir anlayış hakim görülüyor,”GEÇEN DÖNEM NEDEN ÖYLE DÜŞÜNÜLDÜ,BU DÖNEM NEDEN BÖYLE DÜŞÜNÜLÜYOR..?” anlayamadığımız konu bu..!!
“KARABÜK YAP-BOZ TAHTASI MI ALLAH AŞKINA..?”

PEKİ,İL GENEL MECLİSİ “PROJE İHALESİ’Nİ YAPTIĞI..” YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI OLARAK BİLİNEN YERE VALİLİK BİNASI YAPIMINA NE DİYECEK
Biz İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNİ ve çalışmalarını çok önemsiyorduk,galiba “FAZLACA ÖNEMSEMİŞİZ..” öyle ya,İL GENEL MECLİSİ,Yenişehir ATATÜRK ANITI olarak bilinen alana VALİLİK BİNASI yapımı için PROJE İHALESİ kararı aldı mı,evet aldı..
Şimdi PROJELER HAZIRLANIYOR,ancak,O ALANA VALİLİK BİNASI yapılmayacağı yolunda ETKİLİ ÇEVRELERİN kararı olduğundan söz ediliyor ve bu anlamda İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ nasıl bir düşünce içerisindeler sizce..?
“KARDEŞİM BİZ 300 BİN LİRA CİVARINDA PROJE İHALESİ YAPTIK.ŞİMDİ KARARIMIZDA ISRAR EDİYORUZ MU DİYEREK,O PROJELER ÇERÇEVESİ İÇİNDE,ORAYA VALİLİK BİNASI YAPILACAKTIR MI DİYECEK,YOKSA AMAN ONLAR VAZGEÇMİŞ,BİZDE VAZGEÇELİM Mİ DİYECEK..”
Yazık değil mi BU KARABÜK’E YANİ,YAZIK DEĞİL Mİ..?
Ya karar alınırken iyi düşünülür karar alınır veya vazgeçilmez..
“KARABÜK YAZ-BOZ TAHTASI MI KARDEŞİM..!!”

3 kişi görüş bildirdi

  1. Seçim analiz

    AK Parti yönetimindeki arkadaşlar ellerinden geleni yaptılar muhakkak ama bir koordinasyon motivasyon düşüklüğü liderlik zaafiyeti olduğu kesin. Eksikler yetersizlikler olduğu ortada. Seçim kaybını sadece adaylara bağlamak adil değil. Ayrıca adayları biz belirlemedik bahanesi de neyin nesi? Bunu il başkanı etkilemedi etkileyemedi mi? Böyle gerekçe olur mu hiç? Kendini kurtarıp herkesi ateşe atmak yakışır mı? Ayrıca adaylar kaybedince suç onların, Meclis oyları ise il sayesinde alındı öyle mi? Lütfen mantıklı ve gerçekçi olalım. Vatandaş sesini yukarı başkanlıklarda tepki koyarak duyurmaya çalışmış ama bir taraftan da kolunuzu kanadınızı kırmaya da gönlümüz el vermiyor kontrol sizde kalsın demiş. Yukarıya dikkatini çekiyorum yöneticilerden siyasilerinizden bunların davranışlarından icraatlarından hoşnutsuzuz mesajı vermiştir. . Mevzu budur. Şimdi burada başarısızlık adayların başarı benim demek olmaz. Gerçekçi ve adil olmak lazım. Saygılar.

  2. adam gibi adam

    abi abi duayn gazeticiliginizi takdir ediyoruz..şu kardemirde kömür yolsuzlugu ve görevden alınan müdürler hakkında hiç acıklama yapmuyosunuz bu adamlar avanta yimiş mi yimemiş mi bir kısım cevre yemiş diyo bir kısım cevre biz bilmiyoruz diyo gerci yf müdürünün durumu şaibeli gidip geldi ama millet mehmet bey e laf kondurmuyo işin aslı ı nedir abi saygılar yolbulan ın acıklaması ayrı gülençi acıklaması ayrı dünya şieketine böyle haberler yakışmuyor

  3. Karabük

    Akp ile oyalanacak vakti yok karabükün karabüke hizmet açısından neler yapılması lazım onlar konuşulmalı sağlık,trafik,çevre düzeni karabükün bi kere girişi berbat ön yargı şehre GİRİŞ te başlıyo araç çayı köprüsü görüntü berbat karabükün girişi daha güzel daha hoş olabilir

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeni Renault Duster fiziksel olarak dünyada ilk kez Türkiye’de tanıtıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Oyak'ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault'nun hem de Türkiye'nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” ifadesini kullandı.

Yeni Renault Duster’ın tanıtımı, “Türkiye’nin Duster’ı Yeni Renault Duster” mottosuyla ormanda düzenlenen ilginç lansman kurgusu ile dünyada ilk kez İstanbul Ümraniye’de gerçekleştirildi.

Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek ve dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edilecek yeni Renault Duster, büyük ilgi topladı.

MAİS Genel Müdürü Çağdaş, toplantıda yaptığı konuşmada, “Aralık 2023’te Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive’in katılımıyla İstanbul’da duyurduğumuz Renault Uluslararası Oyun Planı 2027 ile Türkiye’nin bir ihracat merkezi haline geleceğini ve 2027 yılına kadar Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda 3’ü SUV olmak üzere 4 yeni Renault modeli üretileceğini vurgulamıştık. Bugün ise bu planın ilk ve en önemli adımlarından biri olan yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çağdaş, yeni Renault Duster’ın, Duster deneyimini yeni bir boyuta ulaştıran ve bu yeni deneyimi Türkiye’den dünyaya taşıyan ayrıcalıklı bir model olduğunu belirterek, “OYAK’ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault’nun hem de Türkiye’nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” açıklamasında bulundu.

Berk Çağdaş, yeni Duster'ın fiyatının ise henüz belli olmadığını, temmuz ayında gerçekleştirilecek ikinci tanıtım toplantısında fiyatın açıklanacağını sözlerine ekledi.

-“Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak”

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Jan Ptacek ise yeni Renault Duster'ın Bursa'daki Oyak Renault fabrikasında üretilecek olmasından gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Yeni Renault Duster, Türkiye'de 4 yeni Renault modelini üretmemizi sağlayacak olan Uluslararası Oyun Planı 2027'nin ilk adımıdır. Yeni Renault Duster, markayı güçlendirmemize, SUV pazarındaki ayak izimizi genişletmemize ve elektrifikasyon stratejimizi uygulamamıza yardımcı olacak. Bursa fabrikamızı sadece Avrupa için değil, dünyanın geri kalanı için de bir ihracat merkezine dönüştüreceğiz. Oyak-Renault, yüksek düzeyde endüstriyel mükemmelliğe ve Avrupa'daki en iyi kalite seviyelerinden birine ulaşmıştır. Yeni Renault Duster lansmanı, Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak.”

-Yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak

Renault Uluslararası Pazarlar Ürün Direktörü Juan-Camilo Velez Martinez ise “CMF-B platformu sayesinde yeni Renault Duster, çok enerjili güç aktarma organlarından ve yüksek teknolojili multimedya donanımlarından yararlanacak. Yeni Renault Duster, 145 beygirlik E-Tech tam hibrit güç aktarma sistemi ile modern ve ekonomik bir kullanım sunarken, openR 10.1'' multimedya dokunmatik ekranının bağlanabilirliği sayesinde düzenli güncellemelere erişim sağlıyor.” açıklamasında bulundu.

Ön tasarımı ve Renault imzasını taşıyan ön ızgarasıyla güçlü bir tasarım sunan yeni Renault Duster, farklı gereksinimlere cevap veren iki veya dört çekişli motor seçenekleriyle yollara çıkacak. Bursa’da bulunan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek yeni Renault Duster, hem Türkiye pazarına sunulacak hem de dünyanın çeşitli noktalarına ihraç edilecek. Mayıs ayı sonunda ön siparişe açılacak olan yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak.